Tabung Maya Puteriku :P

Saturday, April 28, 2012

The Avengers - 3D

Salam...

Mlm td kitaorg layan movie Avengers, first time kot kuor2 je movie kitaorg terus tgk, 3D lagi, menjakun anakberanak, hahahaha. Tp hampa sbb si gurl x dpt spek transformers tu, so terpaksala kongsi ngan mummy, memula cm takut je dia nk try, cm pelik jek, :P last2 dia try sonok plak, sib baik kejap jek, pastu dia bantai tido... Kehkehkeh...



*one big group yg layan movie mlm td, :D

Director Fury
Steve - Capten America
Bruce - Hulk
Stark  - Ironman
Agent Natasha - Blackwidow
Agent Barton - Hawkeye
Agent Phil Coulson
Asgard - Loki si jahat
Asgard - Thor si hero
Alien Army - Chitauri

Mengisahkan Loki yg turun ke bumi bg mendapatkan tesseract dari pihak S.H.I.E.L.D yang diketuai oleh Fury. Tujuan Loki mencuri tesseract disebabkan ianya boleh membuka pintu ruang masa dan membawa masuk tentera asing yang kuat dikenali sebagai Chitauri.

Semasa pertama kali Loki turun ke bumi, dia berjaya merasuk Hawkeye yang mahir memanah dan beberapa agent S.H.I.E.L.D yg lain. dengan bantuan Hawkeye Loki berjaya mencuri tesseract dan melarikan diri dari Fury. Terdesak dengan situasi semasa, Fury tiada pilihan melainkan mengumpul ke semua wira2 bumi bg menubuhkan sebuah kumpulan yg dikenali sbgai Avengers.

Pertama sekali, Blackwidow dipanggil balik dari tugasan sulit di rusia utk tugasan baru iaitu memjuk Hulk bekerjasama bagi mengesan tesseract. Fury pula berjaya memujuk Capten America dan Ironman.

So, tugasan pertama capten america adalah menangkap Loki dan dengan bantuan ironman merek dapat mnjlnkan tugas tanpa perlu bekerja keras. Namun dlm perjalan membawa Loki ke kapal induk S.H.I.E.L.D mereka diserang Thor yg mahukan adiknya Loki diadili di Asgard namun ianya ditentang keras oleh ironman dan capten america. Maka berlakulah pergaduhan ibarat dewa antra mereka bertiga sehingga merosakkan hutan simpan mana ntah.

Namun setelah menyedari kemusnahan yg berlaku disebabkan oleh mereka, perbalahan akhirnya dihentikan dan Loki dibawa ke kapal induk tanpa mengetahui niat sebenar Loki yg sememangnya mahu dirimya ditangkap.

Di kapal induk, wira2 bumi ni masih sibuk bertelagah antara satu sama lain lebih2 lagi antara capten america yg terlalu komited ngan ironman yg suka berlagak. Tanpa disedari kapal induk mereka diserang hendap oleh Hawkeye dan Hulk pula berjaya dipengaruhi oleh Loki. cubaan Thor menghalang Hulk gagal, capten america dan ironman sibuk membaiki kapal induk yg rosak kalau tidak mereka akan terhempas dan blackwidow sibuk bertempur dgn Hawkeye. Namun setelah semuanya pulih, merek sedar yg mereka tidak mempunyai masa yg lama sebelum tentera chitauri turun ke bumi dan kematian Agent Phil telah menyatukan mereka semua menghadapi detik2 pertempuran dengan tentera chitauri...

Sekian. Uiks, cm pjg jek sinopsis ni, kuikuikui. Yg ptg, cite 2jam dh jd sejam, heheheh. Kalau korg nk tgk kehebatan cite ni, tgklah kat pawagam2 berdekatan yek, :D

11 comments:

tehr said...

Pernah sekali tengok filem 3D
tapi dah lupa filem apa sebab dah lama sangat
Memula memang rasa tak selesa je kat mata
hehe

-gedek! said...

1 shamelin tu sepelaong je dengan rumah uncle...

Melati Qistyna's Mummy said...

Tehr : aah, mmg x selesa memula, pastu cm best lak, sbb mcm real jek, heee

Melati Qistyna's Mummy said...

Gedek : ngan Umah unkel sepelaong, ngan Umah kite, sekentut jek, bhahahaha

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Bestnye dah pi tgk. YM ari tu dah aim2 dah nak tgk awal2, mmg most awaited film utk taon nie. Tetiba, YD pulak keje on the launching date, ayooo...hancur berderai harapanku, haha!Takpe2.YM nak pi tgk esok. M-E-S-T-I. :)

caliph shuriken said...

ramai jgak org dok layan citer ni ^^

Azhafizah[フィザ] said...

bestnya dah tengok awal..arini kalau sempat nak pg tengok gak lah..ramai superHERO tuu

mama aini said...

ehem..jeles..lamanya mama tak tgk movie kat panggung..last tenguk dgn kawan tahun lepas, masa tu en.papa keluar kawasan..he2x..

Cik Ina Do Do Cheng said...

sampai hati pegi tengok wayang tak ajak cik ina ye.huk huk huk.lenkali nak pegi tengok cite ni la: )

el said...

best ke cite ni abby
laki aku dok ajok je.lama kitorg x g nonton..almaklumlah takut nak wat si kecik tu dibantainye x dok diam jenuh dlm panggung hahahaha

.: iEyLa :. said...

bace part atas je..
bab sinopsis sy skip..hihi..
xbest la nk layan t klu dh thu cite..

pssstt: lyn movie xajak..majuk r cani..