Tabung Maya Puteriku :P

Wednesday, January 12, 2011

Gurl & Sekolah..........

Arini masuk hari yg ke 8 persekolahan si gurl.... so far ok, sbb bangun pg pun senang... :)
sangat suke p skolah hokayyy..... ht ku pon kurang la rungsing 
tp cm biasa, balik je skolah, lepas makan, mandi.... terlena smbl nengok tom & jerry nyer.... penat tol... cm buruh kasar la, bak kata daddy nyer :P


hr2 p skolah bawak tumbler ngan bekal dia...... risau gak kot2 dia x tau nak beli ape2 time rehat....
tiap kali daddy tanyer nak duit blanje brapa....

ati nak 50... 50.... 2 jer

jgn lak terperanjat 50 tu maknanyer yg neh hah...heehehe



kalau bg duit syiling kecik2 dia bwk balik simpan tabung...
bila mummy tanyer, selamba jer dia ckp...

kakak tu x terima la duit kecik2, x cukup 50......huhuhu... bila la ank den neh nk pandai kira duit...hahaha

dh byk kali dh ckp kt dia, yg kecik2 byk tu sama ngan 50 gak.... dh di marah nyer kite.... :P

smlm dia balik ckp besok nak bawak singgit ngan 50.... mummy tanya nape....
dia ckp nk beli air soya, katanyer air soya singgit 1.... :)
lagi 50 nak beli pau..... wah3x... dh naik 50sen duit banjer..... bwk bekal lg....heheheh

11 comments:

mr.curly said...

abisla..stat dr esok dio akn naikkn lg 5pocen..( wa yg hasut dio ari tu )..hikhik

Lagenda said...

Budak2..tak reti nk duit bnyk2 kan??

Ce tanya kita mak2 ni, nak sket ke nk mnyk kalo tanya berapa manyak duit yg kita nah.

Miahahaha...

Melati Qistyna's Mummy said...

mr curly : hahahaha... xde makna nyer, td wa tanyer nk bwk duit bape esok, dia ckp 50 cen 2 kpg jer, dio x makan hasutan lu punyer :P

Melati Qistyna's Mummy said...

lagenda : hahahaha, betul tu mak, ce suh daddy si gurl tanyer kt kite neh, tau la den nk jawab :)

~syazwanie~ said...

olololo.. comeyl btol... =)

law ari2 nk mntak 50, kne g tukar kt bank byk2 la pasnie..

Melati Qistyna's Mummy said...

syazwanie : ehehe... tu la pasal, akak nak suh hb standby duit 5pocen bebyk :)

Anonymous said...

wah..pau 50 sen?mahainye..kecik2 dah belanja 1.50..tu same ngan belanja saya mase ting6 dulu..huuu
kak..

mrs zahir

Melati Qistyna's Mummy said...

Anon : kin, tu dolu2..skang ni sume brg mahal...huhuhu.

acc pau tu 40sen jer, ade belen 10sen, kalau 50sen pon dh murah dh kin kt sini, kurang2 kalau kt luar 60sen... :)

Hanis Azla said...

betullah, rm 1.50 skrg ni dpt air ngan pau aje.. zaman kita dulu dpt makanan berat sekali.. anak akak rm 2 dpt beli milo dgn sausage aje..

Melati Qistyna's Mummy said...

Hanis : aah tu la kite hr2 bg bekal kt dia skali, duit tu saje je bg kt dia, mana la tau kot2 dia teringin nk beli ape2....

dulu ngan skang neh beza sgt kan, kalau dulu, 1.50 mmg dh dpt mknan berat2 dh.... :)

Mohd Bahtiar said...

sama la..duit belanja den time kecik2 dulu..pagi 50sen petang 50sen