Tabung Maya Puteriku :P

Tuesday, August 17, 2010

Minta pendapat.....

Salam......

arini down sket, mood x waper eppy...erkkk, naper ek, y?????

hrmmm, pg td antr gurl p skul cm biasa, pastu ade masa sket p jumpa cekgu math gurl, tanyer cmaner perkembangan tumbesaran matematik tomemetik bak kata gurl [heran gak naper si gurl memula dl xleh nk sebut matematik cecepat, lau sebut cepat jd tomemetik, boleyyy] kehkekeh... tp skang dh ok....

ok,berbalek pada cite gurl, cekgu nyer kata gurl slow skit bab2 math neh, kalau add/minus no yg beso2 [2 digit] dia kena draw bulat2 n kira... cara dorg ajo, cthnye tambah... wahhh bercontoh bagai...

7 + 5 [no beso simpan kt memori pastu plus ngan no 5 tuh gn tgn] ni kekdah dorg, sbb nanti senang tuk bebudak, kalau dh bg no lebeh dr saploh, itu kata dorg la dh x cukop jari tgn weh...kekeke,

so kalau bg 13 + 5 [13 tu simpan kt memori, pastu cmpur ngan 5 jari jer] haish, cm cekgu2 plaks....

tp kan sian bebudak skang hek, zaman aku dolu2 kenal ABC, 123 pown jah 1.. :P


okeh, dh abes klaz dh, :P... masa jumpe cekgu Dolmah gurl, dia ckp luangkan lebih ms tuk wat xcersaiz tuk gurl, buat ms neh selain hmwork dia, mmg gurl ade wat gak, xtau nk wat cemano dah.... dok pk, sian lak kt gurl kalau dia continuously cmtu... kang x pasal2 dia jadi x minat lak...huhu

neh nk mintak pendapat korunk sume, nk wat cemane, selain dr anto tusyen.... :)


Hapdate : lupa lak nk ckp, kalau nk kira by year, gurl tu 6taun taun neh, [born 2004] ms awal taun aritu, gurl msuk klas 5taun, sbb dia skolah umo 6taun [sllunyer org antr ank umo 5taun] so x pressure sgt tuk dia, skang sem 2 dia msuk klas 6taun, [yg mana kwn2 gurl kebykan nyer sume dh skolah dr 5taun] so mcm kejutan sket la tuk gurl, sian lak kt dia... huhu

tks bebyk2 in advance.

4 comments:

Lagenda said...

Hye qiss..bg mak kan, anak2 kita ni kecik lg. X perlu la smpi hntr p tuisyen. Umo dia pun baru 5 taun. Wlupun meisya dah pandai add till nmbr 50, minat dia tu dtg sendiri sbnrnya. Kdg2 kena blajar smbil main2 supaya dia x rasa mcm stress sgt..sian anak2 kita..muda2 dah stress!!

Melati Qistyna's Mummy said...

mak, kalau nk kira by year, ank kite tu 6taun taun neh, ms awal taun aritu, dia msuk klas 5taun, sbb dia skolah umo 6tau [sllunyer org antr ank umo 5taun] so x pressure sgt tuk dia, skang sem 2 dia msuk klas 6taun, [yg mana dorg tu sume dh skolah dr 5taun] so mcm kejutan sket la tuk gurl, sian lak kt dia... huhu

|| NaFiRaa || said...

belom ade pengalaman cam nih.. tapi mungkin tepat kata mak tuh~ biasakan dia belajar dengan enjoy.. takut dia tertekan plak..

Melati Qistyna's Mummy said...

ok, mekaseh ye sudi bc :)