Tabung Maya Puteriku :P

Saturday, February 25, 2012

Melaka Bandaraya Bersejarah (Hari Pertama)

Salam.....

ni last weken nye perjalanan *mood ke laut nak update* lepas kejadian yg tak diingini
1st time sampai ke Melaka, dh lama gak teringin nak pegi
bila kawan hb suggest mkn ikan bakar kat Alai, kami setuju je


kami gerak tghari *1 kete lg kwn hb yg kena langgar vontot tu...muahahaha* nasib2.... sian gak kat dia
lagi 1 kete dorg gerak lewat petang *semata2 nak dtg makan* :P

kami keluar di tol Alor Gajah
destinasi pertama kami setelah sampai ke Melaka adalah "Coconut Milk Shake, Klebang"

Pantai Klebang ke kanan, kami belok ke kiri


kami sampai masa tu, br lepas hujan, kalau cuaca panas lagi best pekena air kelapa popular ni... heheheh

 Bungkus di luar, mkn & minum di dlm *besar ohh kwsn nya*

 kelapak muda :D

ramai yg hamat orgnya

Coconut Milk Shake Special *Aiskrim* & Coconut Milk Shake biasa utk hb *nasi lemak pon sedap gak* :P

Usai makanminum, kami ke Pantai Klebang... pastu ke Pantai Kundur * saje jenjalan*

 Pantai Klebang setelah ditambak, cantik... dl x mcm ni *mengikut kata kwn hb*

 3 of them

 untuk di sewa

Pantai Kundur

Hari yang amat panas, kami segera mau beredar, cadangan nak ke Bandar Melaka
malangnya, setengah perjalanan, malang menimpa...*berapa kali malang daaa* terus tergendala segala agenda, jem segala otak...hukhukhuk

terus ke balai polis, tunggu dr jam 5:30ptg smpi ke 9:00mlm *hari ini dlm sejarah*
almost selesai baru head of balai dtg bgitau,boleh je buat repot kat mana2 balai, x semestinya trafik
kami angin tau, *terus komplen* sbb 1st balai kami pergi, dorg suruh terus ke balai trafik *padan muka polis yg tukang amik repot kena bambu ngan boss sbb x inform kami yg bertunggu lama* ahahahaha

almost 10mlm baru selesai, kereta di tow ke bengkel *sbb xleh drive back to KL* kami check in ke hotel

lepas tu baru kami bertolak ke Alai *ikutkan hati mmg xmo pegi, tp kenangkan kwn hb yg 1 kete lagi turun semata2 nak ke sana*
almost 11:30mlm br sampai ke sana *dorg tunggu kitaorg smpi je (kwn kpd kwn hb)*

signboard lama, lupa nak snap sboard baru

Address : Deli Muara Alai Melaka
               KM10, Muara Sungai Punggor, Alai, 75460 Melaka


layan je la pic ek...





total semua RM130.... mmg berbaloi2


Usai makan kami balik ke hotel, kwn hb yg 1 kete terus balik ke KL.... *bercantum kisah besoknya yea* :D

5 comments:

el said...

alahaiiii malang mmg berbau tuk korg..sib beklah xterok sgt..tp melampau lah b.polis tu kan smpi 3 jam sj2 dok situ..kalo aku dah meroyan ok hahahaha

femes beno coconut shake ni eh
bila lah dpt merasa

npk gelojoh hg mkn seafood tu muahaha

Melati Qistyna's Mummy said...

Mmg aku meroyan gak beb, tp nak wat cemana, walau ape pon nak kena setel gak, tadah je ler... Huhuhuh *sian anak aku kelaparan tau* menapak aku p cr makanan, seb baik mcd dekat...

Ko kalau Nk p, baik cuti skolah lama skit, br berbaloi jauh ko dtg, stalag sabtu ahad, penat beb, sian anak ko...


Aku bab mkn mmg gelojoh.... Hahahahaha

mama nor lara said...

salam abby..ehem..kalau malang berbau kan senang..ha2x..apa2 bolih ready..sedapnya abby gi makan2.. :)

kakngah said...

pantai klebang tu tempat aku melepak dedolu.dulu aku keje kat avillion jln hang tuah.

Melati Qistyna's Mummy said...

mama nor lara : kalau malang berbau kanma, xde la plak pepatah "malang tak berbau" hehehehehe

mmg sedap dan berbaloi ma... :P


kakngah : dulu dorg belom tambak kan ngah? skang ni luas pesisir pantainya, boleh melepak... :D