Tabung Maya Puteriku :P

Friday, August 5, 2011

Dah Ramadhan Ke 5 yer.....

Salam....

sedar x sedar, kita dah melangkah ke Ramadhan yang ke 5.... mcmana puasa korang tahun ni....
InsyaAllah... sume nye ok... jgn lak ada yg gastrik bulan2 pose ni :P

haishh, hari ke5 baru nak mula update... mood tu ada, tp xtau nak cite ape....
cam jem jer, hahahaha
ni nak share menu kitaorg utk smlm (Ramadhan ke4)
simple jer, tp bertambah2 makan nasi......
selalunya nak ngabeskan sepinggan tu pun susah.....heheheh


sardin cili api, ikan grg cicah kicap cuka ngan ikan pekasam....wallahhhh...
pekena ngan nasi panas2...smbl menaip pon dok telan liur....hahahaha
sardin tu x luak pon, dok ngadap ikan pekasam ngan ikan grg je.... :p
utk si gurl buat sardin kicap jer, tu pun dia sibuk nak sardin cili api....
bertambah2 air dia minum... :)
yang kueh2 tu, main tunjuk2 jer.....

simple kan..... masak nasi 3 1/2 pot, menjelang sahur... licinnnnnnn.....
tu pun x cukup, sib baik ada roti gardenia :)

arini rasa nak buat lagi la ikan pekasam tu :P


p/s : hari ni kitaorg berbuka kat luar..... :)

9 comments:

kakchik@ella said...

Alahai Abby .. yg simple tu la yg laju kita mkn, kn. sardin cili api tu my feveret ..

mr.curly said...

buke kt luar??ooo maknenye, bwk sume mknan tu buke kt luar umah ye ari ni, cm picnic la tu..hikhik

p/s: alhamdulillah..sesekali mkn kt luar sefamili ni mmg bess, kene lak time berbuke..

MaMa AiNi said...

slm ramadhan abby...mama pun mkn yg simple2 je...sedap ikan pekasam tu kan?..mama tak makan ikan dr kecil tapi ikan pekasam mama makan...he2x..skrg ni doc.tak bagi makan dah !!!...hu2x...

kakngah said...

sadin biasanya aku buat lauk sahur hihihi!!

hhmm.. aku belum ada plan nk berbuka kat luar lagi..

Melati Qistyna's Mummy said...

Kakchik : aah la KC, kite pon suke sadin tuh, tp smlm dh ade pekasam, sadin diketepikan :P


Mr Curly : aah, kt luar kt tangga umah ni jer...hahahaha. hang dh buka kt luar lom ngan Mrs?


Mama Aini : yeke ma, xpe, ape yg doc ckp tu, ikutkan aje la, utk kesihatan gak... tp klau dh xtahan nk try gak, mkn skit pon jadi...hehehehe


kakngah : kitaorg ni keluarga kecik ngah, selalu masak utk berbuka sekali harung ngan sahur...hehehehe.

el said...

semua lauk2 tu kegemaran aku
best2..leh la g berbuka umah hang hahahaha

Melati Qistyna's Mummy said...

EL : hahaha, meh2... hari ni aku nak wat g ikan pekasam tuh, eh smbl menaip, kecur lak liur aku neh :P

lagenda said...

nyesal dtg siang2 kat sini abby! Dah bergelen air liur dok menelan nih! Wakakaka..abis la pose mak klu gini..hihihi.

Mak pun suka lauk simple2. Mmg cpt licinnya kan..

Melati Qistyna's Mummy said...

mak : muahahaha, org dok menaip ni pon dok teringat2 neh...huhuhu. harus hari ni buat lg pekasam :P