Tabung Maya Puteriku :P

Tuesday, November 1, 2011

Short Trip to Cameron Highlands :P

Salam....
hari tu tergoda ngan si EL yang berjimba2 kat Bukit Tinggi.... yang ni plak terkena sawan MakLagenda yang pegi Cameron Highlands sempena cuti Deepavali.... :P

kami memulakan perjalanan (ececeh...) pukul 12 tghari... hati tu berbelah bagi nak pegi ke idok... maklumla hb kan baru baik... tp hb yg beria2 nak pegi.... so agak kelewatan lah..... 

Pack brg pon skit je sbb rasa hati mcm nak balik hari je.... kalau rasa mcm x besttt je, kitaorg balik la..... toiletries pon x bawak....huhuhu. Tak tau plak, dah sampai sana... masa ronda2 tu tgk jam dh dekat kol 6ptg. hb plak ade game MUTD ptg tuh.... so mencari la plak hotel yg murah2 je, cadang awal nak checkin je hotel yg mak dok tu, tanya2 mmg ada Astro, tp rege dah naik plak RM138 satu malam..... huhuhu. siap ber argue ngan nyonya tu napa bleh harga mcm tu plak... cari2 x jumpa gak yg hotel murah2 yang ada Astro Channel 813... so kitaorg menghala ke Tanah Rata... cadang nye nak balik la kalau xdop hotel.... last2 jumpa hotel tajuk Alina Holiday Apartment.... RM90 (ada 1single bed, 1queen size bed) oklah tu....


Perjalanan ke Cameron dari KL - keluar Tapah Tol - Lata Iskandar - Ringlet - Tanah Rata - Brinchang.

susur keluar ke tol Tapah......


ni masa ondway ke CH.... singgah jap kat Lata Iskandar... bukan main suke si gurl, ratu air la katakan.... hehehe.

lepas main2 air, kami meneruskan perjalanan... kali ni stop kat Bharat Tea Plantations kat Cameron Valley.... hb pekena ginger tea with honey, si gurl nak stoberi smoothies (sesejuk pon dibantai nye nak ice) ngan stoberi cheesecake..


pastu kami jenjalan la kejap cuci2 mata, posing2..... kt tepi ladang teh tu.... nak masuk jauh ke ladang masa tu hujan renyai2.... x kuasa den...hahaha


ni aktiviti belah malam... jenjalan... makan2.... beli2.. :P ....
owh tu terselit plak nama hotel yg kitaorg dok tu, walaupon kecik je biliknya, ada tv walaupon 14inci, boleh tgk astro tukar2 cenel sukatik.... ada wifi lagi.... :)



Hari Kedua....


hari kedua lepas breakfast.... kami singgah kat ladang strawberry (ish, si gurl ni marah plak eja salah strawberry) pulak, 'Opah strawberry & Farm ke ape nama tajuk nye.... dh lupa... cr2 gambo, tah mana2 diam nye.... :P
request by si gurl ni, nak tgk pokok stoberi....
kat sini kitaorg boleh petik buah-timbang-bayar.... :)
petik buat syarat je, penuhkan kehendak si gurl tu.... hehehe

ondway balik tu singgah kat Hutan Lipur ape kenamanya.... tp mmg kuciwa lah.... tak mcm hutan lipur langsung.... mcm hidup segan mati tak mau je tempatnya.... sorg umat manusia pon takde....  so perjalanan diteruskan lah ke Lata Iskandar lagi sekali.... as promised to gurl.... dia x puas lagi main air semalam, hari ni nak berendam plak.....

buat si curly, ni ha wa dah uplod namo tompek tu...muehehehe....



hah, kemain suke dpt berendam ...


kami sampai KL dlm kol 4ptg kot... :)

8 comments:

cik panadol said...

wah cameron....bila la nk jejak kaki ke sane ni!

el said...

hahahahah semua tmpt kwn2 hang g terjah..cayalahhhhhh sakan noks
tp gambar2 hang kecik sgt2..x puas aku tgk derrrrr..cer hang tempek cam mak tu..siap leh npk pipi gebus dia tu ha..kehkehkeh...

kakngah said...

aku dalam mode mengeram sampai nenetas...
nengok jek la korng berjimba2 huhuhu!!!

Izan Ishak said...

akakk....baru bercita2 nak gi CH. tergoda ngan mak la nih. tgk akak pulak ke sana. syoknyaaa!

noraim said...

bestnya! tak pernah sampai lg CH neh. jeles tgk akak .huhu.

Adry@Daun said...

As salam mummy qistyna,
Saya dh beberapa kali sampai kat sini. Dua kali bermalam di Alina holiday apartment. Wlpn dh byk kali tp rasa nk pegi lagi... tahun dpn pulak kot.

MaMa AiNi said...

abby mama jeles ngan lagenda & abby..ha2x..sbbnya dah lama tak kesana..bila nak gi ni?..skrg tak berapa sihat ..hu2x..

Melati Qistyna's Mummy said...

Cik pana : Alah.... Org bujang... Lagi senang, pack je brg terus berangkat, xyah nak pikior byk2 hal.... :)


El : hahaha, tu la aku terguda beb... :) gambo tu hb aku yg edit2 upload skali, lagipong kalau boh gambo beso2 mau pjg lebo page eh...aku kan maleh nak wat byk2 n3 mcm Mak tuh....hehehehe



Kakngah : ahaha sok ko dh menetas bleh la nak ke mana pong noks.... :)


Izan : moh ler, sama2 Kita Melawat Malaysia..... :) kalau mcm izan tu best la, askor sumenye, nak2 yg mandi kt lata Iskandar tu, mesti meriah.....


Noraim : Alah aim, bkn jauh pon akak pegi, cuti2 nanti ajak la Mak ngan abah....:)


Adry : wsalam...... Owh yeke.... Kitaorg pon cadang nak p lg skali cuti skolah ni, insyaAllah.... Best kan kat sana.... Yg pasal Alina tu, dh jadi regular cust ke? :P


Mama aini : lekas2 baik ye Ma, nanti ajak papa honeymoon ke sana :P