Tabung Maya Puteriku :P

Wednesday, November 30, 2011

Misi Mencari Bola Berakhir.....

Salam......

payah weh nak cari bola kt Terengganu ni.... sbb pagi sgt ke kitaorg keluar @ mmg dorg xde kedai jual bola...hahahah


1 - Warm up dl...hehehehe
2 - Misi bermula...
3 - pegi tingkat 1....
4 - hah, kan dh terbeli benda lain dah...
5 - beli benda lain lagi...huhuhuh
6 - baru jumpe bola, tu pon masa nak balik dah, ada 1 nyonya tu jual... RM4 je
7 - jalan ke depan skit, jumpe plak yg lagi beso....hadoiiiii
8 - belek, telek jam plak.... G-Shock RM30 je....hahahahah

Jenjalan Pasar Payang - Terengganu

Salam.....


Rambang mate wehh....rasa cam sume nak beli....hehehehe
tak plan nak singgah sini pon, nak p bank punya lah berpusing jauh....so gn je la duit yg ada.....keh3x...


Menuju ke pasar payang...



 cari bantal angry bird si kecik...RM12 jer...

 selimut...keh3x.... RM15 selai....



bapak payah nak cari bola, last2 jumpe gak RM4 satu, ptg kang nak main kt pantai batu burok g, smlm men layang2... :D

Sunday, November 27, 2011

Congratulations........

Salam.....

Just nak share suatu berita gembira ngan kengkawan.....
Smlm (26/11/11) mak yung ni trett....trett.... sms, dia dh selamat melahirkan seorg puteri.... setelah 3 org sebelumnya sume askor...hehehehe...
Aku tumpang gembira.....pasni bleh la beliau beli baju kaler fink2.... Keh3x....



Friday, November 25, 2011

Selamat Pengantin Baru...... Alang

Salam.....

Kami sampai lmbt skit gara2 hb ada keje skit b4 bertolak... so menunggu la kami kt depan Masjid Teluk Kumbar smpi abes akad....keh3x....



Apa2 pun selamat perantin baru buat alang, mg berbahagia n kekal selamanya....


P/s : cheq x enterprame gara2x sempat tuko baju...huhuhuhuh

AWAY........

Salam......

I will be away for a few days....kalau ada ms berupdate la kot blog neh, kalau x... Jumpa minggu depan2 la ye kengkawan... :D




p/s : Penang... Here I come....Muahahahaha *erkk, lepas ke Penang, kami ke Kelantan... InsyaAllah

Wednesday, November 23, 2011

WW #7 (Irfan & Ong Kim Swee tukar profession)

Salam.....



Note : IRFAN & ONG KIM SWEE in action....muahahahaha

Tuesday, November 22, 2011

Hari Ahad yg ......

Salam....

Aktiviti hr ahad yg lamaaaa sgt.... Smpi kejung2 cik von...huhuhu. Satu keje pon xleh nak buat, dok membuang masa kat sini.... Osah ramai eh org....



Saturday, November 19, 2011

Falling in Love - Siti Nurhaliza

salam....

mesti dah ramai yg tgk video ni kan..... aku mmg tabik la ngan dia, ramai yg kutuk2 dia kata x pandai Inggerish...... keluar gak lagu Inggerish kan.... x luak pon dia, malah lebih berjaya....walau aku ni bukan peminat fanatik dia, tapi aku kagum ngan semangat dia....

 

sori lah, x pandai nak kecik kan video ni, dah bege2 pon x jadi gak....huhuhuh

Friday, November 18, 2011

New product From APPLE

Salam.....

*
*
*
*
*
*

Eyewitness: Nudes float in the Dead Sea

Salam.....

hmmm, xtau la nak kata apa.... waras ke x dorg neh....huhuhuhu
cuba korg tgk ni....
*
*
*
*
*
*

A thousand models stripped naked for artist Spencer Tunick to create the latest in his series of mass nudes, this time in Israel. The artwork was made to raise awareness of receding water levels in the Dead Sea.

Wordless Friday (Nukilan Anakku.... :D)

Salam.....



nampak x? kalau x nampak, sila baca di bawah...

"Ati sayang daddy ngan mummy walau 
pun mummy ngan daddy tua 
ati tolong mummy ngan daddy"


Nota : pada hari kejadian, si gurl menangis gara2 ucunya baca 2baris pertama jer, dah si mummy nye buat2 merajuk... skali mummy tgk ada lg baris ke 3...... terima kasih anakku.... sejuk perut mummy.... mg kamu jadi anak yg baik.... :)

Thursday, November 17, 2011

Sardin Puff

Salam....

dh lama sgt teringin mkn ni..... sejak tgk blog minah rempit penang neh  keh3x.....
tp asik kelupaan je nak beli pastrynye kt Tesco, xtau ghoman pon ye, lupa pon ye...hahahaha
hr tu bw blog otai dlm bidang masakan ni... ada terjumpa pic pastry jenama kawan ni kt blog dia
so apa lagi, gigih p tesco weken hari tu cari.....
tu pon ada 3ketul je kt frozen area tuh... capai seketul dl, try test buat....
kalau anak ngan hb suke, leh beli lagi.... :)

ni la rupa pastry tu.... :)
*buat sambil layan cite Korea*

 boh sadin *ayam brand tin kecik, dpt 8ketul puff je*

rapikan ngan garpu jer.... :P



si gurl suka, okeh.... abes seketul... selalunya payah nak abes walau seketul kalau dia x suke...
hb pon kata sedap.... weken ni leh beli lagi...muahahahaha

Wednesday, November 16, 2011

Now thats what I call self confidence :D

Salam......



*
*
*
*
*
*
*

WW #7 (Baru ada baju... :P)

Salam....

baru ada baju dia ni, lepas dpt hari tu... dah nak dekat setahun gak la togel...heheehe. selalunya masuk dlm sarung kuninn je.... :D

Tuesday, November 15, 2011

Anugerah Cemerlang SKPP1 & Genting..... Lagi.....

Salam.....

Terlambat lak up n3, ni kisah sabtu yg lepas....
Sekolah si gurl mengadakan majlis anugerah cemerlang....
Tentulah si gurl adalah salah sorg penerimanya.... *senyum*
Tu yang omak eh gigih update nih... Ngehh...

seawal jam 7:30 pagi, kami dah terpacak kat sekolah tu...
majlis mula pukul 8:00pagi, tp murid2 kena dtg skolah cm hari biasa....
so dh alang2, kami terus je la stay, stengah jam je pon....

ada mcm2 acara selingan dari murid2 sepanjang majlis
ada nyanyian, tarian, choral speaking pon ada gak... pendek kata *mcm2 ada* :D
tah napa hb x uplod, cinonet ni je di uplod eh.... sume pic kat lappy dia.... huhuhuh



layan je la pic ni....
ni pic masa gurl p amik anugerah bg 'Terbaik Matapelajaran Bahasa Inggeris'... keh3x....
bangga dgn dia, aku dl jah satu x tau ape2 pon inggeris....hahahahaha

Monday, November 14, 2011

Lupa nak letak tajuk daaa.... :D

Salam.....




Badan manusia hanya mampu menahan sehingga 45 del (unit) kesakitan. Tetapi semasa melahirkan bayi, seorang ibu merasai sehingga 57 del (unit) kesakitan. Ini sama dengan mematahkan 20 tulang secara serentak. Sekarang bolehkah anda bayangkan, kesakitan & kasih sayang seorang ibu?

Thursday, November 10, 2011

Beraya Di mana? Kami di KL... hukhuk...

Salam.....

cemana AidilAdha korang? kami beraya di KL aje... huhuh....
tp best gak, *stetmen nak pujuk hati* org balik kg, kita dok KL, jalan lengang je beb... hehehe
tp lengang hari ahad je, hari sabtu nan ado lengang nye, jem lagi....

so ape lagi, kami buat la aktiviti yg berpatutan... keh3x....

hari sabtu, pepagi lagi bbsitter si gurl tepon kata nak bawak si gurl jenjalan....
daddy nye plak, masih tido sbb kena keje malam, balik kol 4 ke 5 pagi...
omak eh ada aktiviti lain belah ptg, so dgn senang hati bagi si gurl ikut.... kalau xde aktiviti mmg membosan....


aktiviti belah petang, gigih dr kol 2-6 ptg... hehehe..
hb belikan dari MilkADeal.... mmg berbaloi..... RM38 je... :)

******************************

hari raya plak, kitaorg dr tghari tu dah tercongok kt Times Square....

Wednesday, November 9, 2011

Lagi Isu Pasal PPSMI.....

Salam.... 

isu yg tak berkesudahan.... hari tu rasanya TPM dah decide.... tp sampai skang masih ada suara2 yg tak puas hati.... rasanya kalau ajar Math ngan Sains dlm English, bukan bermakna nak pinggirkan Bahasa Melayu..... still ada subjek Bahasa Malaysia kat sekolah kan...... hmmmm, entahlah.... tak paham....

****************************
 

Give option to Year One students to study Science and Maths in English, say PAGE and JMM

KUALA LUMPUR: The Parent Action Group for Education Malaysia (PAGE) and Jaringan Melayu Malaysia (JMM) hope the Government would consider giving an option to Year One pupils who have started learning Science and Mathematics in Bahasa Malaysia this year, to study the subjects in English.

PAGE chairman Datin Noor Azimah Abdul Rahim said this would enable the pupils to understand and use scientific terms in English. She also said that both PAGE and JMM would like to thank Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin for listening to the voices of parents on the PPSMI issue. Noor Azimah reiterated that the PPSMI policy should continue as it was visionary.

"PAGE and JMM will continue to represent the voices of parents," she added, during a joint press conference with JMM here on Wednesday.
JMM president Azwanddin Hamzah was also at the press conference.

sumber

Sunday, November 6, 2011

Adehh kakiku.....

Salam.....


Dah 6 jam kami cuci mata kat Times Square ni, adehhh.... kaki kami.... Huhuhu


rehat la skejap, pekena choc ice... :D

Kami beraya di sini :D

Salam....




Selamat hari raya qurban.... Tp kami makan ayam.... :D

*** @Nando's Times Square

Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari Raya Qurban

Salam......



di kesempatan ini kami ingin mengucapkan 'Selamat Hari Raya Qurban'..... maaf zahir & batin..... bagi yang balik kampung tu, pandulah dgn berhemah.... smg perjalanan anda selamat sampai..... :)

Friday, November 4, 2011

Kama Sutra 21st Century.... :D

Salam....



**klik utk pembesaran yg selayaknya... :)

Free birth control plan (TheStar - Wednesday November 2, 2011)

KUALA LUMPUR: The poor and the middle-income group can get free or discounted contraceptives next year.

“A loyalty programme will be introduced to provide contraceptives to the poor and middle-income families for free or at a discounted rate.

“We are also reviewing the national family planning policy, especially the suitability of providing contraceptives to sexually-active unmarried young persons,” National Population and Family Development Board chairman Tan Sri Napsiah Omar said in her speech at the launch of the report on The State of World Population 2011: People and Possibilities in a World of 7 Billion at Wisma United Nations here yesterday. Read more

Thursday, November 3, 2011

GENTING CABLE CAR FELL DOWN - (not reported in news)

Salam.....




Anything we use is a RISK, whether on plane, boat or our own vehicles.
As usual, THEY paid people off not to expose the incident.


P/s : wallahuallam..... Tak tau betul ke idak, amik dr mukabuku je....


Update : terbukti cerita ini tidak benar, mb ni komplot nk jatuhkan Genting.... :D

Wednesday, November 2, 2011

Sengal senja... :D

Salam....

Apa akan jd bila 2 sahabat yg mana sorg dr trgnu dan sorg lg dr jhor trsmpak ngan ular....


bdk jhor:wehhh ular la sehhh...
bdk trg:katok la boh...
bdk jhor:ular la
bdk trg:katok la boh....


Muahahaha......

WW # 5 (Penat Sunggoohh)

Salam....


odw balik dr CH, penat sunggoh... hehehe

Tuesday, November 1, 2011

Sapa Kenal Unkel Gedek? :P

Salam.....

Percaya atau tidak... hanya dengan berbekalkan sekeping gambar dgn muka ganas dan sebaris dua ayat.... beliau mampu menarik ramai peminat ke blog beliau.....
itulah dia Gedek nama sama ngan adik ipar plak.... :) owner BlogBegins@40 aka pokcikcamwhore... ahahaha....
Blog dia sgt simple.... tapi berupdate setiap hari....  tak mcm blog neh yg amat jaranggg2 update :P

Dan percaya atau tidak..... (sila percaya) siang tadi khatam aku belek2 blog eh, (dari day 1 punye n3) satu keja pon x buat.... dr pagi.. break jap, lepas si gurl balik-mkn, sambung g.... ngehh...


Update : eh eh, unkel Gedek dh follow blog picisan ni lah.... Muahahaha

Short Trip to Cameron Highlands :P

Salam....
hari tu tergoda ngan si EL yang berjimba2 kat Bukit Tinggi.... yang ni plak terkena sawan MakLagenda yang pegi Cameron Highlands sempena cuti Deepavali.... :P

kami memulakan perjalanan (ececeh...) pukul 12 tghari... hati tu berbelah bagi nak pegi ke idok... maklumla hb kan baru baik... tp hb yg beria2 nak pegi.... so agak kelewatan lah..... 

Pack brg pon skit je sbb rasa hati mcm nak balik hari je.... kalau rasa mcm x besttt je, kitaorg balik la..... toiletries pon x bawak....huhuhu. Tak tau plak, dah sampai sana... masa ronda2 tu tgk jam dh dekat kol 6ptg. hb plak ade game MUTD ptg tuh.... so mencari la plak hotel yg murah2 je, cadang awal nak checkin je hotel yg mak dok tu, tanya2 mmg ada Astro, tp rege dah naik plak RM138 satu malam..... huhuhu. siap ber argue ngan nyonya tu napa bleh harga mcm tu plak... cari2 x jumpa gak yg hotel murah2 yang ada Astro Channel 813... so kitaorg menghala ke Tanah Rata... cadang nye nak balik la kalau xdop hotel.... last2 jumpa hotel tajuk Alina Holiday Apartment.... RM90 (ada 1single bed, 1queen size bed) oklah tu....


Perjalanan ke Cameron dari KL - keluar Tapah Tol - Lata Iskandar - Ringlet - Tanah Rata - Brinchang.

susur keluar ke tol Tapah......