Tabung Maya Puteriku :P

Monday, February 27, 2012

Astro & Gurl

Salam....

TV memang memberi pengaruh besar kepada kanak2...
Ada je aksi2 yg dorg akan cedok dan tiru
kalau yg elok tu xpe, kalau yg x elok tu... naya

si gurl pon sama gak *tak terkecuali*
skang ni hb dah lock chanel 612 & 616
tak tahan dia dok melayan cite spongebob ngan tom & jerry jee

sume keje x menjadi... huhuhuhu
kalau hr sekolah tu, balik je sekolah, terus on tv... makan pon nak kena ckp byk kali
puas mummy dok bising2, hb terus lock je 2 chanel tu

aik, napa chanel 612 ngan 616 ni x boleh tgk
owhh, chanel tu nak kena bayar, kalau x bayar x boleh tgk *sib baik la anak aku ni sng percaya*

baru hari ni hb onkan, just utk weken je *hb kata sian plak kat dia*
weekdays hb gtau gurl x boleh bukak, nak kena bayau lebih... :P
hmmm, ok lah tuh, atleast kurang skit dia ngadap tv....

 gambo xde kena mengena :D

Nota : ermmm, pasal latest kenaikkan harga bayaran Astro bulanan tu, kabinet dah luluskan ke belum hek. Setau aku belom kan???? Aku dok bayau ikut harga kat bil *harga baru* tp mcm x puas hati la plak. korang cemana???

8 comments:

kakngah said...

masa lagi 3-4 bln adam nak upsr abem potong terus astro. ssh nk kontrol nok... kasipotong senang citer.
dh hbs upsr baru sambung balik. amik pakej paling basic. janji tibi aku tak banyak sesemut kehkehkeh!!
tu pun bebudak ni meroyan tgk cenel 611. naik hapal aku citer elly & epit tu kahkahkah!!

Melati Qistyna's Mummy said...

Boleh ke ptg Katun je, sbb aku nye pekej lama, kalau ptg Katun skali ngan sport, mau meroyan laki aku xleh tgk bola... Ahahahaha

Acik Erna said...

melati..tak puas hati pun kita tak dapat nak buat apa2kan..cuma yang boleh kita buat..potong aje..tapi lansung tak de siaran pulak nanti

Dabel Aa said...

cian dia....hahahaha kena T.I.P.U hahaha.... tp xpe...org kata tipu sunat.... utk kebaikan

Mak Lagenda said...

Anak2 mak pun gitu gak abby. TV tu pun manjang derang ajelah yg konner. Tp bnyk channel yg derang tukar2 tgk..sains2 tu lah, dokumentari menatang2 tu lah..kartun pun ada. Skrg ni, bila tgl angah dn meisya je, idak la plak bnyk tgk kartun tuh

P/s: Mgkin sbb mak derang ni mcm singa kot..tu yg derang seram nak tercirit klu mak pandang

Daddy Ziyyad said...

saya dah halang anak saya tgk Sin Chan! haha

mama aini said...

ehem..kain yg tak blh dipisahkan dr gegurl..hikk2x..ehem memang dah naik harga sewanya..

Izan Ishak said...

sama jelah kak... izan risau betul tgk kembar ni bukak mata je tgk lah channel 611 tu. naik letih mata ni tgk katun yg sama dok ulang2 satu hari... rasa nak lock aje!