Tabung Maya Puteriku :P

Saturday, January 28, 2012

2D1N @ Idaman Nurani, Pangsun, Hulu Langat

Salam....

fuhh.... baru nak update xtvt kitaorg masa CNY ritu... *berjln nya 1/2 hari je, tp letihnya berhari2...keh3x*
kamu org kemana cuti CNY?
kami tak balik kg pong, takot jadi mcm taun lepas, jem yg amat... :D

hb plan ngan kengkawan nya nak p mandi sungai sambil camping yg ala2 & berBBQ *mcm best*
dekat je pon... si gurl yang over happy... siap suh bawak khemah kecik dia tu skali....

kami bertolak dalam kol 11 lebih kot....
sampai sana dlm kol 1... jem skit kat pekan Hulu Langat
kami amik 2chalet (RM120 & RM80) yg RM120 ada bilik air kat dalam... tp jgn expect nak chalet yg gah2 la kan... biasa je chalet ni.... nak maklumat lanjut dari sini





sampai2 je, kitaorg sibuk nak mula BBQ... masing2 lapo...hehehehe. sambil pekena nasi lemak :D




gurl ngan kak ikanya... :)

dah x sabo, ajak daddy nya main air...

eh, korg kenal x pokok ape ni? ingat lg masa kekecik dl, kalau luka, hancurkan daun ni, pastu tampal kat tempat luka...ehehehe *tp xtau plak nama pokok ni*


tak puas hati dok main tempat air cetek je, kami mengambil keputusan nak p ke air terjun Lepoh, org kata dalam 1jam perjalanan *lebih kurang 2km, katanya*

memulakan perjalanan

ada 3 kot jambatan kayu cenggini yg kitaorg lalu...

dalam 10minit perjalan kot, jumpa tapak perkemahan ni, ada gak org mandi2 kat sini, tp airnya cetek gak


buntu, sbb xde sign board...keh3x

teruskan perjalanan lepas tanya ngan sorg makcik tu arah mana nak kena redah :P

 hutan yg kami terpaksa redah demi merealisasikan impian...muahahaha
 
 pit stop, hongeh weh lama x jalan jauh... hahaha

sambil2 tu dok mikir, betul ke arah ni, sbb xde sorg manusia pon kitaorg jumpa... rasa cuak pon ada...huhuhuhu. last2....
turun la balik nak oiiii, kang x pasal2 sesat tetiba kuor kat bentong...*leh jumpa CikMin* hahahahaha. si gurl pon dh bising2, napa x sampai2 lg...

 jenuh dok try cari port nak mandi... :)

 last2 jumpa la satu port yg dalam nya ala2... ok la kot. yang ngerinya kat sebelah tu ada sekumpulan myanmar/vietnam yg dok berkhemah. hb kata.. jgn la org yg lari dari buruan polis...hahahahah *siap ada parang bagai*

 ok la kan kedalaman air tu....

 si ratu air, memula takut nak main air, dah main air, xnak balik... kebetulan ujan plak tu, x dpt nak mandi lama2, seram plak kalau air bukit tu turun mencurah...


balik tu cam biasa la, kami bako2 lagi.... borak2 sampai la kol 12 kot... sejuk ohh mlm kat sini....


penat... tertido kat dlm khemah sementara menunggu kitaorg berborak & makan2... :P

esoknya xde apa2 xtvt pon, sbb masing2 sejuk nak terjun sungai... :D 
lepak2 je kt depan chalet...  lagipun nak kena checkout awal sbb nak p umah bigboss hb sempena CNY....cantik bangat umah baru dia.... :)
kami dapat angpow gak tau...ehehehehe


hb kata nak try p lagi waterfall tu, tp kali ni 1day trip je kot... xyah sewa2 chalet dah.... dia pon teruja lepas tgk blog ni pasal air terjun tu... :) tp xtau bila lg la kot....



12 comments:

el said...

mati2 igt smpi kat ayaq terjun tu bila tgk pic ritu..ghopenye cancel turun balik..yelahhh buatnye sesat...scary woooo..

Mak Lagenda said...

x sampai la ke air terjun tu ye abby?? Hihihi..klu nak sph mak berjln2 dlm utan gitu, rasanya mak berjemaah dgn gegurl merepek2 mcm murai cabut ekor

Honggeh nak matik!

Noraim said...

best kan kalau berbbq ramai2. yg tak lalu mkn jadi makan byk. hihi.

tehr said...

buat bbq dalam hutan
lepas mandi sama2 makan
badan sejuk memang kelaparan

Izan Ishak said...

akak... seram juga tu kalau jalan2 tak jumpa plak air terjunnya. lain kali kena bawa pemandu arah yg terer nak sampai ke sana lah...

wahhh...bestnya dpt angpow sorang satu...!

mama aini said...

abby dulu mama selalu ke hulu langat ke air terjun gabai,tekali ..skrg ni terperap kat rumah..tak daya nak masuk hutan lagi !!..hu2x..

mr.curly said...

wahhh..wa mmg gomar g mandi air tejun ni..pastu wat lak bbq..syokkk

#wa tau name daun tuu..daun pakau kannn..haa terer x wa..huhu

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina tak pernah lagi sampai sg lapo ni.mesti sejukkan .seronok time cuti ni mandi sg.

ASSOYFINGER67 said...

Tak sanggup lagi aku(awie),,tak daya aku ikut kao..salute kat gurlzzz!

kakngah said...

aku pggil pokok tu pokok daun jepun. sama la kegunaan dia..

aku tggu tahun depan la baru blh buat xtvt lasak gini... kasi budak raissa tu besau sikit.

Melati Qistyna's Mummy said...

El : muahahaha.... Tu la, skang ni pon dorg x pueh hati, nak repeat, tp p air terjun je... :)


Mak : betul tu Mak, abby pon dh lama x jln jauh, mcm nak pitam panjat bukit...hahahaha


Noraim : betol tu, sesekali boleh la, xleh buat selalu gak...hehehehe


Tehr : adehh, cemana nak reply pantun neh...ahahahah... Mmg lepas mandi lapo balik, walau sblm mandi dh mkn... :D


Izan : tu la, xde lak aritu akak yg jaga chalet tu offer pemandu arah... Hehehehe, LM x dpt pekat merah... :)


Mama aini : abby br ni je 1st time smpi Ma.... X nah g smpi ke gabai sume tu...huhuhu


Mr curly : mmg syiokk, bako, makan, bako, makan, bako lagi...muahahaha

#betul ke Nama daun tu beb, xtau la...huhuhu


Cik ina : abby pon br ni 1st time, mmg sejuk gileerr... X sanggup nak mandi lelama... :P


Assoy : hehehehe, tu pon Dia dok bising2 napa x smpi lg, tu yg arah balik bapaknya dokongkan... :)

Melati Qistyna's Mummy said...

Kakngah : iyo ko ngah, aku x tau nama nya... Ko pon buek cenggitu eh...

Cemana kalau taun depan cukup lak rukun Islam yg abem ckp tuh...muahahahaha