Tabung Maya Puteriku :P

Sunday, November 28, 2010

Saturday, November 27, 2010

Gurl & Daddy...

Salam.......

ehehe, ni n3 dh lama peram...
alkesahnyer, satu hr daddy marah ngan si gurl....
so, tuk memujuk ht anak daranyer, pepagi sblm antr gurl p skolah di lukisnyer pic bawah tu...
yg sebenarnya 'DADDY LOVES MELATI QISTYNA'....

tp bila daddy blk dr keje ptg tuh,

Thursday, November 25, 2010

Jom Support KLChat.... :)

Salam.....

just nak share 1 tempat chat baru.... KLChat...
ianya hasil air tangan anak Malaysia
kalau korunk nak tau moh kite p skodeng sini....KLChat
x rugi pown try :P

Wednesday, November 24, 2010

Entry Tertunda........ maaf sangattttt2......

Salam..........

Hutang ni dh lama x dilunaskan... dh jadi hutang lapuk neh....huhuhu
maaf sgt2 kepada wanda2u@wanzi......
sbona eh.... den ado dpt adiah dr En Wanzi neh....mb ramai gak yg dapat hadiah dr Encik ni kot....
ape hadiah nyer????

Farewell Party

Salam....

aritu b4 skul gurl cuti ade parti...makan2 kt skolah dia.....
tp pic masa parti2 tu xdak la kan... ni masa gurl nak p skolah....



Tuesday, November 23, 2010

Hadoiiiii... teruk2...huhuhu

Salam......

bukan n3 ape2 pown.... just lepas kan gewam pada diri sendiri... :(
senja td dpt panggilan dr ayahku lg... kali nie skejap ajer...
ayah just bgtau, ni no mak, lau nk kol, leh dail 00966....
dlm htku 'aik, ingtkan selama nie ayah kol guna public fon kt sana jer'....
maklumlar...slalu x sempat tanyer ayah tepon dr mana... huhuhu
hr nie ayah tepon semata2 nk gtau kalau nk ckp ngan mak, tepon la no nie....

letak2 je tepon, terus ku dail balik no td, tp ERROR.....huhuhu
terus ku cek ngan bang google, cemana nk dail p arab saudi....
ropanyer, dh betul dh no td, tp nk kena buang tanda '+' kt depan tu... ade ker cenggitu...huhuhu

terus ku dail balik, hujung2 ku dengar mak ku jawab panggilan.....huhuhu
sedey nyer dengar sore dia, katanyer demam... sakit tekak dh tentu....
cakap2 ngan mak...... bla..bla...bla..... pastu letak, dail plak no ayah lg....
ckp ngan ayah, pasal kestupidan kesilapan ku, huhuhu
ayah mcm biasa, 'xpela... xtau tu...' huhuhu
ayah pown teruk sakit tekaknyer, smpi sore dia pown aku x cam.....


moga2 mak n ayah baik2 saje, dan dipermudahkan sgala urusan....



Nota jari kelingking : mak ckp 30hb dh nk balik dh.... 2hb smpi Malaysia :)

Monday, November 22, 2010

Kereta Idaman Kami

Hihihi lama dah x update kat sini. Actually mummy bz ngan  2-3 perkara yg membuatkan mummy sampai xde masa langsung nak update blog ni. Anyway, since hubby kite x abis2 pushed suh update blog, so inilah update pertama setelah sekian lama (x berape lama mane pun) menyepi.

2 minggu lepas kite orang ada gi Tesco Ampang jalan2 sambil2 melihat kereta idaman kami sekeluarga. Kenapa sekeluarga? sebab ati suka, mummy suka and daddy pun suka. Insya-Allah, ada rezeki dalam tempoh terdekat ni nanti hubby kite nak angkat yang kaler maroon tu. :). Tapi kene settlekan benda2 penting dulu (pindah rumah, ambik lesen, urus percutian ke P.D, keje daddy & etc). BTW, jangan terkejut bila tengok orang yang  paling galak  mengetest kereta idaman kami ni ya Layan...... 

Tuesday, November 16, 2010

Salam Aidil Adha Buat Semua...

Salam......

di kesempatan kami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha buat sume kengkawan.....
maaf segala salah & silap yg sengaja @ tidak sengaja.......



nota jari kelingking : huhuhuhu... indu mak ayah.... moga2 dorg sihat2 aje di sana... Aminnn....

Friday, November 12, 2010

Double Joy... :P

Salam.....

hr ni (12/11/2010, kol 13:36) dpt kol dr +00966547484464..... no sape tuh.... :P



Majlis Hari Terbuka - Lovely Tots

Salam....

pg td, ade hari terbuka kt kindy si gurl..... kindy cuti arini... :) mcm sem lepas gak ler, kt sini
skang nie kan kindy xde dh peksa akhir taun.....
so sbg alternatif mak pak nk tau perkembangan anak2 depa.... kindy mengadakan hr terbuka la...
tujuan nye adalah untuk memberi peluang mak pak jumpe ngan all teachers tanya mengenai perkembangan anak....

so pg td, me n hb p la skolah si gurl.....

Wednesday, November 10, 2010

Dorunk Buat cm Mak Pak Dorunk Punyer :P

Salam....

hah, baca itu tajuk kaaa..... hehehe
nak tau x? ari ahad arituh, bwk gurl p tgk MEGAMIND....
mmg klako cite neh, x tipu, si gurl pown ketawa mengekek2 kt dlm tuh... ehehe
tp itu bukan persoalan nyer....
yg menjadi tanda tanya, adekah mak pak dorunk ade syer ngan tempat tuh
ce tgk neh.....

Makan Ape???

Salam......

menu nie msk ari senin aritu.....
oleh krn vitamin M tu byk lak dlm diri..... terperukkk je la....hehehe
oleh sebab kite skang dh pencen dr bekerja, umo persaraan wajib :P
so dok kt umah je lah, goyang kaki tgn
tetiba plak teringin mengidam nk mkn msk lemak ikan masin ngan daging black pepper :P (daging black pepper ni dh lama ckp ngn hb nk mkn, tp dia xde masa lak nk msk...(hb masak black pepper best)

Tuesday, November 9, 2010

My First Ever.......... :)

Salam....

n3 neh dh basi pown....
cek pown dh clear dah...
tp nk gak post sbg kenangan... walaupon cipott..... ngeeeee

Monday, November 8, 2010

Karipap Sardin Gardenia :P

Salam....

Aritu terbaca n3 kakngah pasal karipap2 cinta dia
terus teringin nak buat....ehehe...
so smlm dh siap2 dah beli bahan2 nyer :P
pg td (i.e ari ahad), bangun2 jer terus bersilat...hehehehe

dan tadaaaaa........
dah siap karipap sadin gardenia ku...
kejap jer buatnyer, hb ngan si gurl pown suke :P
bahan2 nyer pown senang
inti tu ikut suke, lu nak wat inti kentang ker, inti daging ker, ayam ker, sambal bilis pown boleh.....

Saturday, November 6, 2010

Nice Pic

salam......

saje nk post n3 neh, ske sgt tgk pic pasangan Tun nie.. :P
cute... hehehe




nota jari kelingking : smg kami pown akan bahagia spt pasangan Tun di dunia & di akhirat... Aminnn

Friday, November 5, 2010

Genting part 3

Salam.....

hehehehe, byk nyer part :P
okok... ni last part.....pg tu memandangkan kitorg dpt foc tuk bekpes... kitaorg turun dlm kol 8am..... tunggu si gurl bangun :P

so ni je la pic yg sempat di snap..... jom zassss

Hidup Itu Indah: Burger KIng .

Hidup Itu Indah: Burger KIng .

salam....

terjumpa n3 pasal beger king kt satu blog kawan blogger... beger nyer asal dr daging vavi.... sebar2 kanlah....

p/s : lao nk baca details, klik je link kt atas tu....

Thursday, November 4, 2010

Pertandingan Header Tercantik....

Salam...

hehehe... rasa cm nak join la pertandingan heder neh, walaupon heder ku x cantik, ape salahnyer join setangan kaki kan?? ni pown gara2 hb yg suh join gak neh, hehehe

okok.... contest neh di anjurkan oleh..... jeng...jeng...jeng ....

Genting Part 2

Salam.....

ni sambungan n3 sblm neh.....sila jgn muntah :P

mlm tu kitaorg dok berkira2 mkn di mana..... hb kata jom la kita nek atas,leh jenjalan...hmmm ok gak tu... lgipon bufet diner kt sini 40hengget 1kapla, budak lak,bape hengget je beza ngan dewasa...huhuhu. baik la den p naik ateh nun, byk pilihan..... mkn bufet nie pon byk mana la kitaorg leh sumbat.... :P

so dlm kol 9mlm, kitaorg bertolak.....smpi sana kitaorg terus cr nasijer, coz mummy nie bkn boleh lau x mkn nasi 1hr, leh fitammmm ...hahahaha geleng pale hb.....

so kitaorg mkn di sini...

Wednesday, November 3, 2010

Genting Part 1

Salam......

weken aritu me, hb n gurl pg berjimba2 di genting.....:P selalunyer kitaorg nek genting balik hari jer.... tp kali ni kitaorg menginap bermalam kt Awana..... memula cadang nk amek First World, tp on9 buking penuh laks, kwn hb kata kalau walk in, ade je biliknyer.... tp kitaorg maleh lak nk walkin.... so end up ngan Awana ler... tu pown penuh gak cek in ari sabtu....so p la ari ahad, balik ari senin gurl ponteng skolah sari :P

so, maleh nk cokcek bebyk, layan je la pic kitaorg neh....... zoooommmmmmmm :)

Monday, November 1, 2010

He loves his daughter very much...........

Terharu sebab nampak hb sayang sangaattttt kat gurl. Walaupun kekadang hb garang sgt masa kat umah, tapi masa kitaorg p bercuti.... di Genting, terserlah kasih sayang & kemesraan hb kt gurl..... yela kan marah2 pon anak gak, mana lagi nk tumpahkan kasih sayang....klau x kt gurl :P .... cm tu gak ngan gurl.... kalau kt umah sume mummyyyy.... je, kekadg je dia mintak tlg ngan daddy.... tu pown kekdg kalau mummy ckp 'mintk la tlg ngan daddy'.... cepat je dia ckp... 'daddy sibuk la mummy, buat keje kt komputer'.... hehehe.....walau ape pown, dia lah ratu hati kami..... dia lah racun, dia lah penawar kami.....semoga gurl sihat & gembira selalu... & membesar jadi kebanggaan daddy & mummy.....

ni uplod pic hb ngan gurl je dulu..... zasssss..... :P

 Separuh pendakian, berehat jap... :P