Tabung Maya Puteriku :P

Friday, February 11, 2011

Kenapa yer......

Salam....

:.credit to google.:


nmpk x pic atas tuh, mmg gitu la rs nye skrg neh....

hari ni 11 Feb 2011...... sejak masuk jah satu ni, boleh di bilang dgn jari, bape byk hmwork si gurl....
byk hari yg xde hmwork dr yang ada....
kalau nak dibanding kan masa sekolah tadika Cina last year, hari2 ada hmwork, byk plak tu...
x paham la cikgu gurl ni, ngajar ker x kt sekolah ni.....
ke dh nak akhir tahun baru dorg pulun kasi hmwork byk2 hek......
buku sesetgh tu byk yg belum sentuh lagi..... esp English...huhuhuhu
kang dok p nanya kt sekolah, ada cikgu yang sentap kang....

ade x sapa2 yg dh ade pengalaman, yg anak2 dh beso2...mmg sekolah cenggini ek awal tahun...
cikgu sume rilek2 je dl, dh nak pertengahan baru la pulun sakan ngajar yer....
ke camana......

13 comments:

el said...

yelah kot..baru sebulan skolah bermula..sabo2..nti kang byk2 homwork...mak bapak lak penin..hahahaha
adalah tu strategi cikgu2 kt situ
mayb kena pelan2 ngajo..takan terus nak berhomework..

Melati Qistyna's Mummy said...

el : hehehe, kalau ngajo xpe la, tp atleast bg la hmwork 1 ker 1 hr, ni x langsung xdak...huhuhu

kakngah said...

sensiang chekgu adeeb dh bgtau, 1st month toksah tny ada homework ke idak. mmg xder. kira diorg sessi suai kenal lg.
msk bln 2 baru ada..
so far dh 11 hr bln 2, mmg ada la.. cuma tak banyak sgt.

Melati Qistyna's Mummy said...

kakngah : aritu bulan 1, ade la hmwork ngah, dh msuk bln 2 nie, boleh di bilang lak..huhuhuuh

Ellen said...

Ellen plak berbeza situasi ngan akak...1st day lagi anak ellen dah sentap tak dapat siapkan homework..hari2 ada homework..setiap matapelajaran tu...kadang2 nemo tu tido beralaskan tangan dan homework di depan...sian juga...hehe

Melati Qistyna's Mummy said...

ellen : tula len, sek cina lain, dl masa gurl kindy cina pon byk hmwork nyer, skang ni bleh di bilang plak....

mr.curly said...

kalu cikgu xde bg homework, suh jela gegel tu wat pe2 keje yg ado kt umah..dak gitu husinnnn..hikhik

Melati Qistyna's Mummy said...

mr curly : mmg la wa bg dio buek kojo kt buku xsersaiz lain...huhuhuhu

noraim said...

mmg mcmtuh kot kak. ank saudara sy pon takde homework lgsg even nak upsr tahun neh.

Melati Qistyna's Mummy said...

noraim : owh..yeke...huhuhu

kakchik@ella said...

1st n 2nd mnth mmg camtu .. Aiman yg Form 3 pun sama. Cikgu byk mesyuarat, byk benda diaorg nak organise .. hihi

Melati Qistyna's Mummy said...

kakchik : owh yeke kc...hhuhuhu

Melati Qistyna's Mummy said...

cm honeymoon la dorg ek 1st ngan 2nd month nih :P