Tabung Maya Puteriku :P

Friday, July 23, 2010

Chicken Pox

ni n3 dh lama bertangguh....
gurl kena chicken pox ni masa 1st sem lg, ni dh masuk sem 2, lama gak la dia cuti skolah.. seminggu...

memula ms nk kena tu, nmpk 1/2 bintat cm kena geget nyamuk....ingt kn cm biasa la, coz my gurl ni ade eczema (4bulan skali kena p specialist tuk checkup)
so buat x kisah jer, skali esoknyer p amik dia kt umah bbsitter, dia ckp "naper ngan ank kamu, bintat2 byk plak" memula selamba jer jwb "tu eczema di la tu kak" huhu

pas dh smp umah, sekali tgk dh byk...mengelabah bwk gurl p jumpa doc, p sesorng jer, daddy blk lmbt lak ari tu, sblm tu sms dl ckp p klinik, bwk gurl jmpa doc...

masa jmpa doc...

doc : ni kena chicken pox ni... (nape asik nk eja pork jer ni... huhu)
mummy : yeke doc
doc : dl ade amik injection x ms bbby?
mummy : ade rs nyer, ce cek rekod dia, sbb injection sme amik kt sini...tp lupa injection tuk umo waper, 2taun kot
.
.
.
.
doc : aah, naseb baik amik... lau x abes kuar ni satu badan... mau 2mggu lau x amik injection tu, demam pown akan teruk skit...
mummy : owh, abes tu skang ni nk wat cmnae, mula la kalut... hehe
doc : xper sy bg cream calamine nak bg kering ngan ubat gatal utk minum
mummy : doc, anak sy ni ade eczema, calamine x sesuai ngan dia...nanti kulit dia kering...
doc : ok, lau cmtu sy bg ubat gatal jer
mummy : err, ubat gatal tu yg piriton tu ker doc??
doc : aah
mummy :kalau ubat tu, xyah bg la doc, kt umah ader byk sbb tu stok tuk eczema gurl, kalau gatal sgt, bg jer minum, nk kurgkn gatal2....
doc : ok, lau cmtu sy xyah bg ubat aper2 la yea.... cuma kena... bla...bla...bla...
mummy : ok doc, tq

dh jom bayor sevis consultant jer, duit ubat xyah bayau... 
jom layan pic ms dia kena chicken pox tu... 
 
ni kt blkg, susut badan x selera mkn... dh la jenis kurusss...huhu
kt pale pon ade
ni kt bhgn depan
hah, org suh wt muka elok2 xnak, hasil nyer... :P
 tp kesimpulannyer, gurl nyer xder teruk cm mummy nyer kena ms kecik.. huhu.. Alhamdulillah...

No comments: