Tabung Maya Puteriku :P

Friday, March 9, 2012

Kuah Rojak Mak Bee + Nasi Grg Black Pepper + PHD

Salam....

mahap la ngan tajuk yang x hengat tuh....
sapa penah makan kuah rojak mak bee? *angkat kebod* ngehngehngeh
hr tu BIL singgah bg sebotol *tol ke ek* kuah rojak ni, dok la simpannnn je lam peti aih tu
xde idea g nak makan ngan apa...hehehe
last week p ngan hb, ternmpk mangga muda *cadang nak buat air mangga hebat mcm kat Melaka tuh*
tapi asam boi lupa beli, terjadi la cenggini...

 sambil menaip pon kecur... muahahaha

ni ghoman kuah rojak mak bee tu *org kata yg tulisan ijo xde gambo ni yg ori, x tau le teman*



ce tgk meriah x meriahnya kcg... :D

weekend ni nak p cari mangga muda g lah, kuah rojak byk g... kehkehkeh
okeh, abes pasal mak bee, ni pasal ns grg plak...
1st time try buat nasi grg black pepper gn perencah adabi tu
sedap gak weh, *yg ptg cepat n sedap* :P
bawakkan utk si gurl masa ke hospital pediatrik tu hari...
mmg x sempat nak singgah mkn mana2, appnt kol 2....

makan nasi smbl layan jgg cup *wajib bl kalau ke sini*
kepenatan gak dia, dh la sabtu ritu ada skolah ganti...

korang tau apa tu PHD? bukan dokto palsampah, bukan jua perasaan-hasad-dengki ia adalah Pizza Hut Delivery...
yaaa, skang ni kalau kat area pandan, nak oder Pizza xyah kol no 2525 last tuh, ada PHD yg kaver area sini.. kalau kol yg 2525 pon sesia je, dorg suh kol no ni...



mummynya cm biasa - ocean catch *daddynye tuko2 ikot mood*

masuk ni dh kali ke2 kami oder, harganya beza skit dr pizza hut biasa, tp yg ni xde tax2 tu sume, harga fix, bayar harga yg tertera je, cepat pon cepat...wiiiii

12 comments:

el said...

mmg kuah rojak mak bee tu sodap
aku pun nah rasa..kecur lidah aku hahaha
smlm dptlah mkn 1 1/2 ketul piza..tu pun sbb ada mkn2 smlm..dorang x abis..hehehe

wahhhh kemain gurl tu mkn berselera nok

tehr said...

singgah telan air liur kejap
ni cari mangga muda ni, ada apa2 ke ni?

Izan Ishak said...

betul cakap el tu kak.. mmg meletup kuah rojak mak bee ni. tapi kat johor ni cam jarang nmpak lah. kat RNR tu banyaklah jualnya.

best tu kak PHD nya takde tax bagai. cepat2 pun cepat ye..

kakchik@ella said...

sambil baca pun kecur

Melati Qistyna's Mummy said...

El : aku 1st time rasa ni beb, mmg sedap...

Mkn smbl layan jgg, boleh la, Lau suh mkn ns, berkira sket, penat g agaknya... Heee


Tehr : muahahaha... Telan bebyk *Puan blog balas komen pong dok telan liur*


Izan : org kata kat r&r tu x ori, xtau la akak...

Aah, xde caj2 lain, bayo semata harganya je... Heee


Kc : heeee, jom Kita pakat beli mangga nak... :)

Adry@Daun said...

Saya dh angkat kebod...haha.. Kuah rojak jenama mak bee mmg femes kat sini.

Dabel Aa said...

banyak nye makan.....huhuhuhu tapi mcm sedap je nasi goreng tu...huhuhuhu....

Mak Lagenda said...

kuah rojak mak bee tu mabeles abby. Dulu2, sblm pandai buat kuah rajak ni, mmg mak bee la mak cari. Sekarang dah pandai buah kuah rojak, x cari la mak bee dah. *bajet kuah rojak mak lbh best dr mak bee* Hi hi hi

Yup..yg xde gambar tu yg asli.

Pizza?? Mak pun makan pizza tp x oder, buat sendiri jer..

eiela said...

sedap tuh.. menggoda selera..

apak cikidong said...

alamak kecurrr

mama aini said...

ehem..nak sikit.. :)

ahdaus said...

Tumpang...kalu sesiapa nak kuah rojak mak bee nie bleh cuba gi ke http://madeinkedah.blogspot.com nie TQ