Tabung Maya Puteriku :P

Friday, September 30, 2011

Perjalanan agak perlahan.....

Salam....

Ni on d way back to Mersing, adik yang hari tu kawen, kali ni belah kami plak....
Harap2 perjalanan kami smooth aje.....


P/s : susah betol nak upload gambar, hampagas tol la makjis tiga G neh....huhuhu

Wednesday, September 28, 2011

Jogging & Aiskrim ...

Salam.....

Ni sambil2 tunggu hb jugin ngan kawannya...
Kami mkn eskelim... :P

Monday, September 26, 2011

Abduction - Leisure Mall

Salam....

semlm kami ke Leisure Mall, cadang awal nak tgk cite ni...


masa tgk cite Johnny English hari tu, si gurl terpandang cite tu kuar 22/9.... so hari2 dia tuntut .... :)
tapi kan, boleh kat GSC - Leisure Mall nih xdop cite tuh, huhuhuhu
rasa kemalasan plak nak melencong ke The Mines

so hb pujuk2 si gurl tu tgk cite Abduction....


pendek kan cite, xyah la korang tgk cite ni, x tau nak bg bape bintang...huhuhuhu
hb siap membebel, marah2 kt pompuan heroin cite tuh...hahahaha
ada rasa nak kuor pun ya gak... :P
tp kalau korang nak tgk pon, ape ada hal, korang yg membayo kan??? :P

ermmm, kami dok aim nak nengok cite ni plak...ehehehe
teruja nengok sedutan nya.......

Sunday, September 25, 2011

Sharing is Caring...... :)

Salam.....

cerita yg menarik, cuba baca ye.... slmat membaca..:)

Bila SUAMI balik rumah.... Dia jadi heran gler halaman umah berselerak, surat kat peti pos tak berambil, anak-anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang-camping, penuh dengan tanah dan kotoran, rambut tak bersikat, tak bermandi.. Masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut. waaa... mana isteri ku... ... ... ... ... Ruang tamu lagi teruk berselerak. Lelaki tu melaung nama isterinya.. Sepi tiada jawapan. Masuk ke dapur, sinki penuh dengan pinggan mangkuk tak berbasuh, periuk tak bercuci, mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak. Masuk ke bilik air, baju belum berbasuh apatah lagi berendam. Lelaki itu cemas mencari isterinya. Dia bergegas ke tingkat atas melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku. fuuu.. lega.. “Awak sakit ke?” tanya lelaki itu. “Tak lah”, jawab isterinya ringkas. “Kenapa teruk sangat rumah kita hari ni?” Tanya si suami lagi sambil meletakkan tangan di dahi isterinya, kot-kot isterinya demam.“Wahai suamiku, semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah suri rumah, duduk di rumah tak sepenat diri abg yang duduk di pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah yang menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang.. lelaki tu pun berfikir... Kalau madam takde kat umah, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat ape yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dan fizkal. Pendek kata, FreeDoMmmmmlah!! But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning “She’s Gone”’ aku plak trasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiokkk, no one shouting from the kitchen for help, no o ne to komen this and that, no one to criticize. Everything will be smooth… hahaha... takde yg nak marah ku... Tp masuk hari ketige, I felt something missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau ‘asshemmmm’, tak tau la mana nak cari yang baru. Colgate da nak abis, tak tau kat mana dia stock up. Air suam da habis, malas nk boil… Masuk hari keempat, rindu mula terasa... Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pon jadi tak best. Nasik bungkus feberite jadik tak feberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa macam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry basket da makin bertimbun ngan baju kotor. Toilet dah mula licin berdaki.. Lantai dah berbelak, tak dimop.. Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly.. bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian. Jangan kata sebulan atau setahun, belum seminggu isteri takde kat umah, aku dah rasa separuh pengsan. Masa ni barulah sedar netapa pentingnya seorang wanita bernama isteri… So guys out there.. jgn buli isteri kite. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dia tu kuli ker?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best fren kita, sweetheart kita.. Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukupker nak bayar gaji dia ..................................................................seumur hidup ??? ingat balik..

And furthermore, kan sama2 kerja carik rezeki, sama jugak lah buat kerja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling dekat terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita? Dah la satu hari keja kat office, balik pulak kena buat kerja rumah lagi… penat tau! Kalaulah aku diberi peluang jadik seorang wanita,… tak rela!!! So to all mums and wives out there, live will be meaningless without You mothers. Uwaaaaaaa!! SAYANGI LA KAUM PEREMPUAN KERANA TANPA MEREKA ANDA KEHILANGAN SESUATU.. HARGAI MEREKA!!!!! Dari ilham seorang lelaki.. “ Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel, merengek atau mengilai seperti Pontianak. Seburukburuk perangai wanita, ia akan terus melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan”....

Thursday, September 22, 2011

Gugup sebab tak henjut!

Salam.....

ni cite pasal majlis kt Tepen hari tu lg...hehehe
mcm2 yg lucu, ni ms nak akad.... dh la besoknya masa sanding ada plak si DJ tu announce suh alihkan kereta, alih2 kete adik hb yg dok blog kete org.... nebes punye pasal nak sanding...hahahaha

layannnn

Wednesday, September 21, 2011

Johnny English - Reborn

Salam.....

byk lg yg x berhapdate, nak gak hapdate yg ni dl....eheheh

ehsan : google

ada sapa2 yg dh nengok Johnny English? lakonan Mr Bean si Rowan tu.....
ahahaha..... mmg kelako.... siyes beb..... si gurl yg peminat Mr Bean tu gelak sakan....
tak sesia beli tiket utk dia...heheheh
selalu nyer, half way jer movie, dia dh mula mintak iPAD nak men game, yang ni sampai abes dia nengok... :)
mmg terhibur lah....

Si Willow yang Hebat - Pelik tapi Benar....

Salam....

Ni saja nak kongsi cite ni....

Seekor kucing yang bernama Willow didapati hilang dari rumah tuannya di Colorado dijumpai selepas 5 tahun di New York City (sejauh 1800 batu) melalui cip pengesan yang ditanam di badan si kucing tersebut dan berada dlm keadaan sihat walafiat...

Nak baca details klik link ni.... Si willow yg hebat

Tuesday, September 20, 2011

Tepung Tawar Pakteh....

Salam....

Anak daraku sentap sbb xleh nak tepung tawar paktehnya....
Nasib baik last2 dapat gak Dia buat... suka..... Hehehehe


Sunday, September 18, 2011

Bas Express Yang Hebat

Hebat la bas ni walaupun tak sehebat Camry ngan Switf.. Tak bleh nak potong langsung..

3000 RPM = 100km/h (top gear)
4000 RPM = 120km/h (top gear)

Bas ni mesti 130km/h..

Thursday, September 15, 2011

Kami ke Kamunting....

Salam....

Esok (16/9) kami akan memulakan perjalanan ke sini.....



Sempena majlis pernikahan adik hb...





Moga perjalanan kami selamat pergi & kembali... InsyaAllah....




P/s : awal bulan okt ni kt sebelah kami pula, haihh.. hongeh...

Wednesday, September 14, 2011

Bank Lagi...


Sedang menunggu bank dibuka utk urusan..... Sambil pekena roti canai ngan si gurl :P .Cam nak rompak plak..

Tuesday, September 13, 2011

Good Luck buat semua Calon UPSR seluruh Malaysia......

Salam.....


Bermula hari ni, 13/9/2011 hingga 15/9/2011.... Maka berlangsunglah peperiksaan UPSR di seluruh negara.... Buat mak pak yg ada anak yg mendudukinya mesti nervous ngalahkan anak kan....hehehehe.

Walau apa pon, kita sbgai ibubapa hanya mampu berdoa dan brserah, mereka telah berusaha sebaik mungkin.... Buat kakngah & Mak..... Doaku agar hero2mu dapat menjawab semua soalan dgn tenang.... insyaAllah. *Fighting* :P


P/s : hari ni si gurl last day exam, 3paper.... Esok Dia start cuti sempena UPSR.... Moga dia pon dpt jawab semua soalan.... Amennn....

Friday, September 9, 2011

Temujanji Pediatrik Lagi.....

Salam....

selasa lepas (6/92011) mcm biasa bertemu janji lagi lepas 6 bulan
amik gurl kat sekolah, terus ke sana....
sampai2, terus reg bagai dapat no ni....


 lepas makan nasi grg bekal dia, layan iPAD, seb baik bawak.....lau x membosan..... :)

 terpandang objektif dorg...... kt petak merah tu....

bilik ni la si gurl kena jumpa ngan doktor, patutnya start kol 2pm, masa ni jam menunjukkan kol 2.10pm.... no pon lom nyala...huhuhuhu


dalam kol 3.30pm, baru selesai semua urusan amik ubat & amik next apppointment..... mcm biasa si gurl dapat.....


so, jumpa lagi 6 bulan akan datang :)

Thursday, September 8, 2011

Maybank oh Maybank...

Salam....

break kejap dr update n3 raya.... :)
xdak mood lak ngan sakit kt belakang ni dtg balik, dr sblm raya.... dh hilang, dtg balik.... salah bantal rsnya...huhuhuh

ni nak cite pasal Cash Dep Machine (CDM) Maybank nih, xtau apa masaelah eh....
nak masukkan RM700 jer, rasanya lebih dr doploh kali cuba try... pegi 2 branch yg berlainan plak tu...duit pon duit baru....
memula cheq try, dh byk kali give up, hb lak try....last2 setelah berpuloh33x try, hb berjaya masukkan RM450 jer, pastu turn cheq p masukkan belen RM250...huhuhu

kesudahannya......


nam lai resit..... cm nak masukan duit juta2.... kalau juta2, sah2 xleh guna CDM...kih3x.....

tu belum lagi kira email dr M2U yg hari2 cheq dok dapat thru email...huwaaaaa

Tuesday, September 6, 2011

Tragedi Raya Ke Dua....

Salam......

mcmana raya korang tahun ni...... kami ni biasa2 aje, mcm tahun2 yg lepas :)
mesti dah ramai yang dh mula kerja kan? ke ada yang dh start keje dr jemahat lepas.....
kami sampai KL Jumaat malam, bertolak dr tghari..... melencong ke lain dl, baru ke KL....
nanti2 cite, ni nak kisahkan kejadian yg tidak diingini nih...huhuhuh

raya pertama, ramai sedara mara yang datang menerjah ke umah MIL....
so, gini la jadinya......


 :. kuah lodeh yg tinggal segini dlm periuk godang begitu .:

 :. rendang cili api yg berasap juga tinggal segini .:

 :. nasi impit pon ala2 juga, my MIL rebuih 6paket (33 ketul kt dalam tu, hah, darab aje) .:

malam raya pertama tu semua makan kt kedai, penat weh nak masak lagi...hehehehe
so, pepagi raya ke2 tu, kitaorg memulakan operasi memasak..... 2nd round.... org sibuk beraya, kitaorg sibuk nak masak... :P
seb baik ada anak dara kenit ku yang sorang ni... dh boleh di harap dah tolong mummy... :)

 :. dok potong karot nak masak lodeh .:


sajeee...... ni first edition anak sedara belah hb, 7 bulan kot.... gewammmm

Boye Beso kat Philippines

Mak aihh...CrocodileZilla zaman purba ke hape ni?


URL