Tabung Maya Puteriku :P

Tuesday, February 15, 2011

Sabtu & Ahad Kami

Salam.........

korang p mana weekend hr tu ?
kitaorg cm biasa, jenjalan dekat jer.....
ari sabtu p Tesco, Ampang..... beli brg umah skit.....

 :.mummy sibuk membeli brg2.:

:.si gurl sibuk makan eskelim... :P.:


masa nak balik tu, hb ternampak 1 booth yg jual PSP
dh lama gak dia teringin nak beli kt gurl.... tp bukan PSP la.... yg ala2 PSP....
sekali dia p survey, adal la... nama game tu PVP..... RM150.....
hb tanya, nak beli kan ke x?
heiiiiiii.... dh la mahal... pastu PS2 kt umah pon xde sapa yang main....
lagi satu yg menyakitkan hati....cr budak tu menjawab soalan....

dik, booth ni sampai bila ?
kalau kitaorg dpt kedai kt dalam ni, smpi bila2 la kak....

dlm hati [aku bukan tanya pasal kedai la, aku tanya pasal booth]

warranty berapa lama dik ?
2 minggu, tp kita ada kedai kak, kt Galaxy...bla3x.....
Galaxy tingkat bape ?
atas sekali...... [cm acuh x acuh jer menjawab]
hmmmm.... xpe la dik, time kasih yer....

terus ajak hubby balik, si gurl plak sentap sbb x dpt beli game tu.....huhuhu
mummy nyer dh geram....
baik xyah beli.... org tanya, cm nak x nak je jawab nyer.... lenkali gtau la elok2.... padan muko, dh org x jadi boli....
hubby ckp ngan gurl, esok kita cr kt Jusco....
seb baik si gurl ni makan pujuk.... hehehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

so, sok nyer p lakitaorg anak beranak ke Jusco
mummy teman gurl main kt tempat mainan.... hubby lak p survey mainan tu...
so layan je la pic si gurl nie yer....

lepas tukar token, mcm biasa, mesti nak buat yg nie....

:.khusyuk dok boh kaler2.:



:.hasilnya begini.:

sedang elok, abes buat yg kaler2 ni, hubby pon datang..... so hubby la layan dia main plak... :P

:.pastu men bowling plak.:

:.terkial2 cari token.:


:.gaya ala pro...muahahaha.:


:.alamak, x strike plak...huhuhuh.:

:.muka gumbira...sbb nyer...:

:. ni hah, strike....hehehhe.:

:.pastu layan dia lagi satu game.:

usai men game, melaju ke tmpt mainan.... hubby kata ade jumpa yg murah.... suh je si gurl pilih dia nak yg mana....
:.ngetest time.:

:.pilihan hati si gurl....... RM36 je pon....:

dah abes gitu gini, melaju je ke sini......

:.lapo ohh.:

:.menggaru sementara tunggu makanan sampai... :P.:

:.hubby & me.:

:.air smpi... melaju jer minum, dahaga ohh.:
*Air order satu jer, boleh refill kan... jimat2...hehehehe

:.siap bersila tu, lapo nau agak nyer...hehehehe.:
*Gurl mmg suke Nandos, mmg dia akan mkn byk....

 :.licinnnnnnn....:
*yg lagi satu pinggan, x sempat nak snap, waitress tu cepat nau nk clear table...huhuhu.:

so, perut dh kenyang, game dh dapat.... balik ler....... :P
hubby kata nak potong rambut, kitaorg meneman la dia, kang x ikut, tertangguh lagi potong rambut nyer...huhuhuhu

:.ni si gurl membosan masa tunggu daddy ptg rambut.:


12 comments:

kakchik@ella said...

sgguh la panjang n3 ini. hihi .. bila dpt spend time dgn kesayangan, heavennnn lah sgt rasanya, kan. hihi ..

Melati Qistyna's Mummy said...

kakchik : muahaha.... yg pjg tu sbb byk gambau jer.... hehehehe

el said...

aku skrg ni jarang beli barang2 basah kt tesco sbbnye x thn lama..kalo balik terus msk oklah...
lama x mkn kt nando..sedap tu
wiken ritu melayan ajelah si gurl eh hehehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

el : pasan gak, tp den balik basuh2 terus masuk tmpt beku...muahahaha... maleh nk poie kedai hr2....huhuuh

aah, nandos tu kegemaran si gurl :P

mr.curly said...

uihhh wa mmg nyampah tul kalu jurujual nye layan kite acuh xacuh je..dr kite ade ati nk beli langsung jd cancel..hikhik

Melati Qistyna's Mummy said...

mr curly : hah, tu la pasal, tau xpe... selamat duit hb den seratus stongah...hehehhe

Hanis Azla said...

wah, anandos sedapnya.. dah lama x mkn kat situ.. tension kan kalau kita nak beli barang org yg jual tu layan nak taknak ajer..

Melati Qistyna's Mummy said...

Hanis : jom la, nak2 ari cuti ni kan :)

aah, betul tu, nasib la, hilang dia nyer customer 1...huhuhu

Lagenda said...

Umangai..panjang tol ne ko kali ni abby..
siap dgn pic2 yag manyak gila..hahaha.
Anak nak sorang ni, mmg la seronok kan melayannya.
Kalo ada 3-4 anak mcm mak nun?? hohohoho..fengsan!

Melati Qistyna's Mummy said...

Lagenda : muahaha... 2hr khatam mak...hehehhe

yg byk tu gambau, menaip nyer sikit jer...muahahah

satu ni pon x terlayan... kekdg layan, kekdg buat derkk jer...hehhehe

bdk johor said...

haah..bagus2!! wa sokong lu sbab x beli yg kat tesco tu. ape..ingat dia sorg je ade jual benda tu. piiiraaah mabuk! hehe

Melati Qistyna's Mummy said...

dk johor : uiks, tuka pic lagi...hehehe

haaa.... tau xper, buat angin satu badan yo :P