Tabung Maya Puteriku :P

Tuesday, March 20, 2012

MBPJ Perintis Bandar WIFI

Salam...

Pagi ni dok baca metro online, terbaca artikel yang menarik di mana penduduk di kawasan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mendapat kemudahan WIFI percuma. Perkhidmatan tersebut akan diperluaskan ke kaw2 yg lain di Selangor pada masa akan dtg...

Hmmm, syiok gak kan dpt internet free, nmpk gayanya pasni kalau nak merasa intenet pree nak kena p jenjalan ke kaw selangor je la ek... Kat area umah ni, sempadan antara KL ngan Selangor, kalau nasib baik, ada la... :D

Nak baca lanjut, klik sini

22 comments:

kakngah said...

agak2.. ada harpan tak sampai ke lembah liputan wifi tu...

Ati Masrif said...

salam,

harap2nya bukan untuk memancing kita
maklimlah tak lama lagi pilihanrayakan :)

Daddy Ziyyad said...

harapnya speed nya ok lah..in the future, patutnya internet ni dah jadi macam keperluan asas macam air & elektrik

Izan Ishak said...

alahai.. bestnya lah kalau sampai ke sini liputannya.

Dabel Aa said...

tapi mesti slow line dia tu...hahahaa

kakchik@ella said...

yeayyy!! i like. hrp2 speeding da best!!

Mak Lagenda said...

Waaaa...bestnya leh dpt tenet free

wan nurul hezrina said...

bestnyer.kn bgus klu nurul terlibat..leh tgk blog ari2..guna berukbnd lmbab

tehr said...

Wah, untung la orang selangor
Air free, internet free
esok2... elektrik pulak free

Melati Qistyna's Mummy said...

Kakngah : lembah tu jauh bona ngah, kalau smpi Umah aku pon dh untung... Hahahaha


Ati masrif : harap2 cenggitulah, rakyat marhaen skang ni bijak pandai... Hehehe


Daddy ziyyad : hhmm, tol la doc, kalau dah sumenye "e" kan :)


Izan ishak : tah2 tuk warga sgor jek, Izan blik Umah Mak merasa la wifi pree... Hehehe


dabel Aa : hmm, harap2 memuaskan hati la, x laju sgt pon xpe... :)


Kce : syiokk kc kan ke mana pon wifi pree pasneh.. :P


Mak legenda : tu la kan Mak, syiok Jd org sgor neh, kuikuikui


Wan Nurul : Nurul area mana? Area tu xdop unify Kah? :)


Tehr : harap2 bkn sbb PRU... Sok kang kalau dh kalah, sume terbengkalai.... Kwang3x...

Adry@Daun said...

Kalo mcm ni blh la gi lepak kat sana. Lama sgt dh tak jejak kaki kat PJ.

el said...

kalo betul..confirm aku pindah dok sn skang..hahahaha

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina jauh dari pj cam mana ni. buat masa sekarang cik ina guna celcom.eee ko tak tanyakan, cik ina saja nak bagitau.kwang kwang kwang

Melati Qistyna's Mummy said...

Adry@daun : hehehe, bleh la bwk si kecik tu skali, jenjalan cuci pocket skali


El : betul beb, berperingkat la, skang stat ngan warga PJ dulu... :)


Cik ina : kuikuikui, celcom itu biru...
Tempt cik ina tu Ada lam bajet, tp xtau la bila jaman smpainya..hahahaha

LYAfrina said...

wah..dpt wifi percuma..seronokla...

Ati Masrif said...

salam,

sibuk ke :)

eiela said...

bestnya,, hope laju la line kan. sini ntah bila la dapatnyo.

caliph shuriken said...

harap2 xde udang disebalik mee diorg bg wifi free ni, hukk...

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Melati,

Salam kenal dr Istanbul. Balas ziarah. Ohhh Selangor nak dpt Wifi percuma?Bagus tu sebab akak dah jenuh dpt air free dan kekadang letrik free. Kan best dok negeri Selangor!

-gedek! said...

dulu sepangang pantai port dickson tu pon ada free wifi... sekarang tinggal tiang je....

mintak jangan jadi macam tu

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

wahhh..nanti boleh le online kat mana2 di kawasan liputan tuh!bestnyer,,,:)

mama aini said...

ehem mama tinggal kat selangor..ha2x..