Tabung Maya Puteriku :P

Wednesday, October 5, 2011

Maju la Skang.......

Salam.....

korang tau tak ape ni..... aku, kalau x bagitau pon, mampuih tak tau....hehehe

 :. Batu Seremban .:

maju la skang ni hek, kalau dulu, batu seremban, kutip je batu2 tepi jalan, x pon batu sungai, yg advance skit main ngan guli....hehehe. skang ni siap jait boh lam kain tu..... :P

hari tu si gurl balik dari sekolah, cakap kengkawannya ada beli batu seremban kat luar pagar sekolah.... acc dah banyak kali dia ckp pasal batu seremban ni, tp mummy nya buat tak tau je.... :)
last2 kesian gak kat dia, kalau jual dalam pagar sekolah, dah lama dah dia beli.... ni kat luo pagar, mmg mummy nye x bagi keluar....
so smlm ckp ngan dia....

kalau nak beli batu seremban tu, ajak kawan sorg teman, lepas beli je, terus masuk balik, jgn nak main2 kat luo pagar ye....
ok, promise....
kalau main kat luar, nanti org jahat tangkap, potong tgn, pastu hantar aty kat pasa mlm, yg mintak2 duit tu,nak?
xnak.....
hah, jgn nak main2 kat luar pagar ye...
ok.....

skali dia balik2 smpai umah, basah lencun (kebetulan ujan)

napa main ujan?
kan mummy suh aty beli batu seremban, aty pegi la....
ler, kalau dah ujan, xyah la pegi, esok2 kan pakcik tu ada lagi....nanti demam x boleh pegi sekolah.... dah... bukak baju p mandi...... (alahaiii anak ku...huhuhuhu)

ni dah siap2 keje skolah, dok main sensorang, siap dok pujuk2 mummy main ngan dia...hehehehe

:. terkangkang2 hah main batu semban.....:

9 comments:

mr.curly said...

mmg skg byk yg pesen mcm tu

p/s: reti ke mummy die main..huhu

Adry@Daun said...

As salam,
Saya biasa tgk batu seremban versi moden yg anak sedara pnya. Dulu2 bdk2 main batu seremban gna batu/batu sungai je. Mummy dia tu terer ke main batu seremban??

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

siap bungkus?wahh hebat skrg ni.tp kurang feel kot?hehe

lagenda said...

Sian ati..x de adik badik lain, sungguh2 ajak mama dia layan main bati seremban ye.

MaMa AiNi said...

siannya gegurl main dgn mummmy je..hu2x...gegurl nak adik untuk kawankan dia main batu semban tu...ha2x..abby sian dia tau, takde kawan !!!...

Melati Qistyna's Mummy said...

mr curly : wa baru pes time tgk.... :) omak eh xtau maen...hahaha


Adry@Daun : Wsalam....aah, betul2, dl2 men gn batu jer, ni baru 1st time nengok, jakun gak, hehehe


Lydia : tu lah, tp mmg kurang feel pon, x kuat sgt bunyi cm batu... :P


lagenda : mak, nanti org pinjam anak jiran, hahahaha


mama aini : kalau ada adik skang pon, bukan leh main batu semban terus pon, keh3x.... (guwau ma..)

mzhany said...

hehe, seronok kan...peredaran zaman kan...

el said...

aku mmg terer main batu seremban
jom atty main ngan auntie el hehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

mzhany : hmmm tu lah, x tercapai dek akal...hehehehe


el : hang terer ek, aku xtau main...sian anak aku...hahaha