Tabung Maya Puteriku :P

Monday, January 31, 2011

Gurl oh Gurl

Salam......

tgk telatah si gurl neh, ikut sapa la....muahahah

org blow rambut, dia pon nak gak, siap pasang sendiri tu sbb mummy xnak tolong dia....ehehhe

Sunday, January 30, 2011

Gajah Di Seberang Nampak, Kuman Depan Mata Tak Nampak

Salam.....

sila klik link di bawah untuk membaca details ........

Gajah Di Seberang Nampak, Kuman Depan Mata Tak Nampak



n3 ni di ambil dr blog UstazLove.... ttg heartbeat
baca2 la yer.....

Nota Jari Kelingking : sudah kusorok HB itu :P

Saturday, January 29, 2011

Penawar Buasir

Salam.....

tghari tadi : read semalam sebaik gurl balik dr sekolah, hidung nyer x berapa bagus.... ada seme-seme...
hinguih meleleh jer, sian plak.... hari ni read Jumaat, dia pakai baju kurung, x mcm selalu...

balik2 jer, makan sat, pastu suh dia mandi
kang ptg nak p ngaji Quran
pastu sesiap la, siap nak pakai baju kurung tu....

masa mummy mandi, tetiba mama nye [bbsitter yg ajor dia ngaji] sms, gtau dia xleh ajar ngaji, buasir nyer datang lagi......
kalau dia kena, mmg teruk, kekdg sampai xleh bangun... lama, mcm nak pitam....sian plak dia....
ada x sape2 tau penawar kepada penyakit ni? sila tinggal kt komen yea....  :)


pastu ckp ngan gurl

arini xleh ngaji, mama x sihat, nanti minggu depan kita pegi yea...

skali si gurl sentap..... dia dah la beria2 mandi, bersiap....heheheh

mummy siap jer mandi, tgk2....


Friday, January 28, 2011

Kari Daging Resepi Sahabat

Salam.......

muahahahah, akhirnya dapat gak masak kari..... dh lama teringin... seumor hidup br 1st time masak kari...huhuhuhu
harus lah membangga diri kan? :P
xdela mcm orang Penang ni kan, tgh memboyot pun masih kuat bersilat di dapur, x caya, jom skodeng dia.....agak2nya, kalau beliau masak kari, gn kaki pon menjadi....muahhahaha

dah lama jugak mencari resepi kt tenet, tp byk yang jumpa resepi utk org expert maknanya bahan2 yg digunakan adalah sgt byk...hahahah
so, tidak bersesuaian lah utk amatur org yang pandai masak mcm mummy qis neh :P
kang x menjadi al-ke-bakul-sampah-la-jawabnyer, dh merugi di situ.... dgn bahannyer, dgn peluh tiak keringatnya...hahahah

Pengubat Rindu Buat Peminat Allahyarham Shamrin

Salam.....

siapa yang tak kenal ngan arwah Shamrin Fotograf
penyanyi yang popular dgn lagu 'Di Alam Fana Cintamu' era 90an

Beliau telah meninggalkan kita buat selamanya pada Nov 2010....
tapi sebelum beliau meninggal, beliau sempat merakamkan 1 lagu terakhir...Sekali Rindu Datang

lagu tersebut juga telah dimuatkan dalam album kompilasi The Best Of Shamrin And Fotograf dan telah berada di pasaran sejak 19 Januari yang lalu....
so, kepada peminat2 beliau, boleh la dapatkannya di pasaran....
Kredit to Harian Metro

Nota Jari Kelingking : Semoga rohnya ditempatkan bersama org2 yg soleh... Amin....

Thursday, January 27, 2011

Moh Kita Ngaji Quran....

Salam....

start hari selasa i.e. 25/01/2011, gurl dh mula ngaji Quran kt umah mama nye [umah bbsitter]
dulu suh ngaji, main2 jer, skang nak plak dia ngaji, xyah di paksa2... ehehe
so, dlm seminggu, ngaji 3 kali jer, selasa, rabu & jumaat
balik sekolah, terus p umah mama nyer, pastu br mummy amik dia blk umah....

belajar rajin2 ye, sayang :)

Wednesday, January 26, 2011

Minta Pendapat

Salam.....


nak minta pendapat pada sapa2 yang ade pengalaman p tgk org kt spital, yg koma.....
ape yg patut di bawa ye, sbg buah tgn, xkan nak melenggang mak limah jer kan, x sedap hati la pulak...
tolong yea...
mekasih :)

Tuesday, January 25, 2011

Ibu Tikam Bayi Baru Lahir - 5 Kali

Salam.....

baru sekejap td tgk Buletin kat TV3, ada berita tentang seorang ibu yang baru melahirkan anak, menikam anak beliau sebyk 5 kali smpi mati......
Ya Allah, sungguh kejam, x berhati perut, binatang pon tau sygkan ank....

rasanya kejadian tu berlaku kt Kg Jawa, Klang, ibu tersebut warga Myanmar....
apa nak jadi ngan dunia skrg ni, yang xde anak, siap nak beli, tu yang timbul nyer pemerdagangan bayi....
yang ade anak, dibunuh2 nye plak.....huhuhu
kalau dh xnak sgt, bagi je la kat org yang lebih menghendakkan baby tu....

esok mesti ada berita kt mana2 paper..... tunggu dan lihat je lah....

Perihal Gurl

Salam....

smlm i.e hari Ahad.... lepas makan, mintak tolong si gurl tolong kemas...
skang ni mood nak tolong mummy terajin sket, masak pon sibuk jer nak tolong :P

lepas dah abes kemas, dia boleh ckp

Gurl : mummy, bagi la duit mcm ati tlg lap komputer....
Mummy : hah?
Gurl : ala, mcm Anjang (adik hb) selalu bagi upah lepas ati lap habuk kt komputer dia.....
Mummy : owh, nanti besok la mummy bagi duit belanja ye, kan besok sekolah....

huhuhu......anak den dah pandai mintak upah dah.... :P

Nota Jari Kelingking : nasib baik apa2 duit yg dia dpt, laju jer dia masuk tabung, xde berangan nak beli jajan bagai... :P

Fasha Sandha & Jejai... Sah

Salam....

ehehhe, mari2 dekat, mak2 nak bergosip plak... :)


mesti ramai yg tau kisah FS kan, yang sejak akhir2 ni digosipkan putus dgn si jejai bekas laki Nora Danish tu
aritu masa interview rancangan ape ntah lupa plak kt tv, si FS ni menafikan sekerasnya yg mereka dh putus
siap kata FS ni bawak diri ke Bali la... tu yg keluar pic berbikini tu... :P
tup2 paper hari ni, metro.. front page, Jejai kata yg mereka dh putus, siap nafikan lagi Nora Danish bukan penyebab terputusnya hubungan FS & Jejai.... so SAH la dorg dah putus
hah sapa nak jawab tu :P

nak baca lanjut, klik la Metro kalau nak lagi details, beli la hard copy... muahahahaha

Monday, January 24, 2011

Milo Ais.... Bungkus :P

Salam.....

smlm plan asal nak bawak gurl p taman mainan sebelah petangnya...
tp tetiba hb ada on-call kena settlekan hal keje dia sat
kebetulan hujan plak tuh belah petang, so ke taman terpaksa la di cancelkan....

Dalam pukul 5ptg, hb habis keje n call tanya nak bawak gurl p mana......
hmmm, kite ok je mana2
so hb bawak p Tesco jer, mummy bawak gurl p main kt mainan dalam tu, hb sibuk ngan lappy nyer
bagus gak cenggitu, kalau x, gurl baru main 5minit, hb mesti sibuk dah suh keluar...huhuhu

dah penat gurl main, kitaorg jenjalan kt dalam tu, beli ape yg patut...
pastu gurl nak minum, so menonong la kitaorg ke tempat hb...

Mummy : ati nak minum ape?
Gurl : nak milo ais
Mummy : ok.....

tetiba gurl meghilang kt dalam kedai tu, keluar2 jer dia ckp....

Gurl : Ati dah order dah milo ais, bungkus
Mummy : hah...

kitaorg berdua pon gelak, x penah2 dia order air sendiri, tetiba p masuk dalam kedai siap order bungkus lagi...hehehehe
kakak yang buat air pon tergelak, siap tanya yeke nak milo ais.... :P

hehehe, bagus gak sejak bersekolah ni, makin berani nak bercakap ngan org... :P

pic gurl ms fotografi kt kindy last year...... merah2 muka sbb panas, :P fotografi kt luar

Sunday, January 23, 2011

Redmummy @ Berita Minggu - 23 Jan 2011

Salam.....



siapa yang tak kenal dgn Redmummy....

blogger tersohor... mesti ramai yang menjadi pembaca tegar blog beliau... termasuk la haku :P
hari ni masa baca paper on9, tetiba ternampak tajuk 'BLOGGER UNTUNG RM1 JUTA'...fuhhh.... di sini
sape2 yang nak baca details, kena la dapatkan hard copy paper tu hari nie yer, sbb on9 nyer pendek jer muka depan tu.... :)
hebat betul la beliau.....
hmmmmmm, kita neh nak dpt seratus sebulan pun hongeh...hahaha
nie, RM12 k tuu sebulan.....
Tahniah buat kakred, smg terus sukses

Saturday, January 22, 2011

Kami Murid Baru.....



Salam.....

ni lagu pembakar semangat si gurl kot....
2/3 hari ni asyik la dok nyanyi lagu neh...heheheh
sekolah skrg lain yer, kita dulu mana la ade lagu pembakar semangat cenggini :P

ni senikata nyer....

Kami murid baru
Kami ingin maju
Kami sayangkan diri sendiri
Ayuh kawan2 kita tunjuk bukti
Rajin datang sekolah setiap hari.....

Nota Jari Kelingking : xtau nape xleh nak uplod recording neh, dr smlm try...huhuhu

Friday, January 21, 2011

~Sekadar Selingan~

Salam.....

mungkin ramai yg telah membaca artikel ni..... 'PULANGKAN SEGERA SYILING DIAMBIL'....... di sini
ini adalah ekoran kemalangan yang berlaku di Kilometer 244, Lebuhraya Plus dekat Rembau beberapa hari lepas yg keluar kt kat newspaper jugak 'Pesta Kutip Duit Syiling Bertaburan Bernilai RM75,000 di Lebuh Raya PLUS Selepas kemalangan'.....
Ekoran daripada itu, polis menggesa orang ramai yg telah mengambil duit SYILING diulang SYILING tersebut boleh  memulangkannya di balai polis yang berdekatan dengan kediaman....


Permasalah nya...... ada ke org yang akan tampil dgn niat untuk memulangkan semula duit tu, setelah dorg berhempas pulas mengutip nya masa kemalangan aritu....huhuhuhu. Tah2 duit pon dah abes dorg gn lepas 2hari kemalangan kan??? Ape pendapatan korang????? Inilah mentaliti rakyat kita yang telah lebih 10 tahun memasuki alaf baru... :P


Nota Jari Kelingking : harap2 ade la yang terbuka pintu hati nak pulangkan duit tu, kang x pasal2 kena tuntut esok2... :P

Selamat Pengantin Baru.......... erkk, terlambat sudah :P

Salam.........

majlis ni dh lama dah, br sempat nak uplod, xpe la kan....

pada 23/10/2010.... kitaorg p majlis kawin ofis mate hb, kt Putrajaya.....
lepas keje, masa tu keje g...hehehe... terus balik umah, tukar ape yg patut... pastu caloooo....
memula nak pegi sendiri jer, tetiba kawan hb call, kata pegi 1 kete dah lah, nek kete dia jer...
kitaorg ok jer... :)

bertolak dlm kol 2 kot, smpi sana dlm kol 2:45pm....
smpi2 jer, pengantin dh abes sanding dah.....hehehe
tp bkn kitaorg yg sampai lmbt skali, ade lagi ofis mate hb yg sampai lg lambat dr kitaorg.....

pastu kitaorg layan la makan dl, lom lunch g, lapoo or.... :P
lepas makan br la kitaorg p jumpa penngantin :P

so, layan je la pic yg sikit nie yer .....

Thursday, January 20, 2011

Nasi & Mee Goreng Thaipusam :P

Salam......

semenjak 2 menjak nie slalu plak update makanan... :) lmbtnye update menu sarap....heheheh
hmmm......xpe la kot kannn....

ok..k, kalau BroAssoy dgn cekodok cicah sambal bilis nyer....
mummy qis plak nasi goreng sadin ngan mee goreng campak-campak-ape-yg-ada sempena cuti Thaipusam....hahahha
mee tu x pedas pon, bak kata si Curly 'lu org mmg x mkn pedas ker?'
ehehhe, bukan pasal x makan pedas, ni masak utk makan-bersama-si-gurl, maka haruslah x pedas, ye dok :)
ni buat 2 jenis sbb nasi smlm tu cm x cukup jer utk kitaorg ber3....
so masak la mee setengah peket, cukup la utk kitaorg ber3... :)

Wednesday, January 19, 2011

Ayam Assoyfinger & Bekalan

Salam....

mode meng update ada pulak arini.... :)
saja je nak update menu tghari kami semlm yg dicilok dr bro Assoy
gurl suke... maknyer lg suke...ehehehe siap ckp mcm ayam McD...hahahaha... anak aku neh x agak2 :P
tp kite buat berkuah sket, xde letak sayur n cili pown.... senang si gurl nak makan....
layan je la pic nyer, terliuq kalu..... p masak sendiri... bolehhh


Kerja Kosong kat Nuffnang

Salam......
ehehehe..... hubby ade bgtau ada kerja kosong kat NN tapi dalam bidang IT la.. hb dpt email dr NN.... Pada sesapa yg berminat, sila klik sini. Tapi jangan expect la gaji tinggi sebab dari hb kita punya feedback, job desc nye xde la mencabar mana........... :)

ni kite list kan Job D nyer......

Responsibilities:
  • Deploy and configure LAMP installations.
  • Maintain, optimize and benchmark web backend and email systems.
  • Admininster and optimize large MySQL databases.
  • Support for company servers and workstations.
  • Manage IT assets and documentation.
Deploy configure LAMP ni bukannya susah sangat sebab LAMP (linux/windows) ni datang dalam bentuk pakej. Paling susah pun mungkin nak find tuning, tweaking and maintenance. Sesuai utk org yang giler teknikal tapi x sesuai utk org yg obses. 

hb ngan kita kan sama2 org I.T. Tp hb yg byk tau selok belok perihal prospek kerja I.T ni..... Walaubagaimana pun, selamat mencuba.






Monday, January 17, 2011

Nasi Ayam, Gigi, AnakBuah

Salam.......

hmmm.... ni cite smlm, tetiba hb kena kol p keje
plan mule nyer kitaorg nk p spital tgk anak buah yg baru lahir....
pastu hb kata, jom ikut dia p keje sat, odw balik lau sempat kite singgah...
so, kitaorg pown ikut la hb p keje

odw tu ujan lebat, jem plak tuh kt MidValley, ade xciden... tp x sempat snap gambau plak.....


sesampai kt sana, hb p wat keje dia, gurl ngan mummy p wat keje kitaorg :P
ni hah keje nyer....hahaha

Thursday, January 13, 2011

Sambal Goreng Jawa CMG

hmmm.... lama gak yea xde uplod ttg masakan :P
arini try resepi kt blog Cik Mat .......
blog neh mmg hr2 ade jer resepi yg beliau tepek kan....
mana la dia dpt idea msk hr2...hehehehe

sambal goreng ni simple aje, tp kekdg boring gak asyik2 lauk yg sama je kan ...ehhehe
resepi neh kopi paste jer dr blog beliau :P
tp kan masa masak sambal goreng neh td, kita ade menderhaka [bak kata cik mat] :P
sbb nyer, ade bbrapa bahan yg xdak dlm esbox...... maleh lak nk ke kedai.....
tp kan xpela, tekak sendiri yg nak telan kan :)

ok, jom kita zasssss......

Wednesday, January 12, 2011

Gurl & Sekolah..........

Arini masuk hari yg ke 8 persekolahan si gurl.... so far ok, sbb bangun pg pun senang... :)
sangat suke p skolah hokayyy..... ht ku pon kurang la rungsing 
tp cm biasa, balik je skolah, lepas makan, mandi.... terlena smbl nengok tom & jerry nyer.... penat tol... cm buruh kasar la, bak kata daddy nyer :P


hr2 p skolah bawak tumbler ngan bekal dia...... risau gak kot2 dia x tau nak beli ape2 time rehat....
tiap kali daddy tanyer nak duit blanje brapa....

ati nak 50... 50.... 2 jer

jgn lak terperanjat 50 tu maknanyer yg neh hah...heehehe

Tuesday, January 11, 2011

KSSR Text Book

hmmm.... br nak hapdate lagi...... :P

aritu masa orientasi, amek skali buku teks si gurl, sume skali 17 buah....fuh byk gak
sume buku baru, sbb dorg ni perintis KSSR (Kurikulum Standard Sekolah Rendah) tu....so every year dorg akan dpt buku teks baru.....:)
seb baik sekolah si gurl bg kt sume pelajar pinjaman buku teks, lau x mahu kopak gak....huhuhu
ker skang neh sume sekolah dpt pinjaman ekk, x mcm dedolu...tgk gaji mak pak....

ni buku teks si gurl, seb baik nipis2 jer, tp bleh tahan berat nyer.....


so malam tu bermula la operasi balut membalut.....di bantu oleh si gurl :P

Monday, January 10, 2011

Hari Pertama Girl ke Sekolah

Okay, aritu hari orentasi girl bjaya lalui tanpa masalah. So, kali ni disertakan plak gambar hari pertama girl ke sekolah ikut turutan masa. Dah macam buruh kasar dah dia punya penat.


7:30am - Girl beratur untuk perhimpunan. Nampak x dia? hihihi ade la kat ramai2 tu.

Gambar Si Kecik Sekolah

Haaa, saje je nak upload gambar sikecik ni aritu masa gi orentasi kat Sek. Puteri Pdn 1. Semangat thap cipan. Bangun awal tak hingat. Orentasi skolah abis kul 10:30pg, dia bleh x nak balik la pulak.