Tabung Maya Puteriku :P

Friday, February 10, 2012

Sungai Inki, Kalumpang - Hulu Selangor

Salam....

Destination: Sungai Inki, Kalumpang, Hulu Selagor. Approximately 65-70KM from KL or 10KM from Tanjung Malim

Direction: From toll jalan duta drive to north-south's highway and exit toll Tanjung Malim/UPSI. 500m after the toll, follow KL/Ipoh signboard and turn right and then drive around 2-3KM and turn left till you see kalumpang, or sungai inki sign board
Homestay: Mas Homestay 3x rooms@MYR 250/night, kelapa sawit view, 200m far from riverside, astro + fan, fridge, kettle but there is no rice cooker and etc.

 Mas Homestay.... those interested can contact a very friendly Tuan Haji here (link)

Internet Spot: Maxis 3G homestay entrace and near riverside





Exit Tanjung Malim


Just go straight and follow KL/Ipoh signboard

The closest kedai runcit
Parking spot near homestay

BBQ time

Our first lunch, Ikan Bakar + Udang + Ramly sosej

Mandi Time

Hubby and colleagues

Satey time


 The most interesting spot

Melati is getting excited..

 Just two of us

Kerang time

What a nice trip to be remembered



p/s : tks to hb yang bersusah payah did this n3, aku tukang post je... muahahahaha

18 comments:

MaryaYusof said...

Salam,

Wah, seronoknya mandi sungai... Rindu pulak rs nak mandi...Salam kenal & follow di sini :)

mama aini said...

ehem..seronoknya abby asyik berjalan2 & bercamping..hikk2x..

Izan Ishak said...

syoknya kak... best tu mandi2 kat sungai...

kat sini cuaca skrg panas sgt kak... tak larat rasanya.

Mak Lagenda said...

Wahhhh..akhirnya smpi gak ke kalumpang tu yeh.

Untung jgk ada laki yg rajin buat n3. Klu mai tang malas tu, leh kenyit2 mata soh hubby buat kan?? Laki mak..tukang baca ajelah kot!

Melati Qistyna's Mummy said...

Marya : mmg sonok, nak2 sg x tercemar cenggini....

Salam kenal juga, nanti terjah ye :D


Mama aini : sesekali Ma, cuti pjg, bwk si gurl tuh, heeee


Izan : sini pon panas gak, tu yg cr sungai tu....hehehehe


Mak legenda : muahahahaha.... Betol tu Mak, tp kalau dtg angin Dia je Mak, kalau x asyik dok suh org update je, org ni malas nak update... Keh3x....

Adry@Daun said...

Terima kasih sbb perkenalkan tmpt yg menarik dn saya blm pernah sampai kat sini. Air sungai dan jeramnya masih jernih, blm tercemar lagi tu..

Melati Qistyna's Mummy said...

Sama2 en daun :D

Mmg belom tercemar lg, cantik plak tu kaw nya.... Boleh la p amik gambo byk2 kat sini pasni... Heeee

kakngah said...

blkg rmh gua ni... memang situ la port kitorg berendam kehkehkeh!!

haritu Abem ajak g mandi sungai. giler.. dak epal tu kecik nau aku nk bawak mandi sungai. tggu dia besar sikit lagi la.. adeh...

zul permatang badak said...

seronok...kalau dapat mandi sungai....
suasana yg menyegarkan....

mr.curly said...

hehehe..cam kenal je tmpt ni..oooo dh buk awl rope ehh..

#amacam, bess x tmpt tu..

Melati Qistyna's Mummy said...

Kakngah : bestnye ngah... Kalau aku, hr2 p berendam... Dak tecit tu, 6bulan leh la bwk... :)


Zul permatang badak : mmg syiookkk, nak2 airnya bersih, x tercemar.... :D


Mr curly : ahahaha.... Mana Ada buk awal, lepas Tanya Lu ritu, kitaorg try gak cari... Sib baik jumpa yg tuan haji ni nye... Mmg best, hb wa siap nak p lagi... Hehehehe

el said...

nti leh la bawak aku g sn hahaha
perghhh hebat hb ko siap leh wat n3 tuk ko nok..hahahaha

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Best tempat ini ! Pernah kerja kat Tg Malim tapi tak perasan tempat ini.

Noraim said...

bestnya akak. kalau dpt gi situ dpt tenangkan fikitan yg kusut. huhu.

Acik Erna said...

untungnya..n3 ada yang tuliskan..he he
bagi acik alamat ye..dodol ada lagi..inboxkan alamat rumah ke fb acik cari nama sebenar acik S..apina Hamid

Ummi said...

boleh tahan mahal gak homestay tu.tp sangat berbaloi2 bile scroll ke bawah..tergoda tengok sungai yg cantek itu..

Cik Ina Do Do Cheng said...

seronok mandi sungai , sejuk.lenkali boleh cik ina pegi sini. dekat ngan pertak tak?

wan nurul hezrina said...

takpernah lak g tmpt nie.nmpk besh jer..nurul terus follow sini kay=)tq sudi comment kat blog aii=)