Tabung Maya Puteriku :P

Wednesday, August 31, 2011

Hari Raya Pertama 2011 & MERDEKAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam......

a few pics taken on first raya using iPAD :P

ni pon x cukup korum lagi....huhuhuh
kucing tu pon nak bergambar sama, kucing kesayangan tu, hanya makan kueh2, nasi2 x layannn....hehehe
namanya Jackson :)

ni ngan hb, belah malamnya.... pekena roti canai.....



p/s : HAPPY BIRTHDAY TO MALAYSIA....... boleh gitu....hehehehe. SELAMAT HARI MERDEKA BUAT MALAYSIA, negaraku yang tercinta..... bersyukur krn aku adalah warganegara MALAYSIA...... smg terus maju & makmur....Aminnnn

Friday, August 26, 2011

Selamat hari Raya Dan Maaf Zahir & Batin

Salam.....

Di kesempatan ini, kami menyusun 10 jari memohon kemaafan dari semua andai sepanjang perkenalan di alam maya ini kami ada salah dan silap sama ada disedari atau tidak....

Buat yang balik kampung, pandulah dengan berhati2 & berhemah...... jgn dok belasah main mercun plak, kang org raya 10 jari, kita raya kurang jari....ehehehe


dari kami, keluarga kecil :P


kad raya x sempat buat, cari pic raya xtau hb simpan mana, pic ni pon jadi la yer.... :)


p/s : Beberapa hari lagi kita akan meninggalkan Ramadhan..... semoga kita diberi kesempatan bertemu Ramadhan akan datang.... InsyaAllah....

Thursday, August 25, 2011

Ehh, ada tiga la..... :)

Salam........

mmg dh laaaaamaaaaaa........ sgt tak check Nuffnang ni.....
ye la, update pon suam2 kuku, nak cek pon x semangat...keh3x....
td saje2 je cek, ada 3 BE melekat.... xtau la bila startnya...hehehe


terima kasih Nuffnang, muakkksssss........

p/s : tak tau la bila hb nak p claim tiket wayang neh, manjang bzzzzz je..... kang expired plak...huhuhuh

Wednesday, August 24, 2011

Sempena Majlis Tadarus & Khatam Quran

Salam.....

hari ni sekolah si gurl ada majlis tadarus & khatam Quran peringkat sekolah....

 

so, berbaju kurung & bertudung dia hari ni.... :)

balik2 dari sekolah, bawak 1 goodies bag....siap ckp....

mummy, ati x puasa hari ni
kenapa?
td ati makan nasi kt sekolah.....

ada mcm2, nasi minyak dh selamat si gurl makan.... dapat gak duit raya RM2......hehehe


Tuesday, August 23, 2011

Hale's Kitchen

Salam.....


Photobucket Pictures, Images and Photos


hb dapat voucher dr ladyboss.... so  ke sini la kitaorg arini :P
hehehe, thanks a lot...... rezeki....rezeki...

Monday, August 22, 2011

Plan tak Menjadi.......

Salam......

Plan A : tgk wayang cite Apes
Plan B : hb nak gunting rambut

plan awal nak tgk wayang, tp memandangkan byk sgt yg nak di buat, cancel awal2 plan yg tu, so gerak ke Galaxy Ampang, cari2 saloon yg available.... tp nan ado....huhuhuh.
hb end up ngan plan C yg x terfikir pon nak buat sebelum tu.....


hah ko, berair mata hb menahan sakit....hahahaha (RM30 utk stengah jam) urut blkg badan jer, sbb dh lama dok komplen leher dia x selesa.....

abes je hb mengurut, terus ke JJ Maluri, dlm kol 630 kot..... seb baik dh booked awal2 kat nandos, lau x mmg xde tempat.....
2sets 1/2 chicken & 2sidelines

 1/2 chicken with rice.... ni hb nyer :P

kitaorg nyer 1/4 chicken with rice each... air strawberry tu share 3org...ehehehhe

 budak kelaparan.... org lom mkn, dia dh start mkn, siap posing lg...huhuhuh

ber iPAD sementara menunggu dgn 3G yg hb br beli, xyah nak tunggu wifi free lg..... :P

 licin..... fav si gurl, xyah nak gaduh suh mkn, dia akan mkn sendiri jer :)

errrr, sblm balik... hb belikan ni :P
tengs yang... ehehehe

Friday, August 19, 2011

Bunga Buat Si Dia :P

Salam....


haritu mummy yang dapat bunga...
semalam hb ke Tesco, tapau kat JM Beriani..... hb belikan plak buat si dia.... hb mmg tau bunga mmg kegemaran dia.... kemain suka dia......

 suka buat muka cenggitu...huhuhuh

 selalu kemain susah nak snap pic nya, tp kalau dh dpt benda yg dia suka, xyah sesusah...hehehehehe

ni hasil lukisan dia guna Paint..... dh makin maju..... )

Wednesday, August 17, 2011

Dragon Ball Malaysia - 2D

Dia org ni mmg suke blakon di bulan pose agaknye. Boleh tak agak2nye mereka ni pegi sesi temuduga Upin & Ipin kat sini?


Birthday yg ke?

Salam.......

masa demam aritu, 11/8...kebetulan sebeday cheq.....
agak2nya demam nak bertambah umor kot, keh34x.......

xyah cite byk la ek, dh basi dah pon....hehehehe


from hubby with luv :P...... tqtqtqtqtq

dan makan2 di OTWC

yang ni plak birthday card from gurl.... so sweet.... :)
tks dear, mummy sayang atty :)

napa ada tanda seru?
yela, kalau mummy dpt kad ni, mesti mummy terperanjat kan...(huhhh..... bunyi cm org terkejut....)

keh3x..... ape2 la gurl


kad tu dia buat sendiri, cuma dia ada nanyakan cemana nak eja 'birthday' jer, yg lelain sume dia buat :)



bila hb nak p kelim teket wayang kt ofis nuffnang neh.... hehehehe



p/s : tahun ni xdak yang merelip2 ke yang? :)

Tuesday, August 16, 2011

Beli & Belah Laju2 kat Sogo :P

Salam.....

ni acara perabis duit tuk raya kt Sogo aritu.... 07/08/2011
org lain awal2 dh siap2 beli baju raya, kitaorg baru la nak hegeh2 pegi beli....
sampai stok saiz pon byk yg x ada....
tp org boleh tahan la ramai gak, toleh kiri langgar, toleh kanan langgar...huhuhuhh
nak snap pic pon xdan.....

kitaorg pegi pon naik LRT jer, x sanggup nak menempuh jamed KL.....

si gurl ni satu, kalau naik LRT, bukan dia nak duduk even ada seats..... xcited sgt, jrg2 skali baru dapat naik train....hehehehee
Alhamdulillah, akhirnya setel la bab2 baju raya ni, tang kueh2 tunjuk plak.... :P

korang nya persiapan cemana lak yer, mesti dh siap lama dolu kan???

Monday, August 15, 2011

Buka Puasa di Cititel Mid Valley

Salam......

lama x jengah blog ni, blog kengkawan tu ada gak di jengah... baru baik domam...huhuhuh
nak menghapdate pon x semangat, asyik barriiinngggggg je......
makan pon, luah balik.... Alhamdulillah skang ni beransur....

pic ni dok peram lama dh, tu pun hb yang tolong uploadkan...hehehe mekasih yang
ni masa 1st week of puasa kot, hari Jumaat... ramai2 ngan kelik hb berbuka kat sini...
harga nya mcm kt bawah :-

Dewasa : RM65
kanak2 : RM35




tp sebab book by group, ada promotion, 10 + 1 (free)
menunya, biasa2 aje...... tp kalau yg minat kambenn tu, suka la kot.....
tp sate dia sedappp P
dah tu jer,

Sunday, August 7, 2011

Giant statue sighting in Hamburg

Salam......

haishhh, mcm2 dorg ni yer.....hehehehe



A "mermaid" sculpture rises in Germany's Alster lake.

A man in a canoe paddles around a sculpture of a mermaid at the 'Alster' lake in Hamburg August 3, 2011. The four-meter-high sculpture made by Oliver Voss will be in place until August 12. REUTERS/Morris Mac Matzen (GERMANY - Tags: SOCIETY IMAGES OF THE DAY)

sumber

Saturday, August 6, 2011

Tiara Beach Resort (TBR) - PD

Salam......

entry ni patutnye publish selepas n3 ni....
pics ni dah lama dok terperuk, xtau nak mula kat mana, sbb pics nyer byk sgt....hehehehe
ni kali ke3 kami ke sini.... lepas yang pertama & kedua di sini...
rasa mcm baru lagi pergi, tp ngenangkan si gurl tu suke sgt, ikutkan jelaa....

masa 1st time pergi, sewa ngan hotel tu sendiri... yang kedua plak sewa ngan org persendirian...
tp mcm x puas hati, sbb melalui org tengah je.... pastu bilik cm kelam kabut je....huhuhuh
so, masa nak p yg kali ke3 aritu, ingat nak book ngan hotel la....tetiba terbaca kt blog maklagenda pasal n3 dia p TBR n dia ada rekemen kan dgn sorg tu... so ape lagi.... terus roger mak (sbb ni direct ngan owner)

kali ni pergi sewa bilik ngan MamaAini yg tersangat la mesra alam... time kasih ma.... :)
kali ni sewa Studio je, cukup la tuk kitaorg ber3....


kitaorg p 3H2M... Sabtu pegi, Senin baru balik.... kebetulan si gurl cuti hari Senin sbb ada sukan hari sabtu tu...
so, lepas je abes sukan, kitaorg terus berolak ke PD.... sorry ma, nyusahkan mama kena tunggu lama2...huhuhuh




 ni la bilik yg kitaorg sewa ngan mama tu... si gurl keletihan lepas mandi...heheheh

ni plak hari ke2 (ahad, ramainye org...)


 pic ni snap pagi senin, mmg lengang, layan si gurl mandi sblm balik....

 masa pegi last year bendalah ni xdak g, br boh sini kot :P

si gurl ni mmg antu air, mandi smpi kecut2 jari... kalau kt umah pon sama, kalau x di marah, mau nye satu jam dlm bilik air...huhuhuhhu

Friday, August 5, 2011

Dah Ramadhan Ke 5 yer.....

Salam....

sedar x sedar, kita dah melangkah ke Ramadhan yang ke 5.... mcmana puasa korang tahun ni....
InsyaAllah... sume nye ok... jgn lak ada yg gastrik bulan2 pose ni :P

haishh, hari ke5 baru nak mula update... mood tu ada, tp xtau nak cite ape....
cam jem jer, hahahaha
ni nak share menu kitaorg utk smlm (Ramadhan ke4)
simple jer, tp bertambah2 makan nasi......
selalunya nak ngabeskan sepinggan tu pun susah.....heheheh


sardin cili api, ikan grg cicah kicap cuka ngan ikan pekasam....wallahhhh...
pekena ngan nasi panas2...smbl menaip pon dok telan liur....hahahaha
sardin tu x luak pon, dok ngadap ikan pekasam ngan ikan grg je.... :p
utk si gurl buat sardin kicap jer, tu pun dia sibuk nak sardin cili api....
bertambah2 air dia minum... :)
yang kueh2 tu, main tunjuk2 jer.....

simple kan..... masak nasi 3 1/2 pot, menjelang sahur... licinnnnnnn.....
tu pun x cukup, sib baik ada roti gardenia :)

arini rasa nak buat lagi la ikan pekasam tu :P


p/s : hari ni kitaorg berbuka kat luar..... :)