Tabung Maya Puteriku :P

Sunday, February 26, 2012

Melaka Bandaraya Bersejarah (Hari Kedua)

Salam.....

Tujuan bermalam sbb takut nak drive back memalam dgn condition kete kwn hb yg x berapa bagus
cadang siangnya nak ke workshop *tp x jumpa plak wshop yg bukak* so pepandai dorg cek sendiri kete tu... hehehehe. Alhamdulillah, kami sampai ke KL dlm kol 5:30ptg....

bagi mengubat hati *alang2 dh sampai Melaka* kami ke Jonker Street
jenjalan cuci mata je... sambil2 tu singgah tgk bangunan bersejarah kat area tu *A Famosa & Gereja St Paul*
tak sempat pegi semua, panas & penat...

Ke arah A Famosa & Gereja St Paul

 posing dulu *mcm dh beso dah anak aku posing... heeeee*



 Pendakian menuju puncak *hongeh*

 depan gereja St Paul yg runtuh di bom

 bahagian dalam 



 byk duit ohh dlm lubang nie, mcm2 negara ada, duit kita yg lelama pon ada

 River Cruise utk di sewa *xtau bape*

untuk disewa gak *RM40 ke RM30 sejam* ada mcm2 lagu di pasang kat beca nie, deco pon cantik2

 A Famosa

 My kesayangan :D

 tgk si gurl *ngan kwn hb n tunang*

 sejuk sgt dok dlm ni, x terasa bahang matahari


 ramai org kat sini, xtau depa buat apa

 Jonker Street

 ni kedai yg jual air mangga best tuh
puas la godek2 gambo kot2 ada terselit pic nama kedai tuh, nan hado...huhuhuhuh

gambo ulang tayang *kecur lagi* hehehehe

 deco bhgn dalam...

 ni kedai jual asam laksa yg sedap tuh Jonker88, sume harga standard RM5 *kecuali nak add apa2*

 ramai sgt org, nak kena beratur, ada yg mkn sambil berdiri

ulang tayang gak *I'll go again,one day...one day...* ahahahaha

 kegatalan dah si gurl ni, sian plak dia, kebetulan hari tu mmg panas yg amat....

lepas je abis makan, kitaorg decide nak balik je mengenangkan keadaan si gurl tuh. tu je lah tempat yg kami sempat pegi, nanti hb kata nak p lagi... jenjalan ke zoo ke *odw blk ritu kitaorg tgk ada kete kuda*, taman rama2 ke... InsyaAllah

8 comments:

kakngah said...

adeh.... aku pn tk ingt tahun bila las aku panjat bukit st paul tu. rasanya sebelum aku kawen kot..
ko ada g muzium istana melaka tu tak?

Melati Qistyna's Mummy said...

hongeh gak ngah panjat bukit tuh, ahahahaha

dua ni je ngah aku p, yg lelain x sempat, panas yg amat, sian ank aku. lenkali hb aku kata nk p lagi... :P

Pia said...

"salam abby..mahap ler yer akak ni dah lama tak jenguk sini,ada la dkt sepurnama kot..hahaha...sibuk la bkn sajer2..heee..tp tima kasih akak nak ucapkn kt ko sbb hari2 gi jenguk blog akak tu siap ko try resepi bingka akk lg..tahniah bingka ko kira jadik ler tu w/pon rupanya tak semenggah....jnji sedap sudah lah..."

el said...

kalo panas mmg x selesa nak berjalan kan..kalo dpt tmpt teduh laju2 lari hahahahaha

bila la nak smpi melaka ni..

Melati Qistyna's Mummy said...

Pia : hehehe, sama2 Kak, bingka tu kalau ikut resepi akak betul2 mmg menjadi, lgpon akak Ada bg tips, x lokek... :D


El : betul tu beb, nak2 anak aku tu, sian Dia...

Cuti skolah sok p la terjah, Alana pon dh beso... Heee

Noraim said...

nasib baik br je lps gi melaka. xde lah jeles sgt dgn akak. hihi.

mama aini said...

ehem papa & gegurl berposing sakan..abby jadi camerawoman je?..ha2x..

Izan Ishak said...

izan teringat zaman2 skolah gigih naik nak bergmbar kat atas tu kak... skrg ni kalau pegi melaka jalan2 pegi zoo je.. anak2 ni lah yg excited lebih.