Tabung Maya Puteriku :P

Monday, March 14, 2011

Dinner di De Aireez lepas Hikayat Merong Mahawangsa :P

Salam.....

Hari ni READ : semalam..... upacara makan2, tgk wayang cerita Hikayat Merong Mahawangsa Mahasuasa ....... & makan2 lagi...hehehhe



keluar umah pukul kurang lebih 3:30 ptg kot, smpai sana tgk2 ada yg 4:45ptg jer, ada ke 1 cinema je dorg buat tuk cite ni...huhuhuh. so sementara menunggu, kita org mkn kt kedai dlm tu gak.... pas mkn layan gurl cm biasa...men game RM5....heeeeee......


ngam2 4:40ptg, hb tercegat.... kata moh kita berangkat......

dekat 2 jam gak cite best ni...... ada lawak, ada part yg sedih skit2....... tp mmg best la.... mmg reaallll punyer ohh...... selalu cite melayu mmg maleh nak layan....bukan x nak support, tp selalu nyer cite melayu ni..... byk yg hantu lah....... cinta la...... hadooiiiiii........... tp yg ni lain dari yang lain, so kitaorg cuba try test tgk...... mmg best........ tahniah buat KRU........ mmg x sesia dorg berabes.... hb kata 3 bintang jer, tp kita kata cite ni mmg best lah...... ade la 1/2 part yg slow skit, yg time cakap2 tu.... tp keseluruhannya.... mmg berbaloi2.... xtau la kalau org lain kata x best kan....... :) korang tgk & nilai lah sendiri......

abes Merong kitaorg ke sini.......

hb mkn beef steak.... yg mcm dgg beger jer..... mati la den kalau kena saman.... & fresh orange...

chicken wing with fries yg mcm fried chicken xdak wing beli kt tesco jer...huhuhuhuh & fresh orange juga...


pastu kitaorg blk jer.... mmg mendukacitakan..... xkan dtg dh kat sini...... 



Update : buat si curly ---- harga makanan kitaorg RM41.60.... mmg x berbaloi lah, bak kata hb, baik mkn pizza jer...huhuhuhuh. dah la servis cm ala2.... nak order sate mula nya, sorg waitress kata 1/2 an hour ready, sorg lg mai kata xleh nak ready, kitaorg cancelled, dh 1/2 jam mkn, dtg lak waitress tu tanya, nak lg x sate....hadoooiiiiiiiiiiiiiiii


Nota : nanti update pic kt camera hb plak...huhuhuh... bz jer manjang daddy neh :P 

14 comments:

Lagenda said...

besh yek citer merongmahawangsa tu??

Free2 time ni, leh la tgk sok lusa

Melati Qistyna's Mummy said...

lagenda : aah mak, kita suke, xtau la lau org lain kan.. :P

lain dr yg lain la...hehehe

noraim said...

best ke akak cite hikayat merong mahawangsa tuh?

kakngah said...

tunggu kuar kt astro first :P

SyidaGorjes said...

sume org ckp best....tapi kita pun blom tgk lagi...

Melati Qistyna's Mummy said...

noraim : bg akak best aim, xtau la org kan...hehehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

kakngah : ok gak tu ngah, smbl tgk leh golek2.. :P

Melati Qistyna's Mummy said...

syida : try la tgk dl, akak rs best... bak kata hb akak, cite 300 versi melayu :P

mr.curly said...

wa nk sentuh bab mkn tu..xsodap ko??hargo camno lak, bpatutan ko??..

p/s: len kali kalu mknan tu xsodap, lu jerit la "i miss de goal!!!"..hikhik

Melati Qistyna's Mummy said...

mr curly : harga mmg mahal kalau nk banding ngn makanan... nanti wa hapdate harga.... :P

muahahahahahahaha

bdk johor said...

best ker citer Hikayat Merong Setiawangsa.. eh2 silap lak, Mahawangsa tu qis? hehe. kalau best..nnti kitorg nk layan jgk.

el said...

aku bab tgu mknan lewat ni mmg pantang..
mulalah hangin
ritu aku dinner kat luor..siap waitres tu amek order lg...tup2 tgu nak dekat 1/2 hat aku pya dh smpi..anak2 punya pun
order laki aku x smpi2..tgu lg 1/2 jam..last2 aku suh laki aku jom balik...tp b4 tu tya lah dah siap ke order tu..kalo siap boleh tapau je kan..tp ko tau leh lak depa kata...si mamat waiter tu x amek order..x tulis..adoiiiiiiiiiiii sakit ati tul la kalo gini..sib bek la anak2 aku x mkn sgt nasi yg kami order tu..od yg balun..huhuhu

kakchik@ella said...

kc pun dah tengok merong tu .. sampai mereng!! haha ..

Q Partner Travel and Tours said...

belum tgk lg la...hehe kalu tunggu cd/vcd berbaloi dak? hehehe