Tabung Maya Puteriku :P

Monday, January 24, 2011

Milo Ais.... Bungkus :P

Salam.....

smlm plan asal nak bawak gurl p taman mainan sebelah petangnya...
tp tetiba hb ada on-call kena settlekan hal keje dia sat
kebetulan hujan plak tuh belah petang, so ke taman terpaksa la di cancelkan....

Dalam pukul 5ptg, hb habis keje n call tanya nak bawak gurl p mana......
hmmm, kite ok je mana2
so hb bawak p Tesco jer, mummy bawak gurl p main kt mainan dalam tu, hb sibuk ngan lappy nyer
bagus gak cenggitu, kalau x, gurl baru main 5minit, hb mesti sibuk dah suh keluar...huhuhu

dah penat gurl main, kitaorg jenjalan kt dalam tu, beli ape yg patut...
pastu gurl nak minum, so menonong la kitaorg ke tempat hb...

Mummy : ati nak minum ape?
Gurl : nak milo ais
Mummy : ok.....

tetiba gurl meghilang kt dalam kedai tu, keluar2 jer dia ckp....

Gurl : Ati dah order dah milo ais, bungkus
Mummy : hah...

kitaorg berdua pon gelak, x penah2 dia order air sendiri, tetiba p masuk dalam kedai siap order bungkus lagi...hehehehe
kakak yang buat air pon tergelak, siap tanya yeke nak milo ais.... :P

hehehe, bagus gak sejak bersekolah ni, makin berani nak bercakap ngan org... :P

pic gurl ms fotografi kt kindy last year...... merah2 muka sbb panas, :P fotografi kt luar

22 comments:

Ellen said...

wah..so sweet gugurl....nemo pun dah berani gak sekarang ni...best kan dah sekolah2 ni kak..hehe

kakngah said...

dh ada self confident dh tu..
cuma kene pesan gak ngn gurl.. jgn ckp dgn org yg tak dikenali sebarangan, faham2 jek la zmn skrang ni... dah tak berapa nak selamat lg dah...

Melati Qistyna's Mummy said...

Ellen : heheh, aah best2, dia pon suke p skolah... :)

Melati Qistyna's Mummy said...

kakngah : aah la ngah, zaman skang ni mcm2 kan? time kasih ngah mengingat kan kite :)

Lagenda said...

milo ice kaw bungkus 1 abby...hahaha..bagus gegurl dah berani gitu

Melati Qistyna's Mummy said...

lagenda : ehehe, boleh la mak, dia ni self confident dia kurang sket, mb sbb mak dia yg buat sume benda kot ...huhuhu

mr.curly said...

ooo sbenornye lu yg nk air milo tuk kannn..ciss!! lu sgup suh ank lu yg g beli??..( eh ter ober lak wa )..hikhik

Melati Qistyna's Mummy said...

mr curly : hahaha, mano lu tau neh :P

noraim said...

aiyaa! so cute lah melati akak. darjah satu dah kan? dan pandai dah. hihi.

Melati Qistyna's Mummy said...

noraim : aah la aim, jah satu....hehehe. lm akk x jenguk blog aim :)

noraim said...

hihi. sy pon lama tak ki sini.

Hanis Azla said...

beraninya dia.. klu anak2 akak berani tu dah okey, tp malu2 tu tak hilang lagi..

NARDtheNERD said...

bagus la...
dah reti bawak diri kann..
:))

bdk johor said...

wa minat nescafe ais..nnti wa nk suruh gurl lu orderkn utk wa plk. Nescafe Ais satu kaw2!!!! hehehe

Zalin said...

kak..itu perubahan positif kak..hihi..bgus2..

Terkini: Rasional tak? Aku pun suka cuti hari Jumaat

Maria James said...

so sweet little girl. miss my two gegirls :)

Melati Qistyna's Mummy said...

Hanis : tu la nis, dl dia pon x berani n malu2, skang ni ok skit :P

Melati Qistyna's Mummy said...

nard : hehe, InsyaAllah...

Melati Qistyna's Mummy said...

bdk johor : ehehe, nes x baik tuk kesihatan, baik lu kurangkan :P

Melati Qistyna's Mummy said...

Maria : ehehe, tks, yr girls dnt stay with u dear? :)

ASSOYFINGER67 said...

suka tengok muka die...huhu (manih sesangat!!)

Melati Qistyna's Mummy said...

Assoy : hehehe, nak cop tuk ank bujang kenit tu, kecik nau :P