Tabung Maya Puteriku :P

Monday, October 31, 2011

Jalan2 Bukit Tinggi :)

Salam....

hmmm, baru nak update cite hak 2minggu lepas...ahaha.... yg bab Cameron tu akan menyusul kendian.... kalau rajin la... (matik la kalau hb tau, dia dh siap edit ngan uplod skali gambo, tinggal nak menaip pon maleh...hahaha)

kalau weken cam biasa kitaorg akan bawak si gurl keluar... kalau x sesaja jenjalan... tgk wayang la kami if ada cite  baru...
kebetulan ada cite Real Steel yg kitaorg dok aim nak nengok lama dah.... so melayanlah kami anak beranak.... tp sblm tu harus la isi dl perut yang berkeroncong tuh.... :) movie start kol 2, so ada masa la skit nak mkn ke nak ape2 ke....

habis layan movie yg hebat, dalam kol 4 kot.... hb kata jom ke ke bukit tinggi.... (ni gara2 si EL la dok berjimba2 kat sana...ehehehe) niat nak ke sana tu dah lama.... cuma mcm malasssss je.... kalau busan2 pon naik genting je...huhuhu

sampai sana dlm kol 5kot.... singgah kat animal farm ke ape nama tempat neh..... n3 fees RM3 sorg.... kecik je tempat nye.... jadilah layankan si gurl walaupon dia mmg penakut yg amat ngan haiwan..... (gurl panggil haiwan, x panggil binatang... :P)

layan je gambar ek, cite pon dah basi dah :P

ni kat entrance... masuk2 je nmpk kura2.... ce korg cari kat mana.... :)






tgk si gurl, haramm dia nak sentuh sume binatang yg ada kt dlm tu, setakat tgk je la.... penakot yg amat....


amik gambo pon hati x tenang, dia takut donkey tu keluar.... padahal kat dalam pagar tuh... hahahah

donkey tu kalau sesapa nak naik bleh je, RM6 kot per ride.... :) kitaorg x naik pon....

sekejap je kot kat situ, ada la dlm 1/2 jam rasanya.... pastu cadang nak p ke Colmar Tropical..... tp ngenangkan hari pon dah nak malam, pastu boleh jenjalan sekejap je, x berbaloi plak rasa ngan bayarannya tu... :P
so hb kata lenkali kita dtg pepagi skit, boleh jalan2 byk tempat....
pastu kami pon balik la ke tempat asal.... :P


6 comments:

kakchik@ella said...

Amboooiii .. jln sana jln sini je Abby dn Famili. Bestnya ..

noraim said...

Akak, nak ikutttttttttt :)

MaMa AiNi said...

abby kalau aank seorang tiap2 minggu blh pergi berjalan kan !!!...spt mama juga..he2x..tapi ni dah 3 minggu tak keluar rumah..hu2x..

lagenda said...

aik..pi animal park ajer?? Hohoho..klu pi ke colmar tu, x kena bayar pung..amik2 gambo kat kota paris, cun jugak..tp klu japanesse park kat ateh nun, hah..mmg x rugi pun kalo x gi..huhuhu

el said...

hahahaha sempat gak korg g b.tgi noks
kalo lewat g sn..mmg x sempat pun nak terjah mn2..xpe lenkali leh pi lg nok plan lelok...

Melati Qistyna's Mummy said...

Kakchik : ala, p dekat2 je kc... Nak p obersea, x mampu...:P


Noraim : err, akak dh balik dear, hahaha.... Lenkali akak bwk aim, leh jadi teman anak akak :)


Mama aini : hehehe, tp dh sekolah ni susah skit Ma, nak kena pegi short trip je la, kalau nk jenjalan lama, kena tggu cuti sekolah la.... :)


Lagenda : aah la Mak, lagipon dh lewat sgt dah, lenkali lah kitaorg meronda lg, bkn jauh sgt pon, sejam cenggitu dh smpi....:)


El : hah, tu lah, hb kata lenkali nak p lagi, xtau la bila tu, tgk keadaan masa Dia ngan pocket Dia :P