Tabung Maya Puteriku :P

Monday, November 14, 2011

Lupa nak letak tajuk daaa.... :D

Salam.....




Badan manusia hanya mampu menahan sehingga 45 del (unit) kesakitan. Tetapi semasa melahirkan bayi, seorang ibu merasai sehingga 57 del (unit) kesakitan. Ini sama dengan mematahkan 20 tulang secara serentak. Sekarang bolehkah anda bayangkan, kesakitan & kasih sayang seorang ibu?

10 comments:

lagenda said...

Mak dah 3x dipatahkan 20 btg tulang serentak! 3 x 20 x 57 del sama dengan berapa yek

Tu psl otak pun ngeng, jln pun sengat. Err plus debab sjk akhir2 nih. Wakakaka

P/s: Ko lupa letak tajuk dear..

kakchik@ella said...

Comel la baby tu. BTW, sakit "kehilangan" pun sakit jugak tau.

gedek! said...

seriau!

kakngah said...

tiap kali beranak, aku mesti nak pandang perut aku. nk tgk dari boncet dia mengempis bila baby kuar.
elok jek lepas bahu baby, fuhh!!! lega rasanya... dengar dia nangis, aduh.. indahnya..

Mrs Norlara said...

hikk2x..bayangkan kalau ada ramai ank..berapa byk tulangnya yg patah?..besarnya pengorbanan & kesakitan melahirkan buat seorg ibu !!..hu2x..

Melati Qistyna's Mummy said...

Lagenda : agak2 kalau yg ke 4 bleh lg x Mak....Muahahaha

P/s : dh letak Mak...hehehe


Kakchik : tol tu kc, kesakitan selepas lagi perit....


Gedek : itukah kasih syg seorg ibu.....


Kakngah : sempat g ngah... Hahahaha.....


Mrs norlara : hehehe, tulah... Besar pengorbanan ibu...... :)

mr.curly said...

aik! dh citer psl peknen2 nampakkk..ade pe2 ke??..huhu

Ummi said...

wahhh..kak abby..nak copy ye!

el said...

aku lak ms ms nak beranak..aku suka time bb nak kuo tu...blup2..cam agar2 keluar...then terus rs perut..dah leper..hahahahaha..
betul tu sakit nak beranak tu xleh nak lupa...tu psl sebelah kaki kt seberang sn..sebelah lagi kt sini..hahahaha
yg en. somi...asik2 nak suh tambah jek...yg kita nangung sakit ni..sng je kata..alahh xpe lahhh sakit kejap je tu...sabo je lah

Melati Qistyna's Mummy said...

Mr curly : Muahahaha...... Ni khas utk kawan2 yg expecting.... :) dan utk somi2 agar menghargai istri anda.... :)


Ummi : sila2 kin, bersharing2..... :)


El : hahaha...... Dia Ada masuk labor room x sama ngan ko, kalu lom penah masuk, suh Dia juin yg next neh.... :)