Tabung Maya Puteriku :P

Tuesday, September 6, 2011

Tragedi Raya Ke Dua....

Salam......

mcmana raya korang tahun ni...... kami ni biasa2 aje, mcm tahun2 yg lepas :)
mesti dah ramai yang dh mula kerja kan? ke ada yang dh start keje dr jemahat lepas.....
kami sampai KL Jumaat malam, bertolak dr tghari..... melencong ke lain dl, baru ke KL....
nanti2 cite, ni nak kisahkan kejadian yg tidak diingini nih...huhuhuh

raya pertama, ramai sedara mara yang datang menerjah ke umah MIL....
so, gini la jadinya......


 :. kuah lodeh yg tinggal segini dlm periuk godang begitu .:

 :. rendang cili api yg berasap juga tinggal segini .:

 :. nasi impit pon ala2 juga, my MIL rebuih 6paket (33 ketul kt dalam tu, hah, darab aje) .:

malam raya pertama tu semua makan kt kedai, penat weh nak masak lagi...hehehehe
so, pepagi raya ke2 tu, kitaorg memulakan operasi memasak..... 2nd round.... org sibuk beraya, kitaorg sibuk nak masak... :P
seb baik ada anak dara kenit ku yang sorang ni... dh boleh di harap dah tolong mummy... :)

 :. dok potong karot nak masak lodeh .:


sajeee...... ni first edition anak sedara belah hb, 7 bulan kot.... gewammmm

6 comments:

MaMa AiNi said...

kat rumah mak mama raya pertama pun semua habis !! he2x...rajinnya gegurl tu..ha2x..kalau mama ada ank lelaki confirm booking buat menantu..

lagenda said...

apa yg tragedinya tu abby?? tak sabo la plak nak tau kisah selanjtnya nih..

Melati Qistyna's Mummy said...

Mama Aini : yeke ma... hehehe. sama la kita. aha.... harap2 sampai beso dia rajin nolong mummy nyer... :)


Mak : tragedi rendang abes jer, saje buat gempak...kih3x...

Ummi said...

kak..berkesempatan singgah..selamat hari raye lagi utk kak sekeluarga :)

el said...

smlah kt umah mil aku tu...malam raya tu dah abis tggl separuh jek tu baru adik badik ipar duai sedara mara je..belum lg org luo2 sn hahahaha

Melati Qistyna's Mummy said...

UMMI : hehehe, akak paham, skang sindrom xleh tgk skrin... :)


EL : abeh tu, hang masak balik ke? :)