Tabung Maya Puteriku :P

Thursday, August 12, 2010

Anugerah oh Anugerah....

Salam .......

ni n3 anugerah yg tertangguh dok peram lama gak...huhu... ni dpt dari pada LordSab macehhh yea bg akk anugerah ni... ngeeee. 
Dlm bab2 anugerah ni maseh cetek g ilmu nyer, ni br anugerah ke 3, oleh itu org memberi kite menerima la yea....Anugerah ni namo eh 'FRIENDS AWARD'... hah pic eh kek bawah ni hah

syantiks kan anugerah ni... :=), so ade anugerah, musti ade task nk kena buwat kannnn.... as below yea... kuikuikui....

Syarat 1 : Dh abes buat, nk kena tag 5 olang plak...(lom g)
Syarat 2 : Kena letak link2 di bawah kt n3 masing2 yea... (okeh, siap) 
Sebelum letak link2 tu, korang KENA PADAM dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya. Pastu, br korang letak link belog korang yg kt no 5 tuh [mcm belog ku la dok no 5 skang neh]. 
ADA PAHAM KA.... :P
Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya. Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang didapat ialah :-

Posisi 5 : Jumlah Backlink = 5
Posisi 4 : Jumlah Backlink = 25
Posisi 3 : Jumlah Backlink = 125
Posisi 2 : Jumlah Backlink = 625

Posisi 1 : Jumlah Backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya : Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada yang meng’klik’ link ke blog korang .
Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang.


Kesimpulannya: Award - Dapat ramai kawan + Backlink + Trafik + Pagerank meningkat.





Ok sekarang masa nge tag 5 org yea, mari tgk siapa yg kena.... :)
dh2 abeess, p buwat keje laks... hiks....

3 comments:

Mohamad Nur Hidayat said...

time kasih bagi dayat award ni ye. Kalau dah dapat kene buat entry lagi ke? huuu
Apa-apa pun terima kasih daun keladi, ada award bagi la lagi :p

deem said...

eee....dah dapat dah award ni...tapi kdg2 sy ni blh jadi manusia yg tmak haloba...*wink2*...nak wat gak...thnx kak!!

Melati Qistyna's Mummy said...

Dayat : kalau dh dapt x buwat pown xper, no hert feelin :P

Deem : :)