Tabung Maya Puteriku :P

Monday, December 5, 2011

Cuti-Cuti Malaysia - Penang

Salam....

last week kami ke Penang sempena majlis pernikahan adik hb. So saje nak share pengalaman kami skeluarga ke Penang baru2 ni. Plan asal mmg nak gi Penang je hihihi. hb pun cuti lama so, x sangka plak, instead planned nk gi satu negeri, last2, kita org TERPERGI Kelantan  n Terenganu skali. Apa pun kita org berbesar hati bkongsi perjalanan kami bermula dengan pengalaman di Pulau Mutiara ni dulu. *ayat x leh blah...keh3x* Lain2 akan muncul kemudian. Layannnnn...

Venue 1: Bertempat di Masjid dan rumah pengantin perempuan di Bayan Lepas, Penang
Tarikh: 25/11/2011
Aplikasi Gambar: Klik Sini





Sebenarnya, kita org x sempat saksikan majlis pernikahan. sampai2 je dah tengah nak akad nikah. Baju pun x sempat nk tukar lai. Nak tanak, kita org dengar upacara akad nikah dari luar masjid je. Hb siap rakam  suara adik nya dari luar masjid...keh3x....Lepas tu, terus gi umah pengantin pompuan untuk sesi fotografi. Pastu makan roti jala yg sodap tu. Pastu terus gi Homestay (RM150/night) kat area Pearl Island. Kita orang stay sini 3H2M.

Venue 2: Pak Hussein Tomyam, Sg. Ara

Malam tu, kita org pi dinner kat Pak Hussein Tomyam area Sg. Ara kalau x silap la. Punya la ramai org. Ingatkan sodap la sgt. Biasa2 aje. Makan utk 13 org (Ikan kakap kot 2x ekor, sate, tomyam campur 2x mangkuk, sayur ulam dll) semua skali kira2 RM140 je. hb yg bayar hihihii... dah la org oder tomyam ayam, di bagi tomyam campor, hb just makan sate ngan ikan je...huhuhuhuh


Venue 3: Bukit Bendera, Penang
Tarikh: 26/11/2011
Aplikasi Gambar: Klik Sini

Keesokannya, disebabkan majlis persandingan pada sebelah malam, kita orang abiskan masa dgn melawat bukit bendera pada sebelah paginya. Nasib baik kita org gi awal, kalau x mau beratur panjang. Harga tiket pun x de la mahal mana. RM8 untuk satu keluarga (2 dewasa, 2 budak2), RM4 untuk pelajar, RM4 utk warga tua dan kos semua utk 13x org dalam RM56 je. Kabel car dah maju, skang ni cuma amik masa 5 minit untuk naik turun dari/ke bukit bendera. Dulu2 dengarnya sampai 30-40 minit untuk sampai ke atas. Kat atas tu memang best pemandangan nye. Klik sini untuk view pemandangan  Masa kita orang naik ada pertunjukan ular. Paling best ular tedung selar. Klik sini untuk video pertunjukan ular.

Venue 4: Dewan Masyarakat Penyayang Georgetown, Penang
Tarikh: 26/11/2011
Aplikasi Gambar: Klik Sini

Malam nye plak, kita orang gi majlis persandingan pengantin kat Dewan Masyarakat Penyayang kat Georgetown. Hujan punya la lebat...kitaorg smpi lmbt skit.... huhuhuh. Ramai la jugak para hadirin tapi yang x bestnye semua ikut protokol. Apa pun, segalanya selamat dan berjalan dgn lancar. Kos yg kita org kluarkan hanyalah duit minyak kete nak dtg sini dari bayan lepas n bawak perut je.. keh3x...

hmmm, tu je lah citer kitaorg masa kat Penang baru2 ni. Lepas ni, citer pasal perjalanan kita org dari Penang ke Kuala Krai, Kelantan plak.. ndaaaa.... :D

6 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam sis..wahh bestnyer penang.mkn 13 org dan byr camtu..mmg murah

mama aini said...

sambil anta pengantin sempat berholiday sakan..he2x..mama tak kemana2 pun hu2x..sibuk sgt skrg ni..majlis tahun depan ehem2..nanti mama calling2x dgn abby ya..he2x..

mr.curly said...

perghhh rm140 je tuk 13org..berbaloi sguhhhhh..

#amboi3 siap mention hubby yg bayo ye..hikhik

Melati Qistyna's Mummy said...

Lydia : aah, mmg berbaloi2.... Hehehe


Mama aini : hehehe, tu sambil menyelam minum ayor... :D
Bulan bape tu Ma? 5 ek?


Mr curly : betul3x.... Kehkehkeh....

#sbb hb x dpt mkn beriya2, tp dia yg kene bayo.....ahahaha

el said...

xdpt jpe ko lg..sob2..xde rezeki..sibuk masing2 ekekekeke

cam nak pi je nek BBendera.dulu pi nek ketapi lama..katanya hat baru ni lagi best..:)

seafood pak husin tu mmg tiap2 mlm rmi org...ntahlah aku mkn ritu pun ok2 sj..xdelah extreme sgt hahaha

Melati Qistyna's Mummy said...

EL : aah, aku pon terkilan gak, hang mai KL x dpt jumpe, aku p penang x dpt jumpa...xdak rezki nok... :)

skang ketapi dia laju beb, cm monorail :P

owh yeke... aku pon biasa2 je, tp dorg ada buat pakej, tu yg murah kot :)