Tabung Maya Puteriku :P

Tuesday, May 22, 2012

Korean Movie - My Way

Salam....



Last weekend kami layan cite Korea "My Way" kat Astro First. Mmg best sgt... Xtau napa kitaorg x tgk kat cinema... hukk

Cerita ini mengisahkan 2 pemuda yang sering bersaing dalam acara marathon. Jun Shik Kim (Jang Dong-gun) merupakan salah seorang rakyat Korea yang dijajah oleh Jepun. Bapa Kim merupakan pekerja bawahan kepada General Jepun yang mempunyai cucu sebaya dengan Kim bernama Hasegawa Tatsuo (Joe Odagiri) yang agak sombong. Dari kecil hingga remaja Kim dan Tatsuo akan bersaing dalam mana2 acara marathon yang diadakan. Kemuncak perbalahan antara mereka berdua terjadi apabila datuk Tatsuo yang disayangi telah mati dibunuh dan bapa Kim pula dipersalahkan.

Rentetan perbalahan antara Kim dan Tatsuo terus terjadi walaupun kedua2 mereka terlibat dalam perang dunia ke 2. Perang Soviet memberi peluang Tatsuo yang berpangkat Kolonel Jepun membuli Kim yang secara paksa telah menjadi tentera jepun. Namun kekalahan jepun di tangan soviet membuatkan kedua2 mereka menjadi banduan kepada Negara Siberia tersebut.

War declaration yang dibuat oleh German terhadap Soviet, membuatkan Kim dan Tatsuo telah dipaksa menjadi tentera Soviet. Namun semasa di Medan tempur yg mana dikuasai sepenuhnya oleh pihak German, Kim telah menyelamatkan Tatsuo dari terbunuh. Dan ini sedikit sebanyak telah mengubah pemikiran Tatsuo terhadap Kim. Kemuncak persahabatan mereka berdua adalah bila Kim mendukung Tatsuo yang cedera melarikan diri dari pihak Soviet dan German. Malang tidak berbau, semasa Kim mencari ubat utk Tatsuo yang cedera dia telah ditangkap oleh pihak German dan terpisah dari Tatsuo. Sejak dari itu, Tatsuo terus mencari Kim dan berusaha membawanya pulang ke Korea....

Namun malang tidak berbau, declaration of war antara tentera perikatan (US, Britain n etc) ke atas German menyebabkan mereka berdua terlibat dalam satu lagi konflik perang yang menyayat hati... Yang lain ni x sanggup nak citer... Nak tau samaada mereka berdua berjaya kembali ke negara masing2 ke tidak, sila nonton kat Astro First.... :D

Tak Sampai Dua Minit....

Salam....

Dalam dok bising2 panggil mummy suh teman dia tido, x smpi 2 minit lepas tu mummy masuk....


Hehehe, penat punye pasal... minggu ni exam smpi hr rabu, moga2 terang hati anakku... Aminn


Kenangan... flower frm her sempena Hari ibu... Tima kasih sayang.... :D

Monday, May 21, 2012

Pesanan dari Polis DiRaja Malaysia

Salam Isnin... :D


Jika korang memandu diwaktu malam dan cermin kereta dilempar telur ayam jangan pasang wiper atau pancut air.

Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat hingga korang tiba ditempat selamat. Ini kerana jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan korang yang akan memaksa korang berhenti.

Disitulah korang akan menjadi mangsa perompak. Inilah teknik baru yg digunakan oleh perompak dijalanan.

Pesanan dari Polis DiRaja Malaysia.

Wednesday, May 16, 2012

Selamat Hari Guru 2012

Salam....

Selamat hari guru buat semua yg bergelar pendidik sm ada secara langsung atau tidak langsung... Tanpa mereka, siapalah kita....



Hishh, bila la ada kelebihan vitamin "R" ni, blog x berupdate pong, hukk

Sunday, May 13, 2012

Dari Dia Yang Bergelar "Adik"

Salam....

Tidak ada sutera yang begitu lembut seperti belaian seorang ibu,
Tidak ada tempat yang paling nyaman selain pangkuan seorang ibu,
Tak ada bunga yang paling cantik selain senyumanmu,
Tak ada jalan yang begitu berbunga-bunga seperti yang dicetak dengan langkahmu,
Kau adalah alasan kenapa aku ada,

Keajaiban dalam hidup, adalah terlahir dari rahimmu,
Seorang wanita yang telah memberi kami cinta dan pengorbanan.

Selamat Hari Ibu.

Terima kasih buat adikku yg soramm ni krn mengsms bait2ayat yg begitu manis... ehehehe. Sayang dia... *bighug* selamat Hari ibu jua buat ibu2 dan jua bakal2 ibu....


Ahahahaha....

Friday, May 11, 2012

10 Facts About You....(Sajesukasuka)

Salam...



Sengal kan, byk tol ms dorg ni buat mende gini, hiks

Thursday, May 10, 2012

Fazura & Tengku Mahkota Johor...

Salam...

Sape dh penah nengok gambo neh? ^_^


Sweet kann... *fazura & tengku mahkota Johor @ universal studio s'pore

Wednesday, May 9, 2012

From Turkey With Love... :D

Salam...


Opsss, hazelnut tu dh siap bukak, x nyabo... kehkehkeh


Dapat cenderalimpa *bak kata kak Halima* dr Turki sbb dpt teka nama anak kpd sepupu hbnya.. hiks. Terima kasih buat Kak Halima@mohKembara yg susah payah poskan. :D


p/s : yg kaler fefel cm cungkil gg tu, buat cucuk mkn buah *sib baik den x telan, memula ingat cekelat,hukk. *sib baik ada surat centa dr kak Halima, la x harus kugigit, muahahaha

Tuesday, May 8, 2012

Sama tapi x serupa

Dah macam xde beza dah meke smua ni. Yang bestnya, gambar kanan tu x masuk wanted list....


Friday, May 4, 2012

49 Individu Dikehendaki Polis.... (Bergambar)

Salam.... Seramai 49 orang individu yg terlibat dgn bersih 3.0 dicari oleh pihak polis. Nak baca details, sila ke sini .
Hah, ada x gambo korg kat dlm tuh, mana la tau, tgh supin2 kat sogo, tetiba ada kamera captured, kehkehkeh. Nak tgk gambo penuh yg 49 org tu klik sini #ehh, ada pompuan sorg lah.. hukk Sumber