Tabung Maya Puteriku :P

Monday, November 22, 2010

Kereta Idaman Kami

Hihihi lama dah x update kat sini. Actually mummy bz ngan  2-3 perkara yg membuatkan mummy sampai xde masa langsung nak update blog ni. Anyway, since hubby kite x abis2 pushed suh update blog, so inilah update pertama setelah sekian lama (x berape lama mane pun) menyepi.

2 minggu lepas kite orang ada gi Tesco Ampang jalan2 sambil2 melihat kereta idaman kami sekeluarga. Kenapa sekeluarga? sebab ati suka, mummy suka and daddy pun suka. Insya-Allah, ada rezeki dalam tempoh terdekat ni nanti hubby kite nak angkat yang kaler maroon tu. :). Tapi kene settlekan benda2 penting dulu (pindah rumah, ambik lesen, urus percutian ke P.D, keje daddy & etc). BTW, jangan terkejut bila tengok orang yang  paling galak  mengetest kereta idaman kami ni ya Layan...... 




Isi tangki minyak driver and passenger. Bab ni yang best, sebab kita orang makan berdepan ngan kete idaman kami. Patutla selera sakan makan sampai tulang2 KFC tu kene sedut. Abis aje makan, hubby gi dulu mengetest and diusuli oleh....

Tuuuu dia tengok tu, bukan mummy and daddy yang sibuk mengetest kerete ni, si kecik pulak yang lebih2. Habis semua button dia nak tekan sampai senyum pahit si salesman tu dibuatnya. Luas, mantap, canggih and menawan kalbu kami sekeluarga. Bak kata ati "best la kete ni daddy" yeeee "best la jugak poket daddy ko ni yeeee"  

Melati: "Daddy, nape stereng dia keras x bleh gerak?" Enjin x hidup la hihihi

8 comments:

Lagenda said...

hok aloh..keta apa tu abg??
mcm exora..

Melati Qistyna's Mummy said...

ala mak.. hitam tu Toyota.. Yang maroon tu yang jadi pojaan hati :P

ASSOYFINGER67 said...

Moga Allah mudahkan pekerjaan kao...huhu....hepi yea...bagus2...Qisty!!!mari uncle cubit pp die..huhu

Ellen said...

fuyoo kak abby nak keta baru...mudah2 semuanya akan jadi milik akak nanti..hehe

cik panadol said...

cepat suh daddy beli!

semoga tercapai impian....

Melati Qistyna's Mummy said...

Assoy : ehehe.... Aminn... moga2 :P

Melati Qistyna's Mummy said...

Ellen : hehehe, berangan je tu len :P

Melati Qistyna's Mummy said...

cik Pana : hehehe, kalau lah boleh timbang kilo, arini cek p boli :P