Tabung Maya Puteriku :P

Thursday, February 23, 2012

Jonker Walk @ Malacca :D

Salam....

Cewahhh tajuk omputih ko... ahahahah

Jalan2 ke Melaka ritu, kami mengambil kesempatan *cewah* meronda2 Jonker Walk
walau semalamnya ada kejadian yg memilukan hati kami...huhuhuh

kami jalan2 cuci mata, makan2 je... masing2 xde hati nak supin2... huhuhuh

Masa jalan2 tu kami singgah ke satu kedai minuman
Minum air magga... masih terngiang2 *betul ke ni* keSETAPan air mangga yg hebat nie.... *rasa mcm nak tapau je* lupa lak nama apa kedai tuh...


mangga muda yg di blend dicampur ngan asam boi, boh ais ketul, perggghh *taip ni pon berkali2 menelan liur, hahahah*




usai membasahkan tekak, kami teruskan perjalanan, hajat hati nak mkn Nyonya laksa yg best plak...hehehehe

Nyonya Laksa, yg penting RM5 je *nama kedainya Jonker88* murah n sedapp

Mee Kari, yg ni kawan hb yg makan *RM5 gak* semua harga adalah sama, melainkan ada yg nak tambah udang ke, mee ke, tu lain cerita haaa


p/s : byk lagi gambo kat haiped tu, xtau nak cite cemana... otak tgh jem lagi, nak kena setel pasal isu kete tu dl...huhuhuhuh

10 comments:

el said...

xnah smpi lagi kt melaka

ooo jocker tu slh satu the femes food ke beb...

tulah kalo isu kete sure mood kelaut kan nak jln2 pun rs down je

Daddy Ziyyad said...

Selalu baca pasal Jonker Street ni, tapi tak pernah sampai lagi...nak try lah hujung minggu nanti

Mak Lagenda said...

Apa nama itu kedai minum abby..ayooo sok sok ke sana kang, leh singgah

Melati Qistyna's Mummy said...

EL : Jonker tu mcm petaling street, happening waktu mlm, ada jual brg, ada tempat mkn... nanti ko gosok2 la en od ajak p... hehehehe. tp mmg letih beb, nak kena menapak... pjg ohh


Daddy Ziyyad : boleh try weken ni, tp elok pegi ptg2 sket, kalau tghari panas yg amat, sian si kecik berdua tu...


Mak Lagenda : lupa la mak, nanti org tanya kawan org ye n roger mak :P

Izan Ishak said...

tak pernha lagi singgah jonker walk ni kak wpun selalu je jalan2 melaka.

wahhh... mee kari dia cam best aje tu!

Melati Qistyna's Mummy said...

try la singgah kalau jd p weken ni, larat ngan x larat nak jalan je zan... tu lah, mee kari tu akak x try, sbb kwn hb punye, mmg nmpk sedap :P

apak cikidong said...

tak pernah jalan2 lagi kat sini... huuuu :/

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina suka gi jonker, kat sana rambang mata. sedapnya air ngan laksa tu. terus lapar

Liza Razak said...

air mangga asam boi yg x thn tu *terliur*

mama nor lara said...

ehem bestnya abby gi jalan2 kemelaka..walaupun ada kejadian.. :(