Tabung Maya Puteriku :P

Saturday, July 30, 2011

Captain America - The First Avenger

Sape dh tgk cite nie.....mmg tak mengecewakan.....
Lucu, sedih, gempak and memang hebat! Gelak sakan kita org.






Dia dah takde dah...

Rasanya baru je seminggu dua kecoh pasal dia ni. Tup tup dah xde dh...

Sila baca sini

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak.......

Salam.......

Terasa baru lagi buat n3 ni...... ke sbb cheq terlalu lama menghilang, tu yang rasa mcm baru smlm buat n3 tu....hehehehehe...
Ape2 pun di kesempatan ini kami sekeluarga ingin memohon ampun & maaf dari kawan2 semua..... apa jua kesalahan yang kami lakukan sepanjang2 masa ni :)

Di kesempatan ini jua, kami ingin mengucapkan 'SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK' smg puasa tahun ni memberi kita lebih keberkatan...Aminnnnnn

Selamat Berpuasa Semua.......


p/s : Taun ni 1st time berpuasa sbg surirumah sepenuh masa...selalunye kalau hari bekerja..... hari2 beli je, tahun ni harus juga x masak hari2....keh3x...

Friday, July 29, 2011

Pokok & Harimau Malaya :p

Salam.....

Dulu ada kukisahkan pasal taman sekangkang keraku....hehehehe. Lepas beberapa bulan berlalu, nmpknya mereka2 itu ada menampakkan kemajuan.... :) Alhamdulillah.... Nmpknya Kali ni xde lagi yang kojol.... Cili pun dh mengeluarkan hasil..... Tp den xleh la tanam bebyk cm kakngah tu....huhuhuhuhu





Apa2 pun, tahniah buat paramedik yang bertungkus lumus merawat org yg pura2 sakit mlm td....huhuhuhuhu

Semoga beliau terus tabah......

Salam,

Masa bw ke blog kengkawan, terjumpa blog Puan Mawar yg baru kehilangan suami tercinta En Nafastari pada 1 Mac 2011 yang lalu akibat kemalangan...... AlFatihah....

Punyai 2 cahaya mata, Embun & Kekwa..... Cantik..... Yg kecik berusia 3bulan masa tu..... Smg beliau terus tabah.....

Wednesday, July 27, 2011

.............

Salam.....

Hari ke2 tanpa update setelah kembali aktif mengupdate blog, :)
Ni gara2 tgh belajar nak update dr Ipad2 tp x gak lepas2 nk upload gmbr....
Haish, harus gigih lg berusaha neh : p

Monday, July 25, 2011

Happy Birthday to You.......

Salam......

n3 ni dok terperap kat draft, cadang nya nak post smlm, 24/7 terlupa plak....huhuhuhu.... sorry dear :P

buat first time mummy xde beli kek tuk befday daddy, makan je la Macaron CikMin yang setappp tuh :P
apa2 pon Selamat Hari Lahir ye yang.... smg sentiasa sihat & kuat untuk jaga mummy ngan Aty :)
dan semoga daddy terus ngan sifat humor daddy xkan berubah sampai ke akhir hayat....
kami sayang daddy.......


ni kad yang Melati buat utk daddy nyer...hehehehe



dari kami puteri hati daddy :P
|
|
V


sempena besday daddy, kami dibelanja tgk Harry Potter :P

Saturday, July 23, 2011

Unexpected Gift - Fresh from Oven :P

Salam.......

hari ni, [read as smlm.. 22/7]... selain dari kezutan yang ni...... ada lagi kejutan yang ke2.....

kebetulan hb ada keje luar, so dr site terus je nak menghala ke rumah....masa odw balik bigboss hb call suh singgah ofis....
katanya ada nak bagi sesuatu kat wife n daughter....

sekali hb smpi ofis, bos nye hulur 1 big box..... siap dr obersea lagi :P


smpi umah, dgn excited nyer....terus buka n taraaaaa........



gulppp!!!!!

smpai saat ni..... masih lagi x tau napa bos nye bagi kt mummy n gegur.....
hb pon masih lagi hairan bin ajaib..... :P


ape2 pon terima kasih byk2.....hehehehe, dapat la kita org ber IPAD .... Ipad II lagi tu...... :)
si gurl dah test dah main game potong2 buah tu......




Nota jari kelingking : besok [read as 24/7] bday hb, ni hadiah pre-bday dia kah??? tp dapat kt wife n anaknya plak..... :P  errr, btol ker Ipad 2 lom ada kt Malaysia........ :)

Warna-Warni Kehidupanku :P

Salam....

keh3x, tajuk x ingat....

ptg tadi [read as semlm] kami telah menerima bungkusan yang telah diketahui isi kandungan nya, tp masih lagi buat2 terkejut...keh3x......


bkan ape, sbb mengikut kata tuan empunya diri yang menghantar tu, barang tersebut di pos pada ptg semalam, so x jangka la sampai hari ni....

bila abg posmen tu blah je, dgn rakus lajunya kami ber2 membuka kotak tu......dan tara.......

 muehehehe, CikMin Macaron dah sampai ke Cheras... tp bukan tokey nyer, hanya macs nyer :P

tgk tu, kalerful....... :)

dgn x sabo nyer, kitaorg terus ngap, w/pon mengikut sms tokey nyer, selepas barang diterima, harus disejuk kan dulu selama +-2jam, baru ada kick di makan......
tp kan kitaorg ni x penyabo, try la dulu lepas gian.....heheheh, pastu baru simpan lam fridge....
lau ikut kan nafsu kitaorg, mau nyer abes... si gurl siap ckp, 'eh sedap la mummy biskut neh'
first time anak cheq tgk, xtau nama apa sekut neh...muahahaha

 awat la anak cheq buat cenggini...huhuhuh


makan sambil layan cite Korea dia :P


sambil menaip ni pon, terkenang2 rasa Macaron tu.... sayang nak makan, cantik sgt.... hb pon dh try.... dia kata mcm coklat M&M ke aper..... 'cair di mulut, tidak di tangan'...... :)



p/s : terima kasih buat CikMin yang sudi melayan kerenah cheq ni, lenkali ada jodoh cheq oder lagi yer...InsyaAllah

Friday, July 22, 2011

Bubur Jagung + Durian Belen :P

Salam....

muahahaha... ape kes tajuk ceggitu :P
hr Selasa aritu, ke pasar mlm kami anak beranak...
beli apa yang patut, terjumpa jagung muda, cheq beli 2 ketui
hb plak beli durian.....

maka smlm terjadi la benda alah neh....
tp memandangkan durian nye ada sulas je belen
cheq boh la jugak, teringin nak mkn jagung + durian....kih3x

tu yang seketul tetengah tuh, durian la....:)
sedap nyer.... dh berapa tahun agaknya x makan bubur jagung....huhuhuhu

Thursday, July 21, 2011

Penat nyer haihh.....

Salam........

balik dari sekolah, sementara tunggu mummy iron baju dia sat


tertido ngan x pakai baju...dah la gitu, kaki separuh lagi terjulur ke bawah.....heheheh
sian anak den neh, kepenatan agaknya.....
tp yang penting, kain batik mesti x tinggal :P
kalau beso sok dia tertgk pic ni, ape perasaan dia ye...muahahaha

Wednesday, July 20, 2011

Kalau Dia Dah Suke.....

Salam.....

Si gurl ni semenjak 2menjak ni susah nau nak amik gambar, kalau amek pon mcm kena paksa....
tp kalau dia dah suka sesuatu benda tu, di suruh nya kita amik gmbr dia....heheheh
contoh nye menda alah neh....






dia kata dia suka dedua kete neh...siap posing lg tuh..... huhuhu

'nanti daddy beli kan ye mummy'

huhuhuhu, ingat daddy tu cop duit..... :P

Tuesday, July 19, 2011

Dah Boleh Di Lepas Bebas.... :)

Salam......

ni kali ke 2 gurl naik benda alah ni, 1st time ari tu takut gak nak bagi dia naik sendiri....
tapi la ni dah boleh dilepas bebas..... tp nak kena ingatkan dia guna butang slow jer, jgn butang laju, kang terbabas...huhuhuh

video

Monday, July 18, 2011

Sports Day & 1Murid, 1Sukan, 1Malaysia

Salam....

dua event tp cheq update sekali harung jer, sebab penyakit M ni kuat sangat... :P
ini sempena hari sukan sekolah si gurl......


 tunggu turn nak amik hadiah
 penyokong kuat si gurl :P

dapat gak 1 pingat, jadi la kan dr kosong... dh mmg 1 je acara dia masuk...heheheh. awat la hitam sgt muka anak cheq tuh...


yang ni plak, hari Sabtu yang berikutnya.... 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia..... rasanya semua sekolah kat Malaysia ada buat kot.....  :)
yang penting, dedua event tu wat hari Sabtu, dan hari Isnin berikutnya diberi cuti....hehehehe

video
tapi budak jah Satu x lari pon, jah Dua & ke atas je buat larian, makpak kalau nak join pun buleh.... tp cheq x join pon... :)

Sunday, July 17, 2011

Speachless.......

Speachless...wordless....bila anak bbsitter yg first time singgah umah kitaorg potong rambut si gurl sampai cenggitu....adehhh......

Thursday, July 14, 2011

Secret :P

Lagu fav buah hati mummy yg 2 org neh... nak2 si kecik tuh, siap leh hafal sepatah2...heheheh.
InsyaAllah, kalau ada masa uplod video dia nyanyi lak... :P



Saturday, July 2, 2011