Tabung Maya Puteriku :P

Tuesday, December 6, 2011

Cuti-Cuti Malaysia - from Penang to Kelantan

Salam.....

Semua gambar kat bawah ni kita org ambik masa on d way ke kelantan dari Penang (Majlis Kahwin Adik Ipar). Malangnye, sebab terlalu sibuk sangat amik gambar sampai lupa yg sebenarnye xde satu pun gambar kira org kat klate... :D

Venue: Dataran Juang Tentera Darat
Aplikasi Gambar: Klik Sini

Dari Penang, ikut Gerik, Dataran Juang tempat menarik pertama yang kita orang jumpa. Tempat ni dibina sempena memperingati parajurit tentera darat yang terkorban masa memerangi komunis di sempadan Malaysia-Thailand. Siap ada senarai2 parajurit2 yang terkorban tu skali. Tunggu ape lai, bergambar sakan kita org... hehehehe

Venue: Tasik Temenggor
Aplikasi Gambar: Klik Sini
Depan sikit dari Dataran Juang, kita org berenti kat Tasik Temenggor (Banding) berdekatan "Belum Rain Forest". Memang cantik tempat ni sesuai untuk merehatkan otak, badan, berkayak, camping, dll. Tapi terus terang la ye tmpt ni mmg x sesuai utk bershopping sakan. Mana ada Jusco sini!!! muahahahaha

Venue: Puncak Banjaran Titiwangsa
Aplikasi Gambar: Klik Sini
Pendek kata, ada je tempat utk kami berposing, kami brenti....muahahaha.... Jalan lagi skit, kita org berhenti pulok kat Puncak Banjaran Titiwangsa. Cantik la jugak pemandangannye sambil hujan gerimis kan walaupun sebenornye yg ade cuma hutan dan bukit...Resort kat sini mmg xde, tmpt shopping pun xde. yang ada cuma restoran je rase nye. 

Itu je la tmpt2 yg kita org pegi masa dlm perjalanan ke Kelantan. Masuk Jeli je kita org dah bose sbb lama sangat nak smpai ke tmpt yg dituju. Ditambah hujan lebat, risau gak takut2 banjir la pulok. Tapi, Alhamdulillah, tarak banjir, tanda2 bekas banjir ade le.

Nota jari kelingking: Jangan lupa isi minyak dulu sebelum masuk Gerik ni.. Jgn sebab suka cabaran cam hb den ni sampai kita org panik la jugak sbb x jumpa stesen minyak ari tu..bajet minyak musti 400-500KM perjalanan. Jgn risau, Masuk Gerik-Jeli-Kuala Krai xde tol langsung.

5 comments:

mr.curly said...

huhhh demo g klate dok jumpo gewe2 kawe ko??..hok cumel2 belako..hehe

#lame sguh kawe dok g klate..

Dalila Hamid said...

amboi sakan sungguh cuti2... besntnya

mama aini said...

holiday sakan abby..mama tak dpt berholiday lagi..he2x..

krole said...

pergh!!! msti best..wuah!!!...nak p jgk r~

Melati Qistyna's Mummy said...

Mr curly : hamboiiii, ramai ke gewe lu beb? :P

lu penah p tang mana area kelantan? rantau pjg kah? atau peng kubor?


dalila : hehehe, smbl menyelam minum ayor :P


mama aini : holiday x plan pon ma, terasa nak p, kami redah je...hehehehe


krole : best gak r... :) try jgn x try, tp kena bwk yg tercenta la...hehehehe