Tabung Maya Puteriku :P

Friday, February 11, 2011

Kepenatan.....

Salam.....

ni pic si gurl tghari td READ: smlm lepas mandi & pakai cream eczema dia... wajib pakai lepas mandi, kalau x makin menjadi2 la eczema dia....

kemain lama kalau dia mandi sendiri ngan sapu cream sendiri... mau dkat 1 jam, kalau x dijerit suh dia cepat2....huhuhu
kepenatan....heheheeh
syiannnn.........


* kain tetap ade dlm mulut :P

benda alah yg wajib gurl guna tiap kali mandi & lepas mandi...

:.sabun Oilatum nya .: 
sumber pic : abg google

 :.cream eczema nya.:

ade yg muka, leher, tmpt yg joint shj, ni pun skit jer, kalau last year, lagi byk cream nyer, smpi mummy pon lupa nak sapu kt mana, nk kena refer notes...muahaha
skang ni Alhamdulillah, ade perubahan sikit :)
moga2 terus bertambah baikk...Ameennn

14 comments:

cik panadol said...

wah bnyaknye krim kne sapu...

semoga gurl cepat sembuh....:)

el said...

el musykil ngan sakit gurl ni..
eczema tu ape dia eh...:)
letih bona dia na..smpi lena gitu

mr.curly said...

nk tnye skit, ade pantang mkn pe2 ke kalu bebudak kene sakit ni??..diharap kak sri siantan dpt mnjwbnye..hikhik

Melati Qistyna's Mummy said...

cik panadol : ehehhe, tu dh sikit dah, dl kalau p spital, mmg paper bag gedang tu skali bwk balik cream eh :P

mekasih yer dear...

deem said...

kulit tak boleh kering kan kak if eczema ni(kalau tak silap la).semoga cepat sembuh.tidur ada stail ;)

Melati Qistyna's Mummy said...

el : eczema tu mcm sejenis alahan kulit, byk faktor penyebab dia, makanan, keadaan sekitar, cuaca....

leh baca kt sini... siap ade pic skali... http://www.skincarephysicians.com/eczemanet/whatis.html

Melati Qistyna's Mummy said...

mr curly : dulu buat blood test, doc kata xde alergik kt ape2 makanan, tp den x bagi dia mkn bebyk mknan cm seafood & jajan, makanan yg boleh menyebabkan gatal2...

yg benar,
bukan kak sri siantan :P

Melati Qistyna's Mummy said...

deem : ya betullll.... kena ade moisture... kalau kering lg gatal...

tks dear, ehehehe

kakngah said...

kalau berpeluh mesti gatal2 gak kan...

Melati Qistyna's Mummy said...

kakngah : kalau berpeluh tu, mmg terbaik gatal2 nyer ngah, kekdg kesian balik sekolah, merah2 muko eh ...huhuhu

Ellen said...

ciannya gurl...kalo nemo tu ngan asma,.gurl plak ngan alahannya...huhu

Melati Qistyna's Mummy said...

ellen : heheh, tu la, anak2 kan kena la kita mentabah kan diri...huhuhu

Izan Ishak said...

anak2 izan pun ada jugak eczema ni maybe sbb dulu2 pun izan ada eczema yg teruk. tp skrg ni dah kurang dah....kena jaga makan tp kadang persekitaran pun boleh sebabkan eczema dia teruk kan~

Melati Qistyna's Mummy said...

Izan : owh yeke...tu la doc ade gak gtau, semakin besar InsyaAllah semakin hilang eczema dia, tp ade sesetgh org x hlg2 smpi ke tua...

aah makanan kena gak control, persekitaran pon faktor gak....huhuhu