Tabung Maya Puteriku :P

Thursday, January 12, 2012

Video Yang Mampu Menginsafkan....

Salam.....

Sekadar berkongsi... kesian... alangkah beruntungnya kita-kita ni...
Mengalir ayor mate, taanpa buleh di tahan2.... hukhukhuk

11 comments:

Izan Ishak said...

tak tahu nak cakap apa. sebak sgt dikala kita makan enak2 sampai dibuang2...ramai lagi org kat luar sana yg hidupnya bergantung pada makanan sisa... dan menderita kelaparan sampai boleh maut.

insaf!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kaka...banjir doha kak.tq share kat sini..huhu.dah la dlm peti ais byk lauk tak abis..huhu.

cik panadol said...

ok pasni kne abiskan semua makanan....kalau rase tak lapar sgt, amik sikit jek....

Mak Lagenda said...

Mak dah tgk yube ni lamaaa dulu. Mmg rasa sedih sgt2. Mak tunjuk kat anak supaya hargai makanan..

Daddy Ziyyad said...

kat malaysia memang ramai spesis membazir makanan, sorry to say, especially kaum wanita. kadangkala tu, minum air pun setengah gelas aja

mama aini said...

sob2x..kita jauh lbh bernasib baik dr mereka..hu2x..hargailah apa yg kita ada..

gedek! said...

reflect kita la tu... kan?

Pia said...

"mmg kesian....dan sedih tgk kanak2 tu....tp bab makan tak habis tu mmg akak sekeluarga tak amalkn..mmg akak dn suami pantang bab membazir...makan biar smpai licin dn menjilat jari(sunnah)...dan jgn tamak..."

ASSOYFINGER67 said...

Kita sering memperkatakannya dan kita sering hiba tapi akhirnya kita kembali ke sikap asal....apapun bersedekah adalah cara yang lebih baik untuk melepaskan kehibaan hati kita....

Hidemichi said...

tgk dgn fahim :)

tehr said...

aku selalu makan sampai licin
dan sampai menjilat jari

membazir ni amalan syaitan