Tabung Maya Puteriku :P

Tuesday, August 31, 2010

Perompak Tanda pada Rumah Sebelum Buat Kerja


Salam.....

selamat hr merdeka yg ke 53..... :)

td ms BW terbaca 1 artikel, 'Perompak Tanda pada Rumah Sebelum Buat Kerja' kt blog neh.. so, sempena hari raya yg bakal menjelma x lama lg... sama2 la kita berjaga2 :)

Ini adalah tanda-tanda yang mungkin digunakan untuk buat simbol/tanda/remark pada rumah yang dijadikan sasaran mereka.

Makna simbol:
  • [+] atau [-] bemaksud pemilik tidak di rumah di siang hari/malam
  • [Θ] bermaksud tinggal sendirian atau menyewa
  • [...] bermaksud tinggal 3 orang ahli keluarga
  • [√] rumah pernah dirompak sebelum ini
  • [*] bermaksud sasaran
  • [X] bermaksud bukan sasaran, tidak selamat
Kalau ada tanda-tanda pelik pada dinding atau mana-mana bahagian rumah anda baik laporkan kepada polis sebab kes ini telah pun diberitakan dalam akhbar tempatan berbahasa Cina. nk bc lanjut klik link neh :P


abessss

Monday, August 30, 2010

Sambutan Pra-Kemerdekaan :P

Salam....

pg td gurl p skull nk kena pakai pakaian tradisional :P ...... kengkawan dia pown pakai..heeeee. ade yg pakai cheongsam, punjabi suit, pokoknya ape2 je la, janji pakaian tradisional ..... tp ade gak yg x pakai, makpak dorg lupa kot :P. acc cekgu dorg dh bg memo buk awai2 g, suh pakai bj cenggitu arini neh 30hb Ogos....

Nie adalah bersempena ngan sambutan kemerdekaan yang akan kita sambut sok kann.... dan bertepatan dgn slogan 1Malaysia yg diwar2kan oleh PM kite..... dorg pakai pakaian tradisional memasing.... tp kalo ko ade bj cheongsam nk pakai pown ok gak, tp gurl xdak.... td nampk ade 1 chinese pakai bj kurung :)

moh layan pic gurl hek....

si gurl neh

Hari Ahad Kami....

Salam.....

Ari ahad smlm, kitaorg ber3 p Sogo nek train sbb mmg tau tetiap taun mmg gile jam kt area tuh, gurl la yg paling ske bila kata nek train... maklumla skali staun jer...hehehe. so here we go....


Saturday, August 28, 2010

1st Time Di Luar... :P

Salam....

smlm kitaorg berbuka kt luar jer, acc dh kali ke berapa tah hb dok ajak buka kat luar... tp cm xde ms jer, yela kan weekdays sibuk nk kena tgk kan hmwork gurl, weken laks cm malassssss jea nk kuor..hehe. [persiapan raya 1 hapah pown lom gie, waima baju gurl.....] so smlm kitaorg p la berbuka luor, gurl pown cuti sempena Nuzul Quran.... pegi dekt2 jea... tp seb baik book dl, lau x melopong la, penuh kooooo....
okok..... moh layan pic mknan :P


Friday, August 27, 2010

Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya

Salam..........

Sapa nk duit raya??? moh kita pakat2 join Ka-Ching Preloved GA... :P, Lumayan gak tau adiah nyer, sape nk bg kan...kan... heeeee.



4 orang yang akan Ka-Ching Preloved pilih secara rawak Akan dapat
DUIT RAYA!
so, kalau nak tahu adiah nyer, bc belen yer, ngeeeeee

ASSOYFINGER67.....SEBUAH PERJALANAN: FENOMENA BULAN ADA DUA....ASSOYFINGER67 LIVE TONIGHT....

ASSOYFINGER67.....SEBUAH PERJALANAN: FENOMENA BULAN ADA DUA....ASSOYFINGER67 LIVE TONIGHT....

Thursday, August 26, 2010

Kuetiow VS Sardeennn

Salam....

xtau naper smlm & beberapa hr neh xde mood nk hapdate goblogku... huhu. Acc. nie menu berbuka pose ari senin & smlm... xyah la cite bebyk, pose kannnn.. abes lak liur den...hahaha

yg neh ari senin nyer, dr pg dok ngidam nk mkn ketiaw.... :P

hmmm, nie menu berbuka

~ Brain Tricks ~

Salam.......

cube try korunk buat neh, hehe. interesting huh... :P


abessss

Wednesday, August 25, 2010

Award Lg... heeeee

Salam.....

Ku menerima anugerah lg.... heeee. kali nie drpd Ellen... jauh dtg nyer dr Negeri Di Bawah Bayu..... yg neh senang jer, xyah wat n3, kusuke2... :P. so nie la ropa anugerah tu...

hikss, beautifool

Tuesday, August 24, 2010

Ketupat Sotong :drool:

Salam.....

hehe, mentang2 la x bgun sahur, mata neh asyik ke situ jer...haha. korunk penah mkn x ketupat sotong??? sedap woorrr, dolu2 omak selalu buat neh, tetiap kali bulan ramadhan.... heeee. tp skang dia dh x waper sihat dh :( Resepi nie ku cilok dr belog CikMin. Best2.... :). Tetiap ari mesti nk cuci mata kt belog dia, sume mknan sedap2... yet simple gak la, senang sket bg den yg xtahu pandai masak neh....heeeee.

pic nie pown ku cilok dr blog CikMin

So neh den tepek jer resepi

Pes Tyme Ter Misssss.....

Salam.....

ari ni ku termiss sahur, huhu..... naper henpun ku abes bateri???? tp seb baik smlm berbuka mkn nasi...haha, mlm td tdo kol doblas... kol 2.30 jaga, eheh, xkan la nk sahur kol awal sgt..... tdo lg..... pastu kol 3.00, henpun hb laks bunyik, dia wat alarm nk nengok bola ropanyer, tp tuan henpun x bgun2, ku off kan ajer, sekali...... terjaga kol 6.00.............. uwaaaaaaaaaa........ xper, dh beso tua bangka cenggini, xkan la xleh tahan... :P

ptg nie terasa nk mkn kuetiow guren la...hahaha, awalnyer dok berangan nk masak aper, ni gara2 x bgun sahur la neh..... :P

layan jap....  :drool:

abeeessss.....

Monday, August 23, 2010

Metered Earnings.... Apa tu????

Salam.....

br sat ni tergerak ati nk cek NN ku, tetiba ternampk sesuatu yg baru.....ME... ape tuh....huhu. Taiko2 sume tulun sket leh x?

Tks in advance.....

Yg benar,
Yg Ingin Tahu [:P]

Ellen's First GA... :P

Salam.....

kali ni kite telah ditag oleh mak tuk join GA plak..... huhu, cemano den nk buat neh, pes tyme neh, nebes pown ado...hehe. Cuba jaya la hek..... kpd rakan2 blogger, moh le kita join reramai... meriah sket.... heeeee

okok, GA ni dtgnyer dr Ellen dr Negeri Di Bawah Bayu..... :wink:
STICKER GA
19hb Ogos 2010~~~19hb Sept 2010
Tarikh Tutup : 19hb Sept 2010 pada atau sebelum jam 11.45 malam yer......
Create your own banner at mybannermaker.com!

Daging Black Pepper.. :P

Salam.....

goblog ku ni asyik n3 mkn2 jer...hehehe. nk wat cemanakan, den mmg ske makan... :)... arini bersamaan dgn ari ahad, hb msak daging black pepper, asyik hb je yg msk, haha, mummy dh sediakan bhn2 nyer, terpulang kt hb la nk msk cemana....


ni la rupa dagung black pepper tuh, heeee. biar buruk di mata asal sedap di rasa.... :weeeeee

Sunday, August 22, 2010

Asam Pedas Ramadhan Ke11... :P

Salam....

Lepas balek keje ari sabtu, terus p kedai beli brg2 tuk msak, tekak ni terasa nk mkn asam pedas laks....heeee. dh lama x masak asm pedas neh.. tah2 dh lupa cemana nk masak...hahaha hmmmm.. layan jela pic neh, kang ckp taip bebyk, terliur laks.... :P

hmmm, ade

Kasih Sayang Yang Tak Berbelah Bagi ..

Dah lama berlaku. Tapi apesalahnya dikongsi bersama kasih sayang kucing yang melampaui manusia.

Saturday, August 21, 2010

Simple tp...........

Salam........

ni juadah kami sefamili tuk buka pose smlm, simple tp menyelerakan tekak kami sefamili.... :P

nasi guren sadin

Friday, August 20, 2010

Melati Qistyna ku....

Salam.....

ni pic gurl smlm, lepas abes hmwork gurl xtau nk wat aper, sbb daddy nyer layan tgk muvie so si gurl men la beskal fink kt dlm umah yg kocik neh, tah ape mimpi plak dia pakai topi fink yg dh kecik tu, terus daddy nyer snap pic....

then daddy kata 
sok suh mummy post yea
& dgn pantas gak dia p ulang ayat yg sama kt mummy...
mummy2, sok mummy post tau
okok, sok mummy post kt intenet....
yeayyyy xtau la dia paham ke x, post kt intenet tu ape...huhuhu
pssttt, abaikan umah sesepah tu... :P


School - 1970 VS 2010... :P

Salam.....

ni dr email yg diterima... baca la, kalau ade ms... :) den xleh la nk trenslet kan, kang len mcm lak bunyik ehhh :P
Scenario:
Johnny and Mark get into a fistfight after school.


1970 
-
 Crowd gathers. Johnny wins. Johnny and Mark shake hands and end up best mates for life.

2010 -
 Police called, arrests Johnny and Mark.. Charge them with assault, both expelled even though Mark started it. Both children go to anger management programs for 3 months. School board hold meeting to impliment bullying prevention programs


Scenario
:
Robbie won't Keep still in class, disrupts other students.

Wednesday, August 18, 2010

Roslin Bercerai Kali Ke2

Salam....

mesti korunk sume kenal kan pemain badminton negara, ala si Roslin tuuuu muncung lebeh sket hehe. ni hah pic nyer... 

td terbaca kt Mymetro, dia bercerai, den ingtkan cerai yg cite lama, tp yg terbaru laks..... agak2nyer sape la yg bersalah yer, dulu ms cerai yg pes tyme, ramai yg salahkan bini yg pes tu, skang neh terpulang kepada pendapat masing2... :P [alamak, ni kategori ngumpat ker] nk bc details kelik MyMetro yea.....

abessss

Tuesday, August 17, 2010

Minta pendapat.....

Salam......

arini down sket, mood x waper eppy...erkkk, naper ek, y?????

hrmmm, pg td antr gurl p skul cm biasa, pastu ade masa sket p jumpa cekgu math gurl, tanyer cmaner perkembangan tumbesaran matematik tomemetik bak kata gurl [heran gak naper si gurl memula dl xleh nk sebut matematik cecepat, lau sebut cepat jd tomemetik, boleyyy] kehkekeh... tp skang dh ok....

ok,berbalek pada cite gurl, cekgu nyer kata gurl slow skit bab2 math neh, kalau add/minus no yg beso2 [2 digit] dia kena draw bulat2 n kira... cara dorg ajo, cthnye tambah... wahhh bercontoh bagai...

7 + 5 [no beso simpan kt memori pastu plus ngan no 5 tuh gn tgn] ni kekdah dorg, sbb nanti senang tuk bebudak, kalau dh bg no lebeh dr saploh, itu kata dorg la dh x cukop jari tgn weh...kekeke,

so kalau bg 13 + 5 [13 tu simpan kt memori, pastu cmpur ngan 5 jari jer] haish, cm cekgu2 plaks....

tp kan sian bebudak skang hek, zaman aku dolu2 kenal ABC, 123 pown jah 1.. :P


okeh, dh abes klaz dh, :P... masa jumpe cekgu Dolmah gurl, dia ckp luangkan lebih ms tuk wat xcersaiz tuk gurl, buat ms neh selain hmwork dia, mmg gurl ade wat gak, xtau nk wat cemano dah.... dok pk, sian lak kt gurl kalau dia continuously cmtu... kang x pasal2 dia jadi x minat lak...huhu

neh nk mintak pendapat korunk sume, nk wat cemane, selain dr anto tusyen.... :)


Hapdate : lupa lak nk ckp, kalau nk kira by year, gurl tu 6taun taun neh, [born 2004] ms awal taun aritu, gurl msuk klas 5taun, sbb dia skolah umo 6taun [sllunyer org antr ank umo 5taun] so x pressure sgt tuk dia, skang sem 2 dia msuk klas 6taun, [yg mana kwn2 gurl kebykan nyer sume dh skolah dr 5taun] so mcm kejutan sket la tuk gurl, sian lak kt dia... huhu

tks bebyk2 in advance.

Monday, August 16, 2010

..dasyatnya doa seorang ibu..

Salam......

perhatian.... ni n3 pjg, tp x merepek,bacalah... menarikk.....


dapat ms BW kt sini.... so benda yg baek seharus nya di kongsi.... :)

Petikan dari ceramah Ustaz Abdullah Mahmud bertajuk 'Dasyatnya Doa Seorang Ibu' . . ...


Ibu Kita dan Kita Sebagai Ibu

* Lapangnya masa kita ada kaitan dengan keberkatan hidup kita. Kita adalah di bawah siksa Allah bila ada masa untuk buat benda tak baik tapi takdak masa nak buat yang baik

* Jika kita tak pernah kecukupan duit maksudnya kita disiksa Allah

* Setitik air mata ibu jatuh,

Saturday, August 14, 2010

BE Sulongggg........

Salam.....

Setelah lebih kurang 2 bulan beraffair ngan NN, smlm buka2 pasan ade benda yg aneh ku lihat di skrin NN ku...heeeee. 1st BE ku...heeeee. maceh daun keladi yea, lau bleh bg la lagi..... :P



tp BE yg ku dapat neh kt blogshop ku, bukan kt personal goblog neh, so kepada semua kengkawan blogger yg encem n syantiks... [hamboiiii, bodek x hengat] tulun2 la kelik BE sulong ku ni yea... kt sini hah


jasamu dikenang... :P

Wall E & kain

Salam....

ni n3 sesaja jer, smlm lepas buka pose, hb ade keje kt IJN smpi subuh, so dia sahur kt luar la yea..huhu. lepas hb g keje, si gurl layan Wall E, tah bape kali tah dia tgk cite ni tanpa rasa buhsan... smbl2 tu mummy ade ms rehat berBW... ngeee. dh abes wall e tu, smbg katun ape tah, sesambil borak2 la ngan dia......kang buhsan lak xde org beborak
.
.
.
.
.
lama diam, tetiba mummy panggil... gurl...oo gurl... tgk cite ape tu? ms tu upin & ipin tp dia diam jer... tgk2, hah, dh lolap..... sian dia, penat gaknyer... dh 2 hr ikut mummy p pasar Ramadhan, 2 hr kena ujan.... tgk neh hah, gaya tido... mesti ade benda alah tu kan... :P

 abesss....

Friday, August 13, 2010

Sorry......

Salam....

Arini x dpt nk ber BW... huhu, xtau pehal ngn cetbox nieh, xleh nk view, error jer!!!! passtu sesetgh cetbox kengkawan pown xleh nk view, huhu.... nanti dh betolkan br jejak korg sume ku balas yae... teruskan bertandang ke sini, jemputla minum sirap bandung... :P


sekadar selingan tyme2 tensionnnnnnnn neh....

Sedih..... :(

Salam.....

xtau naper shoutbox ku ini pepagi wat hal lak... huhu... cmni hah


 masuk belog kengkawan pown cenggitu gak, uwaaaaa..... 
sape2 tolong bg cadangan kt coment ni, haruskah ku menukar shoutbox ku.... mekaseh bebayk in advance.....

Thursday, August 12, 2010

Kek Cekelatku.... :P

Salam....

sempena sebeday ku yg ke 17 kuikuikui... hb belikn kek ni... :)

tetiap taun hb akan beli kek cekelat, cuma len paten nye je.....abaikan la pelastik tu, maklumla, memasing dh penat & kenyang g, potong kek ni dlm kol 9.30PM kot.... sbb yg akan makan kek tu bukan nye mummy, tp gurl ngan daddy....huhu, so beli ikut tekak dorg la yea... mummy x kesah pown... yg penting x membazir....:)
*pasan x hb x letak pown sebeday yg ke........

Award ke 4.....

Salam....


haishhh, yg ni award yg ke 4 plak, dok peram lebih kurang lama jer ngan award ke 3 kotz...tp memandangkan disbbkan award ke 3 tu pjg sgt n3 nyer, so xleh la den kombined kan... :P

award ni datangnyer di terbangkan DEEM dari nun negeri di bawah bayu... jawoh orrrr...terima kaseh bah.. :)

kiyut nyer award ni.... ngeeee, hah

Anugerah oh Anugerah....

Salam .......

ni n3 anugerah yg tertangguh dok peram lama gak...huhu... ni dpt dari pada LordSab macehhh yea bg akk anugerah ni... ngeeee. 
Dlm bab2 anugerah ni maseh cetek g ilmu nyer, ni br anugerah ke 3, oleh itu org memberi kite menerima la yea....Anugerah ni namo eh 'FRIENDS AWARD'... hah pic eh kek bawah ni hah

syantiks kan anugerah ni... :=), so

Wednesday, August 11, 2010

Happy Birthday Mummy!

It's been an honor to be with you hOn3Y.



You can ask anything (cheap & < RM20) from me as for your birthday present. :)

Tuesday, August 10, 2010

Money Plant & Puasa

Salam......

ader kena mengena ke dua2 benda tu..heheh.... saje jer ni nk cite, pg td smpi2 opis, terus buwat ni.....
.
.
.
.
tuko jelly kt dlm money plant ku yg dh berbulan x di tuko tu pown jelly ehsan dr kelik ku, ade belen2... :P... hasilnyer.... tarrraaa...

tp tu bkn nyer tujuan asal n3 nih, :) 
sebenarnyer di kesempatan ini Melati Qistyna & Family ingin mengucapkan kepada semua SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN AL-MUBARAK..... :)
kalau xder aral melintang, esok InsyaAllah puasa......
so bulan pose ni..... jgn

Benda yg Gurl xleh tdo... kalau xder.... :)

Salam......

ni saje jer nk kongsi ngn korunk..... ms jaman kecik2, jaman dh beso ni pown ok gak... ade x benda yg korunk xleh tdo w/out it... :) x kesah la, bantal bucuk ker, bear ker, pacifier puting ker, klau xder mesti korunk gelisah xleh nk tdo... hehe according tu mak korunk nyer cite la....

cthnyer

Monday, August 9, 2010

Hari Bersama Keluarga.. :P

Salam....

tajuk n3 x menahan, kehkehkeh... acc my eldest BIL ajak kitaorg dtg mkn2 kt umh dorg, his wife masak2... :P asyik n3 mkn2 jer sblm pose ni... 


smlm bgn lmbt skit, bgun2 jer, dorg belasah mkn doyan yg beli smlm, ade g 2 pelastik... so bekpes ngan doyan jerla... heee... si gurl minum susu ngn biskut jer, xnk yg lain.... ok la tu, sat g nk p mkn2 umah along BIL lak.... arini kita wat ikan msk cili api la, xkan nk dtg tgn kosong... haha pic pown lupa nk snap, nk cepat...
.
.
.
.
.
.
so dh abes masak, dlm kol

Doyan Lagi... :P

Salam.....

Weken aritu, kitaorg x p mana2 pown, beristirehat jer kt umah, me, cm besa la sabtu keje stgah ari.... :) balik keje, rehat2 jap pastu tdokan si gurl, sbbnyer... pastu nk kena p jumpe dentist... hukhuk... maleh lak nk bawak dia.... lepas si gurl tdo jer, terus amek beg & jalannnn....
.
.
.
.
.
sampai2 je kt klinik, kebetulan patient yg sblm tu br siap, so ngam2 choii la.... hehe

bla...bla...bla....
ok dh siap, gigi ku kena tampal... hukhuk, alang2 jumpe dentist buwat la skali scalling tui ka ejaan nyer ni... haha

dh abes wat tu terus jer balik umah, xder mood la nk jenjalan2..... smpi2 umah layan tv jer, tgk gurl ngan daddy nyer nyenyak g... so xyah la kaco dorg... :) nk tdo pown dh lmbt, kang poning lak tdo lewat ptg... ngeeee
.
.
.
.
.
ptg tu plak, ade

Friday, August 6, 2010

Hari Ahad... yg dh basi..... :P

Salam...

ni ms hr ahad weken lepas... lm sgt dh dok peram, dh nk smpi ahad balik dah...haha. Sibuk plak skang ni, smpi nk BW merayau-rayau ke blog teman2 tersayang pown x sempat..... huhu.

ok,k.... ahad lepas kitaorg kuar p tmpt baru... AXIS ATRIUM tui ka nama tmpt nih kt ampang, saja bwk gurl jenjalan lepas seharian dokkkk je kt umah..... ni masa mummy ngan gurl dok tggu daddy kt bwh umah... heeeeeeeee.  
M : Gurl jom kita amik gmbr dl smbl2 tggu daddy...
G : okayyy.....
so si gurl ni layan jer la mummynyer... haha




dh snap 5-6 keping, tetiba.........

Tuesday, August 3, 2010

Hari Sabtu Bersama.... Garam.... (#Salt) :P

Salam....

ni ektiviti kitaorg ms sabtu weken lepas... heeee.... x berkmpatan nk hapdate...
pg cm besa, kena keje... smpi kol 1 ingt balik umah lepas lunch nk p tgk cite ni hah....interprem skit... haha
tp sbb gurl mata nyer cm dh ngantuks2, so kita tdo dl... :P

mlm br kitaorg kuor.... p dekat2 jer... kt ampang area umah :) smpi2 ingt nk tgk yg kol 9.45mlm, tp mangaih... seat dia klu tgk smpi abes cito mau patah leher... haha
so kitaorg amik yg kol 10.45mlm la, memandangkan soknyer ari ahad... ngeh3x....

pastu tgk jam br kt kol 9... lamo wehh... apa nk dbuat.... si gurl ni kalau x p game mmg x sah, so kitaorg layan jela dia.... tp....
daddy yg lebih2...
daddy lg...
hah, ni skor tuk yg pi atas tu... 851
 si gurl plak sibuk buwat ni....

Buaya kat PD


Satu tan tu, yg pelik nye, camne leh ade kat PD ye? Original Source, please bace kat Utusan

Hapdate by :

Anonymous said... Berita terkini,

Boya tu bukan mati sebab kene tembak, tapi sebab terlebih kolestrol dalam badan. Bunyi tembakan menyebabkan tekanan degupan jantung naik, langsung kene heart attack, lalu kejung dan penamatnye adalah, mati.

Disahkan oleh pakar kolestrol jawa tengah.



p/s : haha, tks Anonymous:P

Monday, August 2, 2010

Berehat Sebentar.......

Salam....
jom try wat ni plak.... :P


While sitting at your desk, lift your right foot off the floor
and make clockwise circles.

Now, while doing this, draw the number "6"
in the air with your right hand.

Your foot will change direction and
there's nothing you can do about it. 




* ngeh3..... gewam pown ade ms wat ni...heeee