Tabung Maya Puteriku :P

Sunday, January 1, 2012

Logo Halal

Mulai hari ni 1/1/2012, smua premis makanan yg tak gunakan logol halal JAKIM boleh dikenakan denda RM250k (organisasi) RM100k (individu). Kat KL ni masih byk lagi yang degil. Kalau perasan tu, jom meh kita report sama2 walaupun x dapat apa2 balasan.


p/s: Lepas ni sebelum mintak order, tanya dulu waiter/waitress tu logo halal apa yg dia org pakai. ngeh ngeh ngeh..

Sumber: Kosmo

6 comments:

Izan Ishak said...

betul kak...cepat2 report mana restoran yg takde logo halal ni.

baru2 ni kak, hubby izan ada pegi satu kopitiam kat muar. nasib baik ada geng cina yg bagitau, menu dia mmg ada babi sbb tulisan cina org melayu main order je... terus hubby mintak air tin aje. kat situ melambak tgk org melayu makan tanpa rasa apa2... aduyaiii...

mama aini said...

slm tahun baru 2012 abby !!..betul tu..nampaknya mama pun kena tanya kat waiter tu dulu psl logo ni !!..ha3x..

gedek! said...

lepas makan 'mintak hahal' boleh...?

hehe

Noraim said...

takut sangat nak masuk rstauran kat Kl. bukan semua halal kan?

tehr said...

harap2 penguatkuasaan akan lebih tegas nanti kepada mana2 yang engkar

Melati Qistyna's Mummy said...

izan : eh ye ke zan... Ya Allah... lepas ni nak kena lebih berhati2...


mama aini : betol tu ma, nak kena tanya dl, x pon tgk dl logo dorg... :)


gedek : muahahahaha.... aci ek cenggitu...


noraim : skang ni org mcm mempersendakan tanda halal ni...


tehr : harap2 begitu lah, jgn ada yg under table sudah....