Tabung Maya Puteriku :P

Saturday, October 23, 2010

Sejuk Perut.........

Salam........

ni kisah si gurl lagi.... yela, lau bkn kisah dia, kisah sape lagi kan?? dh sah2 la blog neh dibina khas tuk dia :P

alkisahnyer, dh lama gak dia suh beli kan kain semayang...akhirnyer aritu masa antr tok n nenek nyer p aji, singgah tmpt expo situ, kebetulan ada org jual... teruk kan mummy nie, amek masa yg lama tuk beli... huhu tp better late than never kan.....eheh

ni antara dialog mummy ngan ucunyer [adik hb]


Ucu : kak, nape aty sepahkan kain semayang tu??
Me : mana ade dia sepahkan, dia nak semayang la....
Ucu : uiks, yeke....
Me : yela..... teruk la ucu neh...
Ucu : sape ajar dia amek air semayang??
Me : dia dh mandi tu kira dh rata la air semayang... dia kecik lg la, biar la dia slow2 belajor....

Ucu nyer berlalu dgn muka x puas atinyer... p mandi....
dah abes mandi, dia intai g gurl ngah semayang kt dalam bilik....
smbl kuar, dia gelak2....

Ucu : kak, sape ajor dia, lepas rukuk, terus baca doa....hehehe
Me : xpela cu, biar je dia ade minat nk buat sesuatu tu dl, nanti slow2 la ajar dia, ko neh teruk la....

hmmm, ni antara pic yg sempat di snap masa gurl semayang :P



yg nie dia dh pasan dh.....siap cakap....

mummy, jgn la kacau atty.....
yela, yela... sorry ok....

huhuhu, sejuk pewut mummy nakkk... :P

18 comments:

mr.curly said...

Alhamdulillah..tgh kocik2 ni la sonang nk dilentur..

daddy said...

ni mesti daddy dia ni luar biasa. Sape daddy dia ahh? :)

g0m0k9enDek said...

sejuk jer mata kita nengok! hehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

curly : eheh, tol tu.. erkkk den ingt lu taip kueh koci :P

Melati Qistyna's Mummy said...

daddy : hahaha, nek lip tokan sendiri yea :)

Melati Qistyna's Mummy said...

gomok : eheh, tengs :P

Puteri Dyla Qistina said...

eee...saya dah berangan nak ada baby yang camni juga :)

syaza kelyza said...

hahaha , comel la budak ni ,
good2 :D kecik2 da pandai solat :D

Melati Qistyna's Mummy said...

Puteri : ehehe... InsyaAllah.... :)

Melati Qistyna's Mummy said...

Syaza : aah, biar dr kecik dia ade minat, nanti senang skit nk ajar dia :)

ASSOYFINGER67 said...

Alhamdulillah...baguslah macam tu huhu

Melati Qistyna's Mummy said...

Assoy : ehehe... Alhamdulillah.... :)

eiela said...

memang sejuk perut kalau dapat anak macam nih. takpe, ajar dia slow-slow dari tak ajar langsung.

Melati Qistyna's Mummy said...

eiela : aah, budak2 nie nk kena kasi dorg minat, br senang skit nk ajar dorg, InsyaAllah...

aibaks said...

baguih la qistina ni..belajar kenal Allah pada usia muda..

cik panadol said...

alhamdulillah...bagus anak dara sorang ni...:)

Melati Qistyna's Mummy said...

Aibaks & Cik Panadol : InsyaAllah akan bagus selamanya.... Aminnnnn :)

.: iEyLa :. said...

good gurl... :)