Tabung Maya Puteriku :P

Friday, January 28, 2011

Kari Daging Resepi Sahabat

Salam.......

muahahahah, akhirnya dapat gak masak kari..... dh lama teringin... seumor hidup br 1st time masak kari...huhuhuhu
harus lah membangga diri kan? :P
xdela mcm orang Penang ni kan, tgh memboyot pun masih kuat bersilat di dapur, x caya, jom skodeng dia.....agak2nya, kalau beliau masak kari, gn kaki pon menjadi....muahhahaha

dah lama jugak mencari resepi kt tenet, tp byk yang jumpa resepi utk org expert maknanya bahan2 yg digunakan adalah sgt byk...hahahah
so, tidak bersesuaian lah utk amatur org yang pandai masak mcm mummy qis neh :P
kang x menjadi al-ke-bakul-sampah-la-jawabnyer, dh merugi di situ.... dgn bahannyer, dgn peluh tiak keringatnya...hahahah



sehinggalah pada suatu hari yang ceria mummy qis mintak la resepi ngan sahabat nie, so dia tanpa byk bicara, terus jer bagi....huhuhuh

tapi tgk2 kt esbox, ayam yilek pochik, ada daging jer, so menjadilah kari daging......tp wat cair2 jer, nanti boleh makan ngan roti :P
tu pon xdak taruk tomato, stok abes lah, malas plak nak p kedai....hehehhe

koranng layan jer la pic nyer ek, kalau ada sapa2 yang teringin nak masak kari yang simple ni, moh la terjah blog sahabat ni yer...

ehehehe, nak gak buh daun kari tu... hohohohoh



buat girl, ku buat daging masak kicap ngan pegaga masak lemak putih campur keledek :P

dah tu ajer, ndaaaa

10 comments:

el said...

amboiiiiiiii dia pun ligat gak eh...
lm x msk kari daging..:)

Lagenda said...

dah la lapoo..jln2 nmpk plak kari daging nih! Huaaaaaaaaa..

abby, mintak nasik sepinggan!

Melati Qistyna's Mummy said...

el : lama tu bila last, agak2 nyer last week kot...hahahah

Melati Qistyna's Mummy said...

Lagenda : hahahha, jemput makan mak.... [cheq tambah garam kt luka] heheheh

kakngah said...

alahai.. apa susah2 cr resepi kari kt tenet..
ko belek jek blkg peket serbuk kari tu.. ada dh sesiap resepi dia kuikuikui!!!

Melati Qistyna's Mummy said...

kakngah : x konpiden lak ngah oiii, maklum la amatur perlukan step details, muahahah

ASSOYFINGER67 said...

Tahniah!.....huhu...T/Kasih...

mekar said...

Setakat ni mekar masih belum pass lagi utk masak kari. Tension kekadang kalau masak kari tak jadi kaw. Saya selalu belek resipi kat internet jer. banyak pilihan blog masak2 skrg ni

Melati Qistyna's Mummy said...

Assoy : mekasih...hehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

mekar : try la resepi simple tu, kite pon kalau complicated, mmg x reti.... yg sesenang jer, boleh la tuk makn suami isteri :P