Tabung Maya Puteriku :P

Friday, August 3, 2012

Aktiviti Bulan Puasa - 2012 (Part I)

Salam....

Ni antara aktiviti2 kami sepanjang bulan ramadhan ni. Disebabkan malas yg teramat, kita combine aje citer nih. So, xyah le nak entry bebanyak kan :)
taun ni sambut pose kat kg, selalunya kitaorg raya jep balik kg, hehehehe

Hari pertama sahur di Mersing...... my MIL sardin masak petai, mabelessss :P
gambo2 lain xde, yg ni je yg mantop... kuikuikui

hari ahad lepas sahur, terus balik KL, takut jam... *pergi&balik kami ikut LEKAS... cepat jek smpi :P

Balik dari Mersing, la tu jugak kita org gi tengok Batiman (TDNR). Serius, hebak! walau berpuasa, kitaorg njoy tgk cite tuh, kehkehkeh
si gurl pon tgk smpi abes....

Hari ke-2 kot, dah start main bunga api ngan daddynye..Sumber Pasar Ramadhan Desa Pandan

First time berbuka di luar.... JM Beriani, Tesco Ampang - 3 org = MYR45(+-). Salah satu tempat fav si gurl
sape nak booking, leh kol no ni 03-92846040

Yang ni lak berbuka ngan keligs hb Nandos, JJ Maluri plak 8 org = MYR179. terbaekkkk *ni pon antara tmpt fav gurl :D
skang ni xleh nk kol dh kalau nk booking, nak kena bayo dl, haishhh

Walaupun buka ngan KFC aje, kita org sebenarnya ade plan lain :) MYR20++

Sebenarnya plan dtg The Mines nk cuci2 mata smbl cuci poket hb, hiks

First time dalam hidup buat kuih raya. *sunggoh, x tipu :P
Biskut Oat je pong, dpt sebalang kecik jep... hb kata nanti nk wat lg, hehehehe *buat pon yg senang bangat jep, ahahahaha


p/s: Menyusul part 2 plak nanti yek, tp xtau la bila, kuikuikui *hah, ni buat mak yg dok sergah suh hapdate blog usang ni, muahahahaha

5 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

YM satu family tak merasa lagik berbuka kat luar nie...bila ntah...huhu. wahhh...buat biscuit!YM baru nak start wat biskut raya esok..hehhe

ASSOYFINGER67 said...

Assalam..tang petai tu takboleh tahan nih..haha

kakngah said...

kagom aku nok tgk kukis raya hang...
aku lom pernah berjayabuat kukis sndr. cuma berjaya tunjuk ngn muncung sajewww.. kehkehkeh!!

.: iEyLa :. said...

kakak baju me'ah...hiks..
ari ni nak buka kt umah akk laa..haha
fuiyoo..wat kuih raye sendiri tu..
t adik dtg raye sbb nk rse la..
1st time kot..mne leyh lepaskn peluang..hiks..

mama aini said...

ehem..patutlah lama tak nampak..hikk2x..buat kuih raya ek?..nak sikit..