Tabung Maya Puteriku :P

Sunday, October 31, 2010

Bercuti di Genting...

Hihihi x boleh nak citer panjang lebar sangat, sebab kita orang baru je sampai atas. Lepas check-in kat Awana nanti nak lepak2 pastu malam karang baru plan nak naik atas balik.
 check it out...

Saturday, October 30, 2010

Gurl's Uniforms

Salam……

N3 ni saje je nak wat kenangan tuk si gurl…. sok2 dia dh beso, leh la nengok goblog ku neh.... :P
Uniform yg gurl pakai masa kt Tadika Lovely Tots…. 
 
Ni baju yg gurl kena pakai tuk ari isnin, selasa & khamis….. dh senteng dah pown gown nyer, cepat no si gurl ni memanjang….. melebor x gak… heeeeee
 
air tu WAJIB bawak...kalau hr mkn mee ke ns ke, skolah dorg bukan nye bg air....huhuhu... kalau ari mkn sekut je dorg bg air....pjg rmbt si gurl ms neh, skang dh kontot dah..hehehe

Friday, October 29, 2010

Senyum Pagi.... :P

Salam......

ehehe... ye dok... tp walau ape pown.... kite kena la usaha untuk mencapai apa yg kita hajati.... tp hanya Allah swt yang menentukan... :)

Thursday, October 28, 2010

I am 6 year old.... :P

Salam.....

sempena hari lahir satu2 nye puteriku yg ke 6 pada 28/10/2010, daddy & mummy ingin mengucapkan 'SELAMAT HARI LAHIR' smg membesar jadi anak yg solehah... dan membanggakan mummy & daddy......

kami sayang kamu & will alwaz luv u dear...... :)

hmmmm, taun ni beli kek tuk gurl bawak p skolah dia je, dari sejak dia dpt kad birthday dr cekgunyer di sini hr2 dok tanyer, dh smpi ke belom bufday dia... huhuhu..... siap ckp, nk makan kek ngan kengkawan dia.... yela kan, tiap kali bufday kawan dia, ade je goodies yg dia bwk balik... :)
so kali nie, turn dia lak, tp mummy x buat goodies pown, beli je kek beso, antor je kt skul gurl tu... heeeee

ni pic kek gurl,

Belated Besday to Beloved Ucu..... :)

Salam......

n3 nie khas utk ucu (hb's youngest bro) qistyna......
EPPY BELATED BESDAY yg ke 23... (27/10/2010).... sehari awal dr gurl... :)
smg sempat abeskan tesis tu sblm masa xpired... :P
& sukses dalam ape jua bidang yg ucu nak buat yea....



Tuesday, October 26, 2010

MAYBANK!!!!! [Sekadar Peringatan....]

Salam.....

rasanya ramai yg penah dapat email konon2 nyer dari pihak Maybank kan???? suh log in dr email kan..... sebelum ni kite penah baca/dengar je org dpt email/kena tipu oleh pihak tertentu... yg hampagas
dlm 2 hari lepas, kite bukak je mail.... tetiba ade email dr maybank....tajuk nyer 'IMPORTANT NOTICE' huhuhu.... ingt MBB nk kasi duit pree kek den... ronti kan la...hahaha. bukak2 jer, ni yg den dpt.......

Saturday, October 23, 2010

Sejuk Perut.........

Salam........

ni kisah si gurl lagi.... yela, lau bkn kisah dia, kisah sape lagi kan?? dh sah2 la blog neh dibina khas tuk dia :P

alkisahnyer, dh lama gak dia suh beli kan kain semayang...akhirnyer aritu masa antr tok n nenek nyer p aji, singgah tmpt expo situ, kebetulan ada org jual... teruk kan mummy nie, amek masa yg lama tuk beli... huhu tp better late than never kan.....eheh

ni antara dialog mummy ngan ucunyer [adik hb]

Friday, October 22, 2010

Teledera.......

Salam..........

pg td cm biasa antr gurl p skull.... skali ms nak balik... cikgu gurl [Ms. Stella] ade bertanye sesuatu.....


Cikgu : Ma'am, did u notice there s a blue black on her leg??
Me : owh... that s her eczema scar.....
Cikgu : owh i c..... we hv been asking her 'where did u get this scar?'
Me : hmmmm [senyummmmm]

pastu, dia dok blabla... g pasal anak dia 2 org pown ade eczema gak.....


dalam atiku, lau la si gurl tu ado lebam2... den org yg pertamo yg akan carik oghang tuh...huhuhu
tp ok gak, makna nyer cikgu si gurl ni prihatin, sensitip la ngan anak didik dorg :P
mekaseh cekgu.......

Thursday, October 21, 2010

myMetro | Ubah kuota haji

myMetro | Ubah kuota haji

Salam........

kalau nk baca details, klik je link kat atas tu... ade ke syarat yang mengatakan mcm tu [refer dlm kotak merah kt bawah]

 Klik utk tumbesaran selayaknya.....

kalau pun xcited nk berucap, jgn la menyempitkan sesuatu pengertian tu.... mmg la niat dia nak ajukan pasal kuota yg disalahgunakan oleh sesetengah pihak yg berkepentingan kot.... hmmm, tah la...

Wednesday, October 20, 2010

Luar Biasa.......

Salam........

 Rumahku.... Syurgaku......... :)

Nota kukukakiku : Kelik utk tumbesaran yg selayaknya.... :P

Monday, October 18, 2010

NN Berwajah Baru.......

eh korang pasan x??? ke hanya daku yg ketinggalan jaman.... hahaha.... smlm (i.e. 18/10/10) br pasan NN dh berwajah baru....

siap ade new features tu... [refer bulatan meghah tuh]

Keberangkatan Pergi............. :(

Salam............

Tanggal 17/10/2010..... mak ngan ayah ku telah berangkat ke Mekah tepat jam 5.30pagi dari KLIA.... dan dijangka kembali pada 02/12/2010......... lama tuuuu...... semoga mereka selamat pergi & selamat kembali... Aminnnnn......

tp, pada 16/10/2010, kami [me & gurl] aje, sbb hb kena p IJN..... tp hb antr kitaorg smpi Kelana Jaya [Kompleks TH].... ni pic last kitaorg.......

Sunday, October 17, 2010

Contest I-Phone 3G

Salam........

PERHATIAN...PERHATIAN.... ni post melekat... xtau smpi bila... so utk n3 baru, sila gerakkan mouse anda ke bawah yea... :P

first time nk join contest nie, harap2 ade la luck.. :P

senang je nk join nyer, x perlu folo, x perlu tag2... & seangkatan dengan nyer  :)
moh kite join sama2.. mana la tau kan, untung sabut timbul, untung batu tenggelam....muehehe
kelik jer pic iphone kt atas cetbox tu... selamat berjaya.... :) utk kite juga.....


TARIKH TUTUP : 31 OKTOBER 2010

Wednesday, October 13, 2010

Office T-Shirt for Sale :P

Salam.........

erkkk, den nk jual t shirt neh, ade sape2 nak beli x? muehehe


Saturday, October 9, 2010

Ceritera Puteriku.........

Salam......

nie cite smlm i.e. jumaat (8/10/2010) pasal gurl & daddy nyer......

smlm daddy smpi umah lebih kuwang kol 6 kot... smpi je

gurl : daddy, daddy... ade beli kit kat x???
daddy : alaaaa, daddy lupa lg la....
gurl : daddy neh xde komputer ekkk
daddy : erkk... ape kena mgena komputer plak
gurl : yela, meh sini aty bukak komputer daddy, nanti daddy x lupa lenkali....

daddynyer dtg & dgn pantas gurl wat cmni hah....

dia letak tgn kt tepi tuh, pastu dia pusing2 nyer.. [fhm x??]

kitaorg ber2 bantai gelak.... pastu tanye dia sape ajar.....

gurl : Ms. Dolmah [math teacher] la...
daddy : ade Ms. Dolmah buat cenggitu kat aty ker??
gurl : adeeeee

pastu, kitaorg x terkata ape2 dah.... hmmm gurl... gurl... :P

Friday, October 8, 2010

Tun Kembali.....

Salam..........

mesti ramai yg dah tahu kan yg Tun M was admitted kt hospital kat Melbourne sbb chest infection.... tp dia dh discharged pown n resting kt hotel kt ostolia nun.... :P
tp td ade baca latest update kt TheStar Tun akan kembali ke Malaysia arini i.e. Jumaat.... nek jet peribadi..... smg Tun bertambah2 sihat..... Aminnnn

Thursday, October 7, 2010

Wrong email id ....... too good

read till the end... im sure ull laugh... keh33x

A man checked into a hotel.
There was a computer in his room,

So he decided to send an e-mail to his wife.


However, he accidentally typed a wrong e-mail address, and without realizing his error, he sent the e-mail.


Meanwhile... Somewhere in Houston ,a widow had just returned from her husband's funeral.
The widow decided to check her e-mail, expecting condolence messages from relatives and friends.



After reading the first message, she fainted.


The widow's son rushed into the room,
found his mother on the floor, and saw the computer screen which read: 
*
*

*

Wednesday, October 6, 2010

Pre-Sebeday my Gurl........

Salam.........

semalam i.e. ari selasa (5/10/2010).... mummy kena p amek gurl kt skolah sbbnyer..... org yg slalu amek gurl tuh ade hal laks... seb baik masa tuh x brapa byk keroje nyer :P

ondway nk p umah bbsitter........

gurl : mummy...mummy..... ari ni eppy besday aty....
me : aik, yeke... lmbt lg la, aty nyer buffday 28/10
gurl : mana ade, td cekgu aty ckp.... [nada nk marah dh neh.... :)]
me : ????

smpi kt opis, ku godek2 beg skolah dia... jumpe la benda alah neh.........


Tuesday, October 5, 2010

Kalau dh Jodoh... tak Kemana

Salam.......

betul gak kata pepatah org tetua, kalau dah jodoh x kan kemana... begitu la nasib yg menimpa 2 warga emas neh, walaupon putus tunang dan berpisah selama 53 tahun, tp last2 kawen gak depa :P

lau nak baca details, klik sini

Monday, October 4, 2010

Legend of the Guardian....

Salam..........

hmmm, lama gak kitaorg x p nengok wayang, ari sabtu aritu tetiba hb ckp pas mummy abes keje kite p tgk katun... layan si gurl... mummy orait jer :P

Memula kitaorg plan nak nengok cite neh hah...

Alpha & Omega....

Sunday, October 3, 2010

Award Dari Zalin (OIT)

Salam.......

dh lama gak x wat n3 pasal award, kali neh dpt g award dari Zalin. time kasih la sbb sudi bg award nie... Acc minggu lepas g dh dpt, tp disbbkan kesihatan yg x wape mengijinkan, maka kelewatan la menerima award nie... :P. ok, tanpa membuang masa.... nie dia award tu...

erkk, xtau nape lak dia bg award neh, :P tp apa2 pown gazilion trima kasih... dh dpt award neh kena la bg ucapan...cm Academy Award ahaha

1) Thanks the person who gave you the award and link the person
     - dh, kt atas nun... :)

2) Spread the words to 15 bloggers who you like and you think their blogs are awesome!

     - yg nie akak buntu la, almaklumla, akk kan br baek domam, urat saraf blom join alasannn :P


3) Tell 7 things about yourself

Friday, October 1, 2010

Adakah Aku Bermimpi......

Salam.............

nie nak tanye ngan otai2 kt luar sana, sbb nyer den ni br gi dlm dunia blogging yg penuh pancaroba neh... :P. slalunyer den x kesah & xtau pown nk cek2 kt website NN nun, tp kan semenjak2menjak neh org dok sibuk2 pasai BW software tu, den cubo la p terai nengok2... hahaha..... TETIBA..... [urup beso tuh] terkejut siot... hahaha