Tabung Maya Puteriku :P

Tuesday, October 26, 2010

MAYBANK!!!!! [Sekadar Peringatan....]

Salam.....

rasanya ramai yg penah dapat email konon2 nyer dari pihak Maybank kan???? suh log in dr email kan..... sebelum ni kite penah baca/dengar je org dpt email/kena tipu oleh pihak tertentu... yg hampagas
dlm 2 hari lepas, kite bukak je mail.... tetiba ade email dr maybank....tajuk nyer 'IMPORTANT NOTICE' huhuhu.... ingt MBB nk kasi duit pree kek den... ronti kan la...hahaha. bukak2 jer, ni yg den dpt.......



ce korunk baca yg dlm petak merah tuh....terperanjat den baco.... nape lak nak deactivate lak M2U den tuh... yg duit x seberapa tuh...huhu, pastu siap ade kata dh penah antr mail lak tuh..... pastu ngan BODOH nye suh den kelik tang 'Restore Access' tuh......

dlm ati.... tol ke dh ke deactivate???? pastu den dgn tangkas nyer buka firefox, cek MBB den yg duit x seberapa tuh :P aiks, ok jer, xde plak kena deactivate.... hangin tol la ngan org cenggini!!!!!!! suke cr duit dgn cr mudah!!!!!!

hmmm, yg tuh 1st mail den dpt, pg neh...... bukak mail, TETIBA... ada gak g email dr MALAUN neh.....

hah, ce baca skali g yg dlm kotak tuh, suh log in utk update customer info..... pastu dgn berani mati nyer, tulih dlm tulisan merah tuh, suh req TAC lak...... cuba bygkan.... 1hari dorg antr email kt brapa ratus ribu org gaknyer, lau 1@2 org yg tertipu..... hmmmm senang2 je dorg dpt duit terpijak kan.......

nota kelingking : ni tuk dak johor, ari tu kata den nyer kotak merah kocik sgt, ni den dh besokan :P

14 comments:

cik panadol said...

penah gak dpt email cmni...mmg penipu la sape2 yg wat ni...nk makan duit haram je...

Nasir Bravo said...

mmang auta semata2 la...hati2 zaman org penipu lagi kaya nie
Ibu Kita dan Kita Sebagai Ibu

mr.curly said...

dak jhr mmg camtu, kalu leh die nk suh lu wat beso2 cam tb kt dat. mrdeka tu..hikhik

ceritasekupang said...

pernah gak dapat email cam ni...tapi yang peliknya....akaun maybank pun x da...haha...

Melati Qistyna's Mummy said...

Cik Panadol : aah tu la pasal, mmg x selamat la org cenggini

Melati Qistyna's Mummy said...

Nasir Bravo : hah, tu la pasal... huhu

Melati Qistyna's Mummy said...

Mr Curly : hah, tau xpe :P

Melati Qistyna's Mummy said...

Ceritasekupang : hiks, ni lg parah...hehehe

jenanese said...

pernah dapat gak..seb bek google block page tu bile I klik link tu..terkejut gile..skang nih bukan dari MBB je..CIMB, Public Bank pon pernah dapat..tapi takdepon akaun bank tu..hehe

kakngah said...

mmg bnyk dpt emel2 camni. sume penipu besar tu. kalau ada yg dpt tu... sila la abaikan.

Melati Qistyna's Mummy said...

Jenanese : uiks, seb baik ade pak gugel :P

Melati Qistyna's Mummy said...

Kakngah : aah, tol tu kakngah, tp nasib la kite tau abaikan, lau kena org yg bute2 je p tekan link tuh, x ke naya...huhu

athlon_crazy said...

Ini mesti kerje pak negro dari Lagos Nigeria. Kanima *%bai

Melati Qistyna's Mummy said...

athlon : uiks, bahase ape tu bang :P