Tabung Maya Puteriku :P

Monday, January 30, 2012

‎Please share this to everyone you know, you might save one's life


Salam......



A couple lost their 25 year old son in a fire at home on June 4th. The son who had graduated with MBA from the University of Wisconsin-Madison two weeks earlier had come home for a while. He had lunch with his dad at home and decided to go back to clean up his hostel room. His father told him to wait, to meet his mother, before he went back for a few days. He decided to take a nap while waiting for his mom to come back home from work. Some time later their neighbors called 911 when they saw black smoke coming out of the house.

Unfortunately, the 25 years old died in the three year old house. It took several days of investigation to find out the cause of the fire. It was determined that the fire was caused by the laptop resting on the bed. When the laptop was on the bed cooling fan did not get the air to cool the computer and that is what caused the fire. He did not even wake up to get out of the bed because he died of breathing in carbon monoxide.

The reason I am writing this to all of you is that I have seen many of us using the laptop while in bed. Let us all decide and make it a practice not to do that. The risk is real. Let us make it a rule not to use the laptop on bed with blankets and pillows around. Please educate as many people as you can.

So berhati2 lah semasa ber BW atau apa jua yg aktiviti yg melibatkan lappy, mana tau, leka2 ber BW tertido plak kan....... huhuhu

Hafiz - Awan Nano, Juara AJL ke 26....

Salam....

Korang ada layan AJL26 tak? Si gurl sampai marah2 mummynya suh masuk tido sbb esok sekolah... dia nak layan mende alah tuh...huhuhu.
Kemain suka bila Najwa Latif nyanyi... Jgn xtau, dia ingat lirik lagu cinta muka buku tuh...ahahaha.... Maknya pon x tau mende...huhuhu
sok tunggu je la tgk sokaba... Sume berita pasal AJL ni...


Ape2 pon, tahniah buat Hafiz... Sedap ek lagu dia *stetmen berani mati nih, muahahaha*
Si Alyah tu best suaranya... Cantik lak tu... :D

Sunday, January 29, 2012

Pelumba Basikal Lebuhraya Cedera Dilanggar oleh Kereta Kancil...

Salam....

korg ada tgk berita tghari td x? pasal pelumba basikal dirempuh kereta kancil yang dipandu laju oleh seorg wanita.... melambung budak tu...huhuhuh.
tghari td x sempat snap pic, tgk Buletin sat td aku snap pic ni skit... mmg laju kete kancil tu....
aku pon x paham, padahal laluan tu mmg dikhaskan kpd pelumba basikal, siap ada polis bagai.... yang si kancil ni tah mana2 dtg, menononggggg je, laju plak tu....



x berapa jelas sgt, maklumla amatur :D esok ada la kuor berita bergambar...

hah, tu kemain ramai polis dok eskot, aku tak tau napa si kancil tu x nampak ......


eh skang ni ada AJL... korang layan x? aku nak p layan jap lah... cite korea pon xde yang best weken ni...hehehehe

Lunch Ahad Kami...

Salam....

Kamu org dah mkn belum? Mesti dah kan.... Kami baru selesai... lambat plak... :D

Ali Maju kat area tmpt keje hb yg lama *HP Damansara*

Ayam madu bestttt.... dan murah... 3org mkn RM15 termasuk air...

Saturday, January 28, 2012

2D1N @ Idaman Nurani, Pangsun, Hulu Langat

Salam....

fuhh.... baru nak update xtvt kitaorg masa CNY ritu... *berjln nya 1/2 hari je, tp letihnya berhari2...keh3x*
kamu org kemana cuti CNY?
kami tak balik kg pong, takot jadi mcm taun lepas, jem yg amat... :D

hb plan ngan kengkawan nya nak p mandi sungai sambil camping yg ala2 & berBBQ *mcm best*
dekat je pon... si gurl yang over happy... siap suh bawak khemah kecik dia tu skali....

kami bertolak dalam kol 11 lebih kot....
sampai sana dlm kol 1... jem skit kat pekan Hulu Langat
kami amik 2chalet (RM120 & RM80) yg RM120 ada bilik air kat dalam... tp jgn expect nak chalet yg gah2 la kan... biasa je chalet ni.... nak maklumat lanjut dari sini





sampai2 je, kitaorg sibuk nak mula BBQ... masing2 lapo...hehehehe. sambil pekena nasi lemak :D


Thursday, January 26, 2012

Work, Family, Health, Friends and Spirit.....

Salam....




So hargailah apa yang kita ada, don't work too hard....

Friday, January 20, 2012

Pay Attention While Walking....

Salam....


 so does your twitter update..... :D



 nak gak si gurl ni boh angry bird dia atas limau tuh... ahahahah


gambar ni xde kena mengena pon ngan gambo kat atas, odw balik amik gurl ngaji, ada sorg uncle tu panggil bagi mandarin ni... :) manisss...... HAPPY CHINESE NEW YEAR TO CHINESE FELLOW.... May the Dragon year bring prosperity and fulfillment in all that we hope and plan.... 

Pada kawan2 yang nak balik kampung tu, hati2 semasa memandu.... moga selamat pergi dan balik...

Wednesday, January 18, 2012

KLIA Flashmob - 1Malaysia (Hanya di Malaysia)

Salam....

very interesting video... :D

WW #10 (Teramatlah.... :D)

Salam....

penat sunggoh weh, tertido sambil buat keje sekolah... yg penting kain mesti ada...muahahahaha


Update : Baru dpt kol dr ayah, pakcik *adik mak* yg operate aritu meninggal mlm td dlm pukul 1pagi, segala urusan selesai dlm pukul 11pg td (dlm sibuk2 ayah x sempat nak gitau...huhuhuh) smg rohnya ditempatkan dikalangan org2 yang beriman...Ameennn

Saturday, January 14, 2012

Friday, January 13, 2012

Goodbye 512... Welcome 5M :D

Salam.....

pheww... setelah 3hari dorg bertangga kat umah ni, selesai gak...huhuhu (lama gak kitaorg guna khidmat 512 tuh, dekat 10tahun kot...)
hari pertama.... masalah lain
hari kedua... masalah lain lagi yg menghalang
hari ke3... baru setel sume.... hb sampai ckp ngan org tu, kalau x siap gak rini, amik balik sume brg2...huhuhuhu
moga perkhidmatan dorg ni lagi efisyen di masa hadapan.... :D

ni pic kejadian hari pertama, dgn xsaited nye aku  menunggu, ingat leh setel dalam masa beberapa jam...



 byk nye wayer kat bilik server hb neh...huhuhuhuh

so smlm hb ngan gurl mengetest tv (ada 40 cenel kot, klau x silap, 1st month free... 2nd month ada 14 cenel je kot free, yg lain kena bayau...hukhuk)
yang penting ada cenel kpop...muahahahah



 bahagia... hehehehe

Thursday, January 12, 2012

Video Yang Mampu Menginsafkan....

Salam.....

Sekadar berkongsi... kesian... alangkah beruntungnya kita-kita ni...
Mengalir ayor mate, taanpa buleh di tahan2.... hukhukhuk

Wednesday, January 11, 2012

WW #10 (Gara2 KL x ujan...)

Salam.....



Tak tahan tgk anaknya asyik menggaru je tido... *tks yang... :D

Tuesday, January 10, 2012

Good One... :D

Salam....



# haish... malas plak nak mengkarang cerita, gambo byk je... hukhukhuk

Thursday, January 5, 2012

Bapak Borek Anak Rintik.... :D

Salam....



dorg ni mmg pantang jumpa kusi ni, singgit pon jadi la...hehehehe

Wednesday, January 4, 2012

WW #9 (Her New Look for 2012.... :D)

Salam....

skang ni kalau amik gambo, terpaksa tutup mulut, malu gg kapaknya xde....hehehehe


p/s : cuti sekolah je la leh simpan rambut pjg skit, naik skolah nak kena potong... kang gatal2... lagi teruk eczema nya....

Tuesday, January 3, 2012

Sehari Sebelum....

Salam....

hari ni hari last utk anak2 berjimba2... esok dh mula sekolah dah *bagi sesetengah negeri, hari ni dah mula sekolah dah...
begitu gak ngan si gurl ni, risau gak ngan dia, semenjak2menjak ni tido agak lewat... kol 12 pon dok terkebil2 lagi... huhuhu
sok payah lak nak adjust mata tu.... harap2 dia ok...

cemana ngan persiapan anak2 korang...
si gurl ni Alhamdulillah... siap dah..
smlm p amik buku teks dia skali beli buku tulis... tu pon ada 7 buah lagi yg belom cukup buku tulis eh... xde stok katanya...huhuhuhuh

pastu p trim rambutnya... *trim rambut daddy skali... :)
kasi pendek sket... kang pjg kena ikat, dia kata pening pale... so senang cite potong je la... sedih gak dia.....

nanti aty dh besar skit, dah baik eczema tu... kita simpan pjg ye...
ok.....


usai bisnes rambut, kami ke Jusco layan gurl buat kali terakhir cuti sekolah  :D
main2, makan2, jalan2... supin2...

balik2 smlm *dh penat.... operasi balut buku ngan si gurl bermula.... haish... penat gak.. tu baru anak sorg... kalau ramai xtau la...hehehehe

 gigih nolong mak nya potong selotape :)

jadinya.....

uniform... tunggu empunya badan sarung je... sib baik last week dh iron siap2...hehehe

 buku teks... siap balut... 15 buah taun ni termasuk buku aktiviti...



 bag... gn yg taun lepas je... elok g.. :P

Angry Birds...muahahaha

budak untuk di jual...hehehehe, skit je trim rambutnya.... * gigi nye tu x tumbuh2 g... gongak la naik skolah...hahahahaha

bahagian mummy... tks yang... :D

Monday, January 2, 2012

Persatuan seniman Malaysia buat laporan polis

Ni pasal artis yg sesat sebenar2 sesat ni. Dah la artis ni ikon yg sepatutnya jadi contoh kepada peminat. Ni tidak, sesat sampai buat claim yg bukan2. Sape artis tu, terus terang den pun x tau Sape. Tapi 2-3 hari ni mmg kecoh pasal cerita ni. Apa2 pun, diharap semoga artis ni insaf Dan diberikan petunjuk.

P/s: yang baik jadikan teladan, yg buruk jadikan sempadan

Sumber Metro

Sunday, January 1, 2012

Steamboat @ Downtown Cheras

Salam....


Makan2 steamboat kat downtown cheras with Ong Kim Swee as our diner on first day of new year... :D
Lepas mkn ni nak cuci mata ngan poket hb plak... Muahahahah

Logo Halal

Mulai hari ni 1/1/2012, smua premis makanan yg tak gunakan logol halal JAKIM boleh dikenakan denda RM250k (organisasi) RM100k (individu). Kat KL ni masih byk lagi yang degil. Kalau perasan tu, jom meh kita report sama2 walaupun x dapat apa2 balasan.


p/s: Lepas ni sebelum mintak order, tanya dulu waiter/waitress tu logo halal apa yg dia org pakai. ngeh ngeh ngeh..

Sumber: Kosmo

Selamat Datang 2012..... :D

Salam.....

Baru balik tgk bunga api... dekat je... Tesco Ampang, kebetulan mengadap KLCC...
X sanggup nak meredah jem ke perut KL semata2 nak nengok bunga api...hehehehe

Layan eskrem sambil tunggu bunga api... :)

Selamat tahun baru 2012... Semoga tahun ni memberi kita lebih keberkatan... Ameennn