Tabung Maya Puteriku :P

Monday, March 7, 2011

Nasi Ayam & Mata

Salam.......

pekabo korang sume, moga sihat2 hendakNya ye...... arini dapur bercuti....hehehehe. so tghari utk makan gurl, harus lah ku beli kan ???
pegi beli nasi ayam tuk gurl ngan laksa kedah tuk mummy..... dlm kol 1 kot... gurl balik kol 1:30ptg, sempat la kan.......ok, selamat sudah part tu.....

hari ni panas ya ampun, balik jer si gurl dok menggaru sana, menggaru sini...huhhuhu. mata dia dh len macam dh...... naik2 je umah, bukak baju, on ape yg patut.... suh dia rest sat sementara siapkan dia makan..... sekali tgk nasi ayam adalah amat menduka citakan.....ayam nyer x masak.... kalau ada ms, harus lah ku pegi kedai tuh, tanya ngan dia, kalau cenggini gaya ayam nya, akak nak makan x ?????? haru betul la...... tp ngenangkan si gurl tu dh lapo kan, ku grg jer ayam tu....... seb baik la, ayam tu ayam grg, so x jd masalah la........ mmg xkan ku beli lg ngan org neh..... 





:.nasi ayam yg telah selamat ku grg ayam nya.:

sambil suap si gurl, pelan2 tgk mata dia ade perubahan...... ni gara2 panas, pastu menggaru, pastu pgg mata.....





 :.bengkak sikit jer.:


  :zoom skit, haaaa.... kan dh teruk bengkak nye.:
*pic ni dia snap sendiri, kata nya nk tunjuk kt daddy....


kat badan pon ada gak..... bintat2...... sayu lak hati bila dia kata....

sian ati ni, asyik bengkak jer mata ni......
haa, tu la... kan mummy kata jgn pgg mata, kalau pedih gn towel.... nanti aty dh beso, baik la yea...... nanti dh siap mandi, rehat ye, kang dh bangun ptg nanti baik la....


dh abes makan, terus mandi kan, pakai krim, bg minum ubat gatal dia... suh dia rehat......

:.tertido smbl tgk tom&jerry nyer.:

harap2 dia bangun nanti, susut la skit bengkaknya....... :(

15 comments:

Ummi said...

kak..lapar kak..huuu..tiap kali tengok ntry pasal masak2..mesti sy nak masak jugak..haihhh..cmane mau kurus???

mr.curly said...

alolo mmg cian nengoknye..xpe, sok2 nti baikle..insyaAllah

p/s: xpkai baju gak ekk, leh la jd geng pasni..hikhik

Melati Qistyna's Mummy said...

ummi : xyah kurus2 dh kin, sedag elok tu, kanng kuruih nau x cantik lak....hehehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

mr curly : mekasih....

hehehe, kekecik ni leh la geng lu, dh beso malu dio....hahahaha

caliph shuriken said...

kcian dia mata bengkak cmtu.. hrp2 sembuh cpat ^^

latest en3: ~ blue diamond ~

kakngah said...

alololor.. syian gurl... bengkak betul matanya.. selalu kene camtu ke??

Melati Qistyna's Mummy said...

caliph : tks, selalu nye 1 hari je dh ok, yg ni lmbt plak baik nyer, td p skolah pun still bengkak...huhuhu

Melati Qistyna's Mummy said...

kakngah : selalu gak ngah, tgk cuaca, kalau panas sgt, dia dok menggaru, jd la.... :(

el said...

sllu ke mata dia naik bengkak cam tu...
tu alergik eh?
igtkan hang yg msk nasi ayam..ghupenye beli..xpelah sorg je mkn pung ...aku ni rmi..nak xnak kena masak..jimat :)

Melati Qistyna's Mummy said...

el : ni eczema dia tu lah el, tgk cuaca, kalau panas tu, dia berpeluh2, jd la...

ehehehe, den xtau nk wat nasi ayam pong :P

bdk johor said...

wey..! kecian wa tgk dia tertido. xpe.. harap2 cepat baik mata dia tu.

mya said...

saya dah lama simpan angan2 nak belajar masak nasi ayam.
tapi sampai ke sudah nan adooo kak..

Melati Qistyna's Mummy said...

bdk johor : hehehe, tks. dh ok dh mata dia arini... :)

Melati Qistyna's Mummy said...

mya : akak pon bkn msak, boli yo....hehehehe.

tks sudi singgah blog akak... :P

NARDtheNERD said...

sampai ati org tu jual ayam tak masak..
ish ish..
:)