Tabung Maya Puteriku :P

Monday, February 28, 2011

Ahad kami | The Mines

Salam....

nak kena update laju2... sebelum masuk bulan baru...ehehehe
ni masa weekend lepas, hubby ajak p The Mines...tp agak lewat kami keluar, dh dekat kol 6ptg kot....
lama ohh x ke sana, dlm a few years kot....
kami jenjalan.....pusing2....sambil layan si gurl




gurl xcited nak naik bot neh, tp dh lewat sgt, esok nak kena p skolah plak.... hubby janji dtg len kali plak nek bot....ehheheh

Thursday, February 24, 2011

Jom Cuci Mata :P

Salam....

korang makan ape tghari td ?
ni saje je nak share menu tghari kitaorg zaman tok kadok...hahahaa
xlah, menu smlm kot...ke 2 hari semalam.... lupa plak  :P

korang pon dah kenyang kan, dh lepas makan tghari...... so jom la cuci2 mata jer...

 :.kari ayam.:
 :.sambal bilis.:
:.ayam goreng.:
*Abaikan kepucatan ayam itu... :P

sayur hijau xdop, xpelah kot, makan je kentang dlm kari ayam tu ganti sayur...hehehe

Ini kisah ku......Melati Qistyna

nama saya melati qistyna umur saya 7 tahun saya suka warna hijau pekat saya bersekolah di sekolah kebangsaan puteri pandan 1 saya belajar di kelas 1 maju nama guru kelas saya ialah puan sabarina sekian terima kasih kepade kakak anjang


salam......

atas tu adalah hasil taipan si gurl sambil di monitor oleh mummy nya.... :P
tetiba sambil mummy nak update blog, gurl cakap...

mummy, nak tulis jugak
hmmm, ok la, ok la....


so far, semua ejaan ok la, ada satu, dua yg ejaan x berapa betul g, spt... 'ialah' gurl eja... 'iyela' hahaha... dengar bunyi jer..... :)
tapi noktahnya semua kedaung..... atleast dia tau gn 'space bar' n 'backspace'...
pjg gitu, amik masa dekat 15 minit kot, nak abeskan... hehehe
ok la tu, buat permulaan.... xdela manjang nak men game aje kt lappy.... :)


motip tulis 'kepade kakak anjang ?? huhuhu



eh, sapa tau blogger mana yang di saman oleh Datuk Seri Dr Rais Yatim dalam Harian Metro 23Feb2011 berhubung dengan penyiaran makalah berunsur fitnah......



Nota jari kelingking : ptg td READ: semlm, gurl balik rumah ckp dentist ada buat tampalan kt salah satu gg nya & gitau esok dia xnak p skolah, sbb nak kena cabut gg dia yg dah goyang, kawannya bgtau kalau cabut sakit, sbb kuar darah...huhuhuhu. cemana tu.....

Wednesday, February 23, 2011

Kami dapat sesuatu...heeeeee

Salam.....

dh beberapa hari x update blog & ber bw..... maaf ye kengkawan... :)
entahlah, mood nyer sekejap tenggelam, sekejap timbul...hehe

ni update penamah perisa jer..hehehe
just nak share, hari tu kan kami pegi diner ngan hb nyer big boss n and his luvly wife....
sementelah cny lom tamat tempoh nyer lagi kan, so the lady boss give us these..... :P
heeee....... rezeki jgn di tolak ye, musuh dlm selimut jgn di cari....ngeeeee

Friday, February 18, 2011

Tanya Pendapat Pakar

Salam Jumaat semua :P

sat tadi dok la godek2 Nuffnang.... saje tgk2 sbb lama dh x jengah.....
tup tup ade .....

Klik utk tumbesaran selayak nya mata korang yea :P
* Figure terpaksa di birukan, kang nanti ado yg kidnap wa....muehehehe * nan ado*


Buffered Earnings yang ke tiga... Alhamdulillah
tp yang menjadi kebengangan skang nih, BE tu melekat kt Blogshop qistynacorner
Bukan kat Melatiqistyna neh...huhuhuhu
padahal url blog tu bukan guna pon utk BW
tu yang tiap kali [wahhh... bajet mcm byk kali dpt BE] dpt BE mcm...aalalalala.....huhuhuh

dah cek kt Nuffnang akaun gak, yg kt blog manager tu dh ada dedua blog....

so nak mintak pendapatan korang yg bijaksana la ni... :)
harus kah .....


1) delete yg blogshop tu dari blog manager
2) guna nick melatiqistyna masa BW
3) apa cadangan korang ek ?


tolong ek, tinggal kt komen..... kot kt shoutbox, termiss pandang plak....

sambil2 tu, tlg2 kelik2 BE kite kat sini yea.....
 
terima kasih in advance ye.....


Update : as at 19 Feb... sampai 2 BE kt Qistynacorner...huhuh, so korang tlg2 la ziarah sini yer :P

Thursday, February 17, 2011

Maulidur Rasul Kami | Axis Atrium

Salam...

ni n3 terlambat sudah...ehehe....
ingat nak hapdate pg tadi, tp cm fenat la plak.... mlm tadi tido kol 2am
layan A.I. Artificial Intelligence... TV2... sapa penah nengok cite ni, sedey wor....
syg betul budak robot tu kat mak dia, sanggup dia cari pari2 biru semata2 nak suh pari2 tu tukarkan dia jadi manusia... so that mak dia leh sayang kt dia mcm dedulu.... [famili dia buang dia lepas dpt tau dia ni robot]
ok, k, xyah la menceceh pepjg....

sempena cuti Maulidur Rasul aritu, korang p mana yer ?
kitaorg, pepagi tu dok golek2 kt umah jer, sekali dh ptg hubby ajak p Axis Atrium ni yg sejengkal katak berdekatan ngan umah...

smpi2 kitaorg mengisi pewut kt sini dulu.... walau pon perut masih mengenyang...kan
dek kerana hubby kata nak dok lepak2, kitaorg ikut kan je la....
yg membayo nyer dia kan...muahahaha

 :.Old Town.:
 :.Model sambilan Old Town :P.:

Wednesday, February 16, 2011

SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS.

Salam.........



tak penah lagi join segmen EN. BEN ASHAARI nih....
tp segmen ni cocok plak ngan goblog ku ni yg folower ala...ala.....thehehe
nak menjoin pon senang bangat.... ngehh...

Untuk sertai, sila buat satu entri khas :
  1. Letak header BEN ASHAARI blog
  2. TAJUK :  SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS. dan linkkan ke entri ini.
  3. Tinggalkan url entri blog korang tau kt blog beliau!


done.. :P
so, moh la join ramai2....

Minggu Udang Sedunia.. :P

Salam........

korang dh makan tghari ker ? mesti dah kan ? ehehee
apa menu hari ni ?
ada org suke mamak, ada plak yg suka lauk kampung....
bagi ai, Aiman x kesah *pinjam nama ank Kakchik sat :P

kali ni saje je nk share menu tghari kitaorg...
hari tu kan jenuh dok mancing udang kt Tesco kan
so minggu ni asyik menu udang je la...huhuhu, sabo je la....
hr tu beli byk nau, yg mkn nyer me n gurl jer *hubby xleh makan, alergik...huhuhu
gurl pon leh mkn skit2 jer... :)

so, memandangkan korg dh kenyang kan.... xpe la kan gambau ni di tayang...muahahaa


ni sambal udang sempena Maulidur Rasul... :P
*Sila abaikan pic yg syomot tu, dh mkn br ingat nk snap....hehehee

nak buat nyer pon senang jer....
b.putih, merah, halia, cili kering [ikut suka] & belacan cket [blend jer]
pastu grg bahan blend tu smpi masak, masuk udang, perasakan dgn garam & gula....siap :P


yang ni plak, menu tghari td.... udang masak lemak takdak cili api.....tehehehe
gurl nak numpang kan, terpaksa la buat tak boh cili......
ada kentang, kucampak jer kt dlm skali...muehehee
dh selamat masuk kt perut kitaorg dh pun....

gurl kata 'Mummy, yg masak kuning ni sedap, yg merah tu aty x suke'
nape ?
sbb yg merah tu pedas la.... aty xleh makan...

huhuhu, sian dia, smlm teringin nak mkn udang, mummy basuh yang masak sambal ngan air pun still kepedasan dia... :P

Siyes Lawak : Karangan Terbaik UPSR 2007

Salam....

korang pernah tak terbaca karangan neh ?
smlm hubby jumpa link ni kt facebook...
kitaorg baca... siyes, mmg lawak....heheheheh
ni ku cilok dr blog ni utk tatapan korang... baca2 la yer time2 tension tuh.... :P
layan la ekk....



Tuesday, February 15, 2011

Sabtu & Ahad Kami

Salam.........

korang p mana weekend hr tu ?
kitaorg cm biasa, jenjalan dekat jer.....
ari sabtu p Tesco, Ampang..... beli brg umah skit.....

 :.mummy sibuk membeli brg2.:

:.si gurl sibuk makan eskelim... :P.:


masa nak balik tu, hb ternampak 1 booth yg jual PSP
dh lama gak dia teringin nak beli kt gurl.... tp bukan PSP la.... yg ala2 PSP....
sekali dia p survey, adal la... nama game tu PVP..... RM150.....
hb tanya, nak beli kan ke x?
heiiiiiii.... dh la mahal... pastu PS2 kt umah pon xde sapa yang main....
lagi satu yg menyakitkan hati....cr budak tu menjawab soalan....

dik, booth ni sampai bila ?
kalau kitaorg dpt kedai kt dalam ni, smpi bila2 la kak....

dlm hati [aku bukan tanya pasal kedai la, aku tanya pasal booth]

warranty berapa lama dik ?
2 minggu, tp kita ada kedai kak, kt Galaxy...bla3x.....
Galaxy tingkat bape ?
atas sekali...... [cm acuh x acuh jer menjawab]
hmmmm.... xpe la dik, time kasih yer....

terus ajak hubby balik, si gurl plak sentap sbb x dpt beli game tu.....huhuhu
mummy nyer dh geram....
baik xyah beli.... org tanya, cm nak x nak je jawab nyer.... lenkali gtau la elok2.... padan muko, dh org x jadi boli....
hubby ckp ngan gurl, esok kita cr kt Jusco....
seb baik si gurl ni makan pujuk.... hehehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

so, sok nyer p lakitaorg anak beranak ke Jusco
mummy teman gurl main kt tempat mainan.... hubby lak p survey mainan tu...
so layan je la pic si gurl nie yer....

lepas tukar token, mcm biasa, mesti nak buat yg nie....

:.khusyuk dok boh kaler2.:

Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul buat semua...

Salam............

 :.credit to google.:

dari kami sekeluarga..... :)



Nota jari kelingking : ape plan korang esok yer ?

Apa Salah Astro ku.....

Salam...........

korang pernah x alami nasib seperti ku ini.....
masa hari sabtu hr tu, gurl buka tv, mcm biasa dia akan tgk chanel kegemaran nya...
Cartoon Network ........
tetiba dia ckp....

mummy, nape astro tu sume dh abes ?
yg mana ?
cuba mummy tgk ni....

memula x perasan pon, sampai gurl p tunjuk....

cuba mummy tgk yg kt bawah tu, nape dh abes ?

korang paham x ?
ni hah cm pic kt bawah ni... ce tgk kt petak merah tu...

Saturday, February 12, 2011

Gurl & Chopstick......

Salam.......

Tghari td READ: smlm, balik dr sekolah, mummy masak mee sup jer.....
so menjelang kol 3.30 ptg, gurl kata

mummy, lapar la....
aduhhh.... aty nak makan aper? mummy grg naget nak?
xnak
sosej?
xnak
keropok [ade belen kopok lekor MIL bwk kan hr tu]
xnak
grg mee
xnak
roti / kek
xnak
ok.....

kemain byk tu tanya, sume dia xnak...huhuhuuh

pastu mummy dok mikir ape la nak kasi dia makan neh.....
tetiba...

nak mee ijau x? [maggi ayam-kalau mee kuning dia x wape suke, maggi ayam suke]
mmmm, nak...nak.. aty nak tlg mummy masak lah.....
ok...

kebetulan ada setengah peket belen dia mkn aritu, so masak kan lah utk dia....
dh siap masak, bagi dia makan
layan la pic ni ha, suka nau mkn gn benda alah tu.... tp makan maggi jer, kalau makan mee kuning, xnak dia gn benda alah neh.....

Friday, February 11, 2011

Kenapa yer......

Salam....

:.credit to google.:


nmpk x pic atas tuh, mmg gitu la rs nye skrg neh....

hari ni 11 Feb 2011...... sejak masuk jah satu ni, boleh di bilang dgn jari, bape byk hmwork si gurl....
byk hari yg xde hmwork dr yang ada....
kalau nak dibanding kan masa sekolah tadika Cina last year, hari2 ada hmwork, byk plak tu...
x paham la cikgu gurl ni, ngajar ker x kt sekolah ni.....
ke dh nak akhir tahun baru dorg pulun kasi hmwork byk2 hek......
buku sesetgh tu byk yg belum sentuh lagi..... esp English...huhuhuhu
kang dok p nanya kt sekolah, ada cikgu yang sentap kang....

ade x sapa2 yg dh ade pengalaman, yg anak2 dh beso2...mmg sekolah cenggini ek awal tahun...
cikgu sume rilek2 je dl, dh nak pertengahan baru la pulun sakan ngajar yer....
ke camana......

Jutawan Blogger Left Komen kt Blog ai....uuuu...muahahahaha

Salam.....

pg tadi bukak jer email, ade Anon tinggal komen kt blog kita neh....
bila di selidik2 sapa kah Anon tu... sekali......REDMUMMY daaaaa....... yeayyy.... ko ado???
sapa x kenai RM neh..... jutawan tersohor d vasss....
kita tersangat happy noks.....muahahahah
nak jugak dia mendatang ke blog picisan ni...hohohoho

ater smlm kite ada terbaca n3 mak merah ni, di sini yg memberi peluang kpd readers utk tgal bklink n3 pasal RM kt blog beliau..... nanti dia akan terjah la mengikut kesesuwaian masa beliau kan..... :)
so, kita apa lagi, kecik tapak tgn, padang bola ku tadahkan...muahahahah
x sangka plak awai no dia dtg terjah....di entry ini

:.muahaha.... kol 1pg pon beliau masih lom titon :P.:


mekasih RM sbb sudi mendatang ke sini yer....syg makmerah ketats2...muahahah


Nota jari kelingking : kang ade yg ckp, 'alah tu Anon, sapa2 pon leh tulis' peduli ape kan? heheheheh

Kepenatan.....

Salam.....

ni pic si gurl tghari td READ: smlm lepas mandi & pakai cream eczema dia... wajib pakai lepas mandi, kalau x makin menjadi2 la eczema dia....

kemain lama kalau dia mandi sendiri ngan sapu cream sendiri... mau dkat 1 jam, kalau x dijerit suh dia cepat2....huhuhu
kepenatan....heheheeh
syiannnn.........

Thursday, February 10, 2011

Beg Beroda & Tghari kami

Salam.....

td amik gurl balik sekolah, br sempat snap pic dia ngan beg baru nyer....
selalu tu kelupaan...muahahah

hari ni dia pakai baju sukan... berpeluh2.... huhuuhuh
2/3 hari ni panas pulak kt sini, xde hujan pon....
tu yg buat eczema si gurl tu naik balik....siannn
merah2 muka...

so layan la pic dia ngan beg barunya yg lebih berat dr tuan nyer...eheheheh
mummy nak tlg angkat xnak, suka nau nak tarikkk jer.... layan kan ajer....

Cik Mek Molek yg x berapa molek :P

Salam......

saja nak share menu minum ptg smlm..
kueh cik mek molek... rasanya kalau org Kelantan tau kueh ape ni...hehehhe
dah lama teringin nak buat ni, tp bahan2 xdak, padahal senang je bahannya... nak kena beli keledek ngan tepung gandum jer.... :P
nak buat pon senang jer....

aritu sblm raya cina hubby ada beli keledek dr pasar malam lama betol simpan huhuhu
cadangnya hubby nak rebus gitu jer, dh balik dr Kelantan baru perasan keledek tu ada lagi, seb baik x busuk...huhuhu

so, semlm menjadi la kueh itu....

Wednesday, February 9, 2011

Lain Di cari Lain Mendapat..... BarraCafe.... :P

Salam.....

Misi : Mencari beg roda sekolah si gurl
Lokasi : Tesco, Ampang

sblm raya cina aritu erkkk lama nya n3 tertunda muahahah, kitaorg nak cari beg beroda utk si gurl, sbb yg skrg ni beg galas, sian dia, berat worr buku dia...huhuhu

so kami sekeluarga ke Tesco agak lewat
cari2, ada la jumpa beg Ben 10, dah la ada yg tu jer, harga plak sampai RM100++
huuuu, idok ler kami nak membeli nyer, byk lagi benda yg boleh di spent selain dr tu....
lagi pun ada masa lagi nak cr kt tempat lain. cuti sekolah kan seminggu......
so kami end up, beli brg2 dapur skit, ngan beli pokok tuk rumah kecil kami :-)

:.2 jer pon, buat permulaan :P.:

odw balik, memandangkan kami belum makan mlm.... hubby singgah kt sini.....

Tuesday, February 8, 2011

Hobi Baru :P

Salam.......

fuhh, penat betol la badan sejak balik dr Kelantan nih...huhuhu
blog pon dah bersawang..... nak menaip pon x larat....muahahah

pagi td lepas antar si gurl ke sekolah, terus balik umah....
bekpes sat, pastu teringat ada balance tanah dr umah lama...
so apa lagi... bercucuk bertanam la kita...heheheh

kt umah lama dl ada gak pokok tak bunga, tp sume nyer kematian...muahahah
so mcm malas lak nak mula balik, tp semenjak 2 menjak dh free ni kan... nak la kena cari benda baru yang boleh di buat.... xde la dok melanguk jer tgk tv...huhuhu