Tabung Maya Puteriku :P

Thursday, March 24, 2011

Pasar Malam... Yukk

Salam.....

hari selasa lepas, me n hb ke pasar malam....tinggal kan si gurl sensorg...tido.. :)
melaju jer kitaorg p beli apa yg patut.....

:.mangga & cheese cake.:

Wednesday, March 23, 2011

Scrap Book & Old Town lagi.....

Salam.......

kemalasan melanda utk meng update goblog ni...huhuhu
xtau napa, mb sbb dok layan cite Korea kot......
rutin bila gurl bersekolah...... pg antr gurl ke sekolah ngan hb, balik bekpes ngan hb, pastu balik umah, kemas apa yg patut.... kol 9-10pg...mesti tercongok depan tv layan cite korea neh....heheheheh
best gak cite nyer, ada sedih, ada yang kelakar......

ni cite ahad lepas, byk lg yg x ber update, yg bwk gurl p hospital la... for her general checkup... yg ni later2 update lah... :)

ahad hari tu, kitaorg x kemana belah siang nyer, dok gigih siapkan scrap book si gurl neh..... almaklumla..... beli printer pon last minute ehehehe......
buat scrap book sambil teman hb nengok cite sini ada hantu.....huhuhuhu
cheq macam biasa, byk x tgk dr yg tgk :P


:.thehehe, tekun si gurl nyiapkan scrap book nya, sambil di bantu oleh daddy & mummy :P.:

Monday, March 21, 2011

Sabtu lepas & Sabtu lepas...lepas...

Salam............

apa aktiviti korang sabtu lepas yer, kitaorg ni cm biasa2 jer.....
Jumaat mlm hb kena p bsn... keje...keje.... huhuh
so, sabtu tu kitaorg x cadang nak keluar pon... tp hb ajak tgk wayang plak....
keluar pon agak kelewatan....... dpt show kol 1:45ptg....... tgk...

:.World Invasion : Battle Los Angeles.:

Saturday, March 19, 2011

Misi Peribadi.... :P

Salam.......

lama gak x berupdate blog, cuti sekolah seminggu, den pon cuti...ehehehe
update yg ni dl, ada lagi yg terdahulu, tp nak gak update yg ni... :P

ni adalah misi hb utk mencari sesuatu..... sbb gurl nak kena buat buku scrap ttg 'Keluarga Saya'....huhuh
skang neh, kekecik g dh nak kena buat scrap book hek....... haru toi.....
omak eh dh lama x sekolah, so cm blur2....hahaha

so ni misi kitaorg ptg td.... ke Tesco

:.si gurl tu br abes ngaji Quran, tu yg berbaju kurung tuh...hehehe.:

:.telek2..... belek2.:

Friday, March 18, 2011

Dia pun ada MYKAD....... Ko ado ????

Salam......

thehehe...... ni sekadar selingan jer, td masa beramas mesra ngan abg google.... terjumpa ni....

MYKAD Squidward....muahahahaha......

xdak keje tol la org yg buat ni..... :P
mykad sapa la yg jadi mangsa tuh....huhuhuhuh

Dibuai angin asmara

Salam.....


PONDOK...rumah di atas pokok yang diserbu penguat kuasa Jaim, kelmarin.


MELAKA: Seorang lelaki sanggup berbelanja besar untuk mengubah suai pangkin bagi mencapai hasratnya mendirikan sebuah ‘mahligai’ di atas pokok bagi membolehkan dia tinggal sebumbung bersama kekasihnya.
Bagaimanapun, kediaman ibarat chalet di Pantai Kundor, dekat sini, yang lengkap elektrik, tempat tidur, televisyen dan tandas milik lelaki itu diserbu sepasukan penguat kuasa Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) kira-kira jam 1.30 pagi kelmarin.

Dalam serbuan itu, Jaim menahan seorang lelaki tempatan berusia 31 tahun dan kekasihnya, wanita warga Indonesia berusia 23 tahun yang mendiami pondok terbabit.
Turut ditahan ialah anak saudara lelaki terbabit berusia 22 tahun yang berada dalam rumah di atas pokok itu dipercayai mengunjungi mereka.

Monday, March 14, 2011

Dinner di De Aireez lepas Hikayat Merong Mahawangsa :P

Salam.....

Hari ni READ : semalam..... upacara makan2, tgk wayang cerita Hikayat Merong Mahawangsa Mahasuasa ....... & makan2 lagi...hehehhe

Wednesday, March 9, 2011

Bara 1 Bistro & C4

Salam..........

Hari kejadian : Ahad lepas
Tempat kejadian : Axis Atrium lagi.... :P

kelambatan lagi menghapdate kejadian...ahad lepas kitaorg p lagi ke axis atrium ni yg ke berapa kali ntah...hehehehe. dulu kitaorg makan kt old town, kali ni kitaorg singgah kt sini plak....

:.Bara 1 Bistro.:

Monday, March 7, 2011

Nasi Ayam & Mata

Salam.......

pekabo korang sume, moga sihat2 hendakNya ye...... arini dapur bercuti....hehehehe. so tghari utk makan gurl, harus lah ku beli kan ???
pegi beli nasi ayam tuk gurl ngan laksa kedah tuk mummy..... dlm kol 1 kot... gurl balik kol 1:30ptg, sempat la kan.......ok, selamat sudah part tu.....

hari ni panas ya ampun, balik jer si gurl dok menggaru sana, menggaru sini...huhhuhu. mata dia dh len macam dh...... naik2 je umah, bukak baju, on ape yg patut.... suh dia rest sat sementara siapkan dia makan..... sekali tgk nasi ayam adalah amat menduka citakan.....ayam nyer x masak.... kalau ada ms, harus lah ku pegi kedai tuh, tanya ngan dia, kalau cenggini gaya ayam nya, akak nak makan x ?????? haru betul la...... tp ngenangkan si gurl tu dh lapo kan, ku grg jer ayam tu....... seb baik la, ayam tu ayam grg, so x jd masalah la........ mmg xkan ku beli lg ngan org neh..... 





:.nasi ayam yg telah selamat ku grg ayam nya.:

sambil suap si gurl, pelan2 tgk mata dia ade perubahan...... ni gara2 panas, pastu menggaru, pastu pgg mata.....

Friday, March 4, 2011

Di Suatu Petang.......

Salam......

mummy, tlg bukak..... [sambil hulur tin biskut ni.... :)]

tp isi nya bukan yg tu, yg bawah ni.... :P

Licence VS Passport

Salam....

misi pertama : hubby nak renew driving licence
lokasi : pej pos, tesco ampang

misi kedua : buat passport
lokasi : putrajaya

misi pertama mmg cm hampagas sket, dr weekend lepas nak renew.... asyik la offline jer sistem jpj kt tesco neh..... first time tanye.........

cik, sistem jpj ni kalau offline, kt mana2 pej pos pon offline ker ??
aah

hr selasa pepagi lagi dh bertangga kt pej pos tuh, skali bukak2 kol 9.30am, OFFLINE jugak.......apakah??????
pastu gegeh lagi p nanye

sistem jpj ni offline lagi yer ???
YESSSS [dgn bongkak nyer kerani cabuk kaunter tu menjawab]
kalau kt sini offline, pej pos kt tmpt lain offline gak ker ??
owh yang tu nak kena pegi cek sendiri !!!!!!! [eksen sungguh ko yoo]

hadoiiiiii........ aritu kerani lain ckp lain, kerani ni ckp cmni plak

apa la salahnya cakap elok2, korang tu makan gaji ngan PELANGGAN tau x ??????

terus je kitaorg p ke pej pos jusco, maluri
yg kat sini lak kemain lewat bukak, kol 10am..... bertangga la lg kt sini....heeeeeeee
bukak2 jer, terus ke sana & Alhamdulillah.... boleh renew..... :P
lenkali kalau nak wat ape2 urusan, x hingin dah nk poie ke tesco ampang tuh, cm hampeh jer......
selesai satu keje....... menerus kan misi ke2... :P

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

selamat sampai dgn pertolongan gamin....hahahaha
smpi2 jer, hb terbaca, 'untuk urusan passport, sila ke presint 15, wisma chancery'..... adehhhhhh
sejak bila plak dorg pindah ke sana nih....huhuhuhh


gegeh lagi menanya ngan polis bantuan tu.....

cik, kalau nak buat passport, nk kena p ke presint 15 yer ?
aah, cik ikut jer map ni, [smbl bg selai kertas]
ok, time kasih yer....

menonong la kitaorg ke sana.......seb baik la senang gak nak cari..... :)
terus park kete dan menerus kan misi yg terbengkalai td tuh....



Wednesday, March 2, 2011

PIBG SKPP 1

Salam......

mesti ramai antara korang yg dah penah pegi mesyuarat PIBG sekolah kan ? Bagi yg dh ada anak la.... yg lom kawen lagi tu,dok dendiam sudah... :P
last saturday, buat pertama kali nya setelah sekian lama kitaorg pegi ke PIBG, dedulu ada la masa kekecik, ikut ayah....tp tu berabad yg lalu la kan....
katanya start kol 2ptg, first time jugak sekolah ni buat belah ptg, selalunya pagi....siap ada sms tu kat mak pak suh dtg.... dedulu mana ada sms2 nie....hehehee
kitaorg smpi dlm kol 2++ pon belom mula lagi, last2 dekat kol 3ptg br mula.....
mana2 anak2 yg nak masuk peraduan mewarna, leh join, tp tuk kelas 1,2 & 3 sahaja yea...
si gurl pon join la, xdela membosan dok kt mesyuarat tuh....hehehe

 :.si gurl yg gigih men kaler :P .:

Tuesday, March 1, 2011

Gigi ku :)

Salam....

hari tu ada n3 yg gitau gurl xnak pegi skolah sbb nak kena cabut gigi
esok nyer, balik2 jer dr skolah....

mummy...mummy, tgk gg aty...
mana ?