Tabung Maya Puteriku :P

Monday, April 30, 2012

Saturday, April 28, 2012

The Avengers - 3D

Salam...

Mlm td kitaorg layan movie Avengers, first time kot kuor2 je movie kitaorg terus tgk, 3D lagi, menjakun anakberanak, hahahaha. Tp hampa sbb si gurl x dpt spek transformers tu, so terpaksala kongsi ngan mummy, memula cm takut je dia nk try, cm pelik jek, :P last2 dia try sonok plak, sib baik kejap jek, pastu dia bantai tido... Kehkehkeh...



*one big group yg layan movie mlm td, :D

Director Fury
Steve - Capten America
Bruce - Hulk
Stark  - Ironman
Agent Natasha - Blackwidow
Agent Barton - Hawkeye
Agent Phil Coulson
Asgard - Loki si jahat
Asgard - Thor si hero
Alien Army - Chitauri

Mengisahkan Loki yg turun ke bumi bg mendapatkan tesseract dari pihak S.H.I.E.L.D yang diketuai oleh Fury. Tujuan Loki mencuri tesseract disebabkan ianya boleh membuka pintu ruang masa dan membawa masuk tentera asing yang kuat dikenali sebagai Chitauri.

Semasa pertama kali Loki turun ke bumi, dia berjaya merasuk Hawkeye yang mahir memanah dan beberapa agent S.H.I.E.L.D yg lain. dengan bantuan Hawkeye Loki berjaya mencuri tesseract dan melarikan diri dari Fury. Terdesak dengan situasi semasa, Fury tiada pilihan melainkan mengumpul ke semua wira2 bumi bg menubuhkan sebuah kumpulan yg dikenali sbgai Avengers.

Pertama sekali, Blackwidow dipanggil balik dari tugasan sulit di rusia utk tugasan baru iaitu memjuk Hulk bekerjasama bagi mengesan tesseract. Fury pula berjaya memujuk Capten America dan Ironman.

So, tugasan pertama capten america adalah menangkap Loki dan dengan bantuan ironman merek dapat mnjlnkan tugas tanpa perlu bekerja keras. Namun dlm perjalan membawa Loki ke kapal induk S.H.I.E.L.D mereka diserang Thor yg mahukan adiknya Loki diadili di Asgard namun ianya ditentang keras oleh ironman dan capten america. Maka berlakulah pergaduhan ibarat dewa antra mereka bertiga sehingga merosakkan hutan simpan mana ntah.

Namun setelah menyedari kemusnahan yg berlaku disebabkan oleh mereka, perbalahan akhirnya dihentikan dan Loki dibawa ke kapal induk tanpa mengetahui niat sebenar Loki yg sememangnya mahu dirimya ditangkap.

Di kapal induk, wira2 bumi ni masih sibuk bertelagah antara satu sama lain lebih2 lagi antara capten america yg terlalu komited ngan ironman yg suka berlagak. Tanpa disedari kapal induk mereka diserang hendap oleh Hawkeye dan Hulk pula berjaya dipengaruhi oleh Loki. cubaan Thor menghalang Hulk gagal, capten america dan ironman sibuk membaiki kapal induk yg rosak kalau tidak mereka akan terhempas dan blackwidow sibuk bertempur dgn Hawkeye. Namun setelah semuanya pulih, merek sedar yg mereka tidak mempunyai masa yg lama sebelum tentera chitauri turun ke bumi dan kematian Agent Phil telah menyatukan mereka semua menghadapi detik2 pertempuran dengan tentera chitauri...

Sekian. Uiks, cm pjg jek sinopsis ni, kuikuikui. Yg ptg, cite 2jam dh jd sejam, heheheh. Kalau korg nk tgk kehebatan cite ni, tgklah kat pawagam2 berdekatan yek, :D

Friday, April 27, 2012

Tak Dapat Daddy, Boxer Pon Jadi :D

Salam....

*xtau dah nak boh tajuk ape, boleh la tu ekk... kehkehkeh


* Fokuskan kat boxer biru yg dia pakai tu :P

lepas kena marah ngan mummy, tertido...
kononnye nak mengadu nasib ngan daddy, tp daddy lak balik keje lambat, pakai boxer daddy pon jadi lah, heheheh *siannnn*

Pagi Jumaat Yang Maha Hebat.... Jemmmmmm

Salam.....

nape jem yg hebat hari ni yek, ke kat area pandan ni jek, area lain xde.... hukk
kuor umah seawal jam 7 pagi anto si gurl ke sekolah yg jaraknya x sampai 5minit...
lagi 3minit 7:30 sampai sekolah... sian si gurl tergopohgapah... :)



yg peliknye, hala balik xde lak jem, smpi umah dlm ms 5minit jek, hala ke KL yg jem terukkkkkkk
ke jln2 utama dah mula ditutup sempena BERSIH esok, haihh... menyusahkan la... hukk


p/s 1 : esok gurl sekolah lg, 2x sabtu berturut2, last week ganti, esok ada kem solat bestari lak.... sian dia...
p/s 2: mlm kang kitaorg tgk The Avenger 3D... kol 10 @ TGV Shamelin.... :P

Thursday, April 26, 2012

Myeg... Saya mesti pilih... Kuikuikui

Salam...




First time buat insuran/rtax gn myeg, terbaikk lah... Buat smlm, arini dah terpacul depan pintu, foc delivery lagi. Kamu org penah renew guna myeg?



P/s : kete yg xcident ritu dh siap, haihh, 2bulan tu.. smpi rtax pon mati.. hukk. Skang ni nk kena cr ms lak turun Melaka amik...

Very Trueee.... :D

Salam....



* klik utk tumbesaran selayak mata anda...


Apa pendapatan anda? :D


Posisi Imam Dan Makmum Dalam Solat Berjemaah

Salam...
Sekadar berkongsi....

Tuesday, April 24, 2012

Welcome to a Wolderful World :D

Salam....

presenting... 

Nurul Damia Qistina
21 April 2012 (7:44PM)
2.44kilogs

byknye no 4....  :P
congrates to my little sister, hp to recover well

Thursday, April 19, 2012

Wordless Thursday (Tido pon nk berkawan)

Salam....




Haihh, lama betul x update blog, baca blog kengkawan rajin, nk update blog sendiri, malas yg amat, hukk

Friday, April 13, 2012

Pre Public Holiday - Happy Birthday

Salam...

ni kesah sebelum cuti Pertabalan Agong haritu...
kawan kami nak surprisekan birthday party kat tunangnye *tunangnye tu keligs hb*
nak bawak kami makan2 je pon, suh kami carikan tempat makan best... heeee
hb cadangkan kat village view, bandar baru bangi
dl kamiorg penah mkn ngan famili hb kat sini, makanan ok dan yg penting harganya berbaloi2
tp ada gak rasa cuak, sbb kami pergi tu 2tahun lepas kot
kang x sedap naya je dok rekemankan org.... huhuhu
tp seb baik lepas mkn sume, tuan punye badan kata ok *kalau x ok pon mana ku tahukan, muahahahaha*

suasana pon ok, ada ikan besor2 lam kolam dorg

Thursday, April 12, 2012

Hari Pertabalan & Battleship :D

Salam....



Amacam cuti kamu org, kami x kemana pon, berehat2 je kat umah smpi tghari
Tp petang tu kami nonton wayang, cite baru keluor... "Battleship"
Teruja sunggoh *sbb kami mmg dh aim nak tgk ni sblm cite ni kluor lg* smpi kami beli on9 jek sbb takut p sana teket abess... hukk
Ingat beli on9 , cepat la kan claim teket, tp...

Tutup plak, nyamfah tau, nak kena beratur lane yg ramai2 gak, haihh

Tp yg pentingnya cite ni best... :D

ehh, tp ada gak keburukan beli on9 ni, kapel seat *kami selalu amik kapel seat, muat utk kami bertiga :P* yg boleh dipilih sikit jek, untuk seat yg strategik sume kena walk in... x best... xbest...

Wednesday, April 11, 2012

Tsunami Travel Times & Initial Tsunami Wave Prediction Arrival Times Issued By Pacific Tsunami Warning Centre

Salam...



1. Georgetown - 09:11pm 11th April 2012 MY Time
2. Port Dickson - 02:10am 12th April 2012 MY Time
3. Singapore - 07:51am 12th April 2012 MY Time



Semoga kita semua dijauhkan dari segala musibah... Aminnn

Tuesday, April 10, 2012

Benda Pertama Yang Dia Cari...

Salam....

Sampai2 jek umah, letak beg.. benda pertama yg dia cari, hari2, without failed... huhu



Sedang asyik dok geget kain bucuk dia... hiks, yang lain2 tolak tepi dl... :D


P/s : esok cuti, selamat bercuti buat sume, tp... 21hb ni skolah ganti, x sukeee skolah ari sabtu, hukhuk

Saturday, April 7, 2012

Eczema dan Jus Manggis

 Salam....
 

 Jus Manggis RM60 sebotol

belinya quite sometime ago... lepas kakak guard kat sekolah si gurl rekomen *pas tgk si gurl selalu gatal2*
pastu terbaca kat blog salah sorg blogger ttg khasiat manggis


so apa salahnya try
Alhamdulillah, dgn izinNya, kulit si gurl bertambah baik, nak2 yg bahagian leher.... *tp still gak menggaru kalau balik dr sekolah*
bagi minum jus cenggitu jek dlm 10ml sekali sehari.... *baunya mmg x best, tp jus tu mmg sedap rasanya, si gurl pon senang jek minumnya*
tp tulah, maknye ni selalu lupa, kdg2 ada skip gak, hukk
kalau nak baca ttg khasiat manggis ni, boleh belek blog ni yek

Friday, April 6, 2012

Cats for Adoption....

Salam....


comey kan, 5 ekor sumenya..... sapa nak, drop komen hek
my BIL punyer, xde org nak jaga... dia kena balik kuantan, wife plak dh preggy...
lokasi sepang sanun :P

Aquaria-Wrath of the Titans-Puan Syikin :)

Salam....

*abaikan tajuk tu yek...ngeee*


haihh, malas sungguh nak update blog... *malas yg hamat... hukk*
cite pon dah basi dh, tp tetap nak tulih kat blog ni buat kenangan si gurl

sabtu lepas dia kuor, tp bukan dgn kitaorg... ngan makpak angkat dia *bak kata apak ehh*
acc nak panggil makpak angkat pon muda lg dorg tuh, heh
dh janji lama nak kuor, tp asyik la ada je halangan
so last week, pepagi lagi si gurl bangun-bersiap-tunggu *kak ika* dtg
nak tau dia p mana.... :D

jaga2... piranha :P

 kiss....

 whoaaaaa.....

  peace..... @ Aquaria KLCC


kitaorg pon lom penah masuk lagi sini, *asyik je bertangguh daddy tuh, huh*

pandai lak dia buat cenggitu :P

pastu ada g dorg p jenjalan Times Square kot, yg penting kak ika tanya nak mkn apa, siap request Nandos ngan Tutti Frutti, *huh, x agak2....muahahaha* 
sementara si gurl jenjalan... kami berdua dok aje kat umah, haish

hari ahad kami pon xde xtvt gak, just kuor makan ngan tgk wayang jek...
nway, sapa dah layan cite nie?

ehh, mmg best la.... gaduhh jek dr awal smpi akhir.. heheheh

errr, rasanya belom terlambat kot nak ucap tahniah buat puansyikin yg selamat melahirkan bb boy pada 3 April 2012. selamat berpantang yekk :P

Thursday, April 5, 2012

Walk-in Interview @ AEON Credit Service (M) Bhd

Salam.....

Kepada sesiapa yang berminat bolehlah menghadirkan diri *dh mcm thestar...kuikuikui*

Tarikh : 5hb - 7hb Apr 2012
Masa : 9pagi - 5petang
Lokasi : Level 22, Menara Olympia, Jalan Raja Chulan, KL


*kindly visit jobstreet website for more info....


P/s : SIL yg suh spreadkan news ni... hukk

Wednesday, April 4, 2012

Anak disangka sakit diperkosa jiran tua

KUALA LUMPUR: Naluri seorang ibu yang menyatakan anak perempuannya yang berusia lapan tahun kelihatan sakit membongkar kejadian anak kecil itu menjadi mangsa nafsu jiran mereka yang berusia 50-an dalam kejadian di Sungai Besi.

Mangsa berusia lapan tahun itu mengalami kecederaan di bahagian sulitnya akibat tindakan kejam jiran itu yang merogol mangsa sejak sebulan lalu ketika ibu mangsa yang berusia 40-an keluar bekerja.

Sumber berkata, kejadian itu hanya disedari malam kelmarin ketika ibu mangsa yang baru pulang dari kerja melihat mangsa tidur di ruang tamu, namun dari riak muka mangsa ibunya melihat anaknya itu sakit.

“Pada mulanya, ibu mangsa tidak berniat mengejutkan anaknya itu dari tidur tetapi naluri keibuannya mendesaknya untuk membuat pemeriksaan ke atas kanak-kanak itu.

“Selepas memeriksa badan mangsa, ibunya terkejut apabila mendapati alat sulitnya anaknya bengkak. Selepas disoal siasat, anaknya mendedahkan dirogol jiran mereka yang berusia 50-an,” katanya.

"Ya Allah, apa nak jadi dgn dunia skrg ni, sebak rasanya bila baca kejadian2 yg mcm ni.. apa perasaan org tua GAMPANG tu yek!!!!"

Sumber

Sunday, April 1, 2012

Ringan2 Hari Ahad....

Salam....

Muahahaha, tajuk xleh blah... *tp n3 xde kena mengena pong* kuikuikui


"I am an Animal Rescuer. My work is never done, my home is never quiet, my wallet is always empty. But my heart is always full.." - Annette King Tucker -


*kalau nak bela, bela betul2, jgn sekadar melepaskan batuk ditangga...kalau x mampu jaga byk2, antar je kat vet, mandulkan dorg, daripada dibiarkan beranak byk2, pastu dibuang2 je... Wallahuallam