Tabung Maya Puteriku :P

Thursday, February 10, 2011

Cik Mek Molek yg x berapa molek :P

Salam......

saja nak share menu minum ptg smlm..
kueh cik mek molek... rasanya kalau org Kelantan tau kueh ape ni...hehehhe
dah lama teringin nak buat ni, tp bahan2 xdak, padahal senang je bahannya... nak kena beli keledek ngan tepung gandum jer.... :P
nak buat pon senang jer....

aritu sblm raya cina hubby ada beli keledek dr pasar malam lama betol simpan huhuhu
cadangnya hubby nak rebus gitu jer, dh balik dr Kelantan baru perasan keledek tu ada lagi, seb baik x busuk...huhuhu

so, semlm menjadi la kueh itu....





*korang abaikanlah ketidakkacakkan kueh tu yer :P

ade yang kecik, ada yang besar, ada yg pjg, ada yg pendek....pendek kata mmg variasi lah... muahahahah

10 comments:

el said...

seyes den x penah mkn cik mek molek...
ermm nti nak carilah hahaha
rajin plak dia msk2 ni no sjk 3 menjak :)

mr.curly said...

xkire la kontot ke, pjg ke..wa bedal je..tp kalu bro assoy nmpak ni,dh sah2 die bg ceramah kt lu..hikhik

Melati Qistyna's Mummy said...

el : xyah cr, ko buek yo sendiri, sonang bangat...heheh

den kan SAHM cm kakngah, tu yg dok masak yo kojo eh, boring sehhh :P

errr SAHM tu apa yer...muahahah

Melati Qistyna's Mummy said...

mr curly : muahaha... tgn wa ni x ber bedung...huwaaaaa

Piasara said...

laa..apa lak tak moleknya,kira pass la tu,tp akak kalau buat mesti bulat2 sikit tk panjang lonjong gitu..

Ieda Al-Habsyi said...

cikmekmolek sgt sedapppppp! ieda suka sgt! :)
CUKUR RAMBUT GUNA HELMET - SAYA NAK BUAT STYLO ABIS BOLEH?

Melati Qistyna's Mummy said...

ieda : eheheh... sedap kan? nak buat pon mudah & cepat :P

Melati Qistyna's Mummy said...

Piasara : haaa...kan, x wape pas tu kak, x sekata bentuk shape nyer, akak nyer mesti cantik n sekata jer...huhuhu

zahirian said...

kak..bg resepi :)

Melati Qistyna's Mummy said...

zahirian : kin, akak xtau la nk wat step by step, almaklumla, akak bkn cekgu...hehehe

ni akak kasi link dia, sonang bangat buat eh, :P

http://resepi.mesra.net/Detailed/2070.shtml